Nasjonalt

400 nasjonale bygdeperler på nett


Norske og utenlandske turister ønsker i stadig større grad å oppleve ekte og spennende bygdetradisjoner på sine reiser. Nå er 400 av HANENs bygdeperler tilgjengelig både via deres hjemmeside og app.

Lett tilgjengelig

– Vi har lenge hørt at opplevelser utenfor de store byene er vanskelige å finne fram til, og har derfor jobbet hardt for å endre dette. Folk bruker digitale informasjonskanaler for å planlegge sin neste tur eller ferie, og dermed er det viktig at våre medlemsbedrifter er godt synlige i disse, uttaler Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i næringsorganisasjonen HANEN.

I tillegg til nettsiden hanen.no, lanserte HANEN en gratis app i sommer. Publikum kan blant annet lage reiseruter, få informasjon om bygdeperler i nærheten og kontakte disse direkte via appen. Dette har blitt en suksess både blant bedriftene og publikum.

Skyggen av et lønnetre

Thea Mørk Engelstad driver gårdsbutikken Fat og Fe utenfor Sandefjord, og er veldig fornøyd med å være representert på HANENs app.

– I sommer opplevde vi ved flere anledninger at sommerturistene brukte appen på leting etter nye og spennende destinasjoner. Det er mye hyggeligere at de strekker på beina og spiser en is i skyggen av vårt gamle lønnetre, enn å stå i kø på nærmeste bensinstasjon, forteller Mørk Engelstad.

Merete Larsmon driver Rytne, en overnattings- og aktivitetsbedrift innerst i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane. Larsmon har registrert økt pågang både nasjonalt og internasjonalt etter at hun opprettet bedriftspresentasjon på hanen.no.

– Vi er svært fornøyde med responsen, og har blant annet blitt kontaktet av en svensk familie som allerede har bestilt et opphold hos oss neste sommer, uttaler Larsmon.

Bare et tastetrykk unna

Høstferien er rett rundt hjørnet, og mange planlegger rundreiser i Norge. Da kan det være praktisk å benytte HANENs hjemmeside eller app, hvor man kan filtrere på ulike kategorier og få gode tips til overnatting, spisesteder og aktiviteter over hele landet.

– Heldigvis er det stadig flere som søker spennende destinasjoner utenfor allfarvei. Vår ambisjon er at både norske og utenlandske turister skal oppdage at de unike opplevelsene bare er et tastetrykk unna, avslutter Bucher-Johannessen.


Kilde: HANEN – Næringsorganisasjonen for bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge
Bildet øverst: Rytne er en møteplass for velvære, natur- og kulturopplevelser mellom fjord og fjell.

Nasjonalt
De feiret den europeiske nasjonalparkdagen!
Nasjonalt
Alpinanleggene i Norge lanserer egen føremelding i digitaltjenesten ”fnugg”
Nasjonalt
SJ vil kjøre tog i Norge