Profilerte innlegg

Alpinco med ny internasjonal satsing med Norway Home of Skiing


Trevor De Villiers, CEO i Norway Home of Skiing

Alpinco er i oppstarten av et nytt samarbeid med «Norway Home Of Skiing» (NHOS) og en internasjonal ny lansering av begge sine destinasjoner Hafjell og Kvitfjell. Norway Home of Skiing, er en salgs- og markedsorganisasjon der norske alpindestinasjoner samarbeider og operer sammen på et antall internasjonale markeder.

Gjennom vintersesongen 2017/18 genererte NHOS 81 000 gjestenetter og 208 000 millioner kroner i omsetning til sine norske destinasjoner .

– Norway Home of Skiing er godt etablert i England og Nederland, og har i en årrekke sendt gjester til norske anlegg, interessen for alpin skikjøring er stor i begge disse landene, der flere har fått øynene opp for norske skidestinasjoner som et godt alternativ til alpene, sier Odd Stensrud, daglig leder i Alpinco.

Det at vi nå får vi muligheten til å gå inn i et velfungerende apparat i et samarbeid med flere norske alpindestinasjoner, gir oss en kickstart i disse markedene. For Alpinco ville det vært krevende å gå inn i disse markedene på egen hånd.

NHOS har allerede et samarbeid med f.eks Geilo, Norefjell, Myrkdalen, Narvik, Beitostølen. Alpinco er veldig fornøyd med å bli en del av en så stor aktør for norske alpinanlegg og mener det vil ha stor betydning for den internasjonale veksten til Hafjell og Kvitfjell.

– NHOS er også godt fornøyd med det nye samarbeidet og sin nye partner, sier Trevor De Villiers, CEO i NHOS.

Det er med ren glede at vi går inn i dette samarbeidet med Alpinco med destinasjonene Hafjell og Kvitfjell og at NHOS kan presentere to nye anlegg i verdensklasse.

Å ha Kvitfjell Alpinanlegg, Norges hjem for World Cup, og det fantastiske anlegget Hafjell som var vert for mange av de olympiske vintergrenene i 1994, som en del av vår familie gir oss en portefolie som virkelig bringer konkurranse internasjonalt, fortsetter Trevor De Villiers.

Trevor forteller at anleggene til Alpinco tilbyr noe ekstra for den internasjonale gjesten, her har man kort reisevei med direkte tog fra Gardermoen til Lillehammer stasjon (med avgang hver time), nydelig skikjøring og et stort tilbud av aktiviteter som Hunderfossen Vinterpark med et eget ishotell, olympisk bob og akebane, nærhet til den sjarmerende byen Lillehammer og et stort utvalg av overnattingsmuligheter, alt fra boutique hotell til luksus hytter.

– Hva har det å si for den internasjonale veksten til Hafjell og Kvitfjell?

Alpinco planlegger utbygging av et stort antall utleiesenger i årene som kommer. Mulighetene som ligger i nye markeder vil være avgjørende for å få god økonomi i nye prosjekter. For å sikre god vekst er vi avhengige av en større andel utenlandske gjester som fyller anleggene i midtuke, og i stillere perioder.

Vi har stor tro på at samarbeidet med NHOS vil ha positiv effekt også for hotellene i Hafjell og Kvitfjell. Spesielt de engelske gjestene etterspør hotell i større grad enn utleiehytter når de er på skiferie.

De engelske gjestene etterspør skiskole, aktiviteter og utflukter til andre attraksjoner. Dette gir selvsagt gode ringvirkninger også utover virksomheten i anleggene, avslutter Stensrud.


Bildet øverst: Gisle Johnsen/Hafjell Alpinsenter

Profilerte innlegg
Trysil står foran tidenes sommer
Profilerte innlegg
Vi er mer opptatt av miljø når vi reiser
Profilerte innlegg
Rekordføre i sikte for Trysil Skimaraton
There are currently no comments.