Trodde du Beitostølen kun var vinter og snø? Tro om igjen! Med et belegg på 83 prosent i juli, og 70 prosent i august, har Beitostølen for alvor etablert seg som den store helårsdestinasjonen i Fjell-Norge. Nå står en fargesprakende høst for døren.

-Folk elsker fjellet, og det er vi som har det. Hele året. En klimasympatisk og veldig fin utvikling, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.

I juli måned hadde Beitostølen Resort 26.393 gjestedøgn på sine hoteller, og 44.222 gjestedøgn totalt på destinasjonen, når vi tar med camping og hyttegrender. Dette er høyere besøkstall enn mange byer man skulle tro var større enn fjelllandsbyen Beitostølen i den store sommermåneden juli.

Molde, med sin berømte jazzfestival i juli, hadde eksempelvis 24.578 hotell-gjestedøgn i juli. Typiske sommerbyer som Kragerø og Tønsberg hadde henholdsvis 22.458 og 22.256, mens byer som Drammen hadde 20.737, Hamar hadde 20.429, Kristiansund 18.776, Fredrikstad 17.686 og Gjøvik hadde 6.908 hotell-gjestedøgn i juli måned.

Nå står en fargesprakende høst for døren på Beitostølen, og veldig mange mennesker drar til fjells for å oppleve høstfarger og gnistrende fjelluft på og rundt Beitostølen, med alle utfluktsmulighetene for både kortere turer og toppturer i Jotunheimen.

Det er høy trafikk også i september. Trafikkøkningen for denne høstmåneden de siste fem årene, er pluss 38 prosent, som betyr en økning på 6.431 gjestedøgn for september alene, i perioden 2014-2018.

Atle Hovi er naturlig nok begeistret over den fine utviklingen:

-De fleste har nok sett på Beitostølen som en typisk vintersportsdestinasjon, som vi jo i høy grad også er, men stadig fler både oppdager og opplever Beitostølen også ellers i året, enten det er sommer, høst, vinter eller vår. Sommeren har blitt virkelig stor, med veldig godt besøk i både juni, juli og august.

-I tillegg til alle aktivitetene vi har på Beitostølen, er det det ikke minst våre fantastiske naturbaserte opplevelser som trekker folk. Jotunheimen og særlig Besseggen er store sommerattraksjoner, og vi ser at de som går Besseggen ofte bor flere døgn hos oss.

-Beitostølen nyter også godt av beliggenheten nær to nasjonalparker; Jotunheimen og Langsua. Derfor opplever vi stadig fler som velger nye og andre fjellturer som Bitihorn, Mugnetind og Rasletind, sier Atle Hovi, som også mener den svake norske krona, som gjør det dyrere for nordmenn å feriere utenlands, bidrar til at flere nordmenn ferierer i Norge. En kortreist og klimavennlig utvikling, kan man trygt fastslå.


Alle bildene: DestinasjonsKirurgene