Snarveier:
Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet


Camping- og reiselivskonferansen 2019
Sammen med NHO Reiseliv og Nasjonal klynge for campingnæringen, ønsker Norsk Turistutvikling velkommen til nasjonal fagdag for camping- og reiselivsnæringen tirsdag 5. november på Scandic Alexandra Molde.

Norway Home of Skiing – nytt nettsted
«Her finner du inspirasjon og informasjon om Norges største skidestinasjoner.» Kilde: norwayhomeofskiing.com.

Robert er Bobilforeningens nye daglige leder
«Robert Olsen (46) er fra 1. august ansatt som daglig leder i Norsk Bobilforening. Han har vært i organisasjonen som fungerende daglig leder siden slutten av april.» Kilde: bobilverden.no.

Godtok Norwegians redningsplan
«Norwegian-ledelsen sikret mandag en ordning på gjeldsproblemene sine.» Kilde: e24.no.


NORD-NORGE:

Nå kan du reise på pakketur til Nordpolen
«Et midlertidig hotellområde på vil bli etablert på polen i april neste år. I alt 10 igloer settes opp.» Kilde: flysmart24.no.

Hva skjer når klimaet endres? (Svalbard)
«Arktis er og kommer til å bli for attraktivt for at det er mulig å stenge av områder for turister. Men det er mulig å tilrettelegge og tilpasse seg veksten slik at vi begrenser de negative sidene og utnytte de positive.» Kilde: forskning.no.

Å vokse opp med turisme (Nordland)
«I jakten på Lofotens sjel har Ragnhild reist gjennom regionen og snakket med lokalbefolkningen. På konferansen i år gir vi barna en stemme når Ragnhild Ørnes forteller om sine mange møter med dem som vokser opp på et reisemål som Lofoten.» Kilde: norskopplevelseskonferanse.no.

Gjorde seg bemerket på NHO-konferanse (Nordland)
«Forrige uke ble The Whale presentert for mange viktige aktører under NHO sin reiselivskonferanse i Bodø. Blant de som ble begeistret var direktør for NHO-reiseliv Kristin Krohn Devold.» Kilde: vol.no.

Vant Arktisk kokk 2019 (Nordland)
«Kristoffer Myrvoll fra restaurant Lyst På i Bodø er vinner av Arktisk kokk 2019. Han er den tredje Lyst På-kokken som vinner konkurransen. Premien er 15 000 kroner til en matfaglig reise.» Kilde: horecanytt.no.


MIDT-NORGE:

Får kjøre folk til topps
Oppdal: «Bygningsrådet besluttet mandag enstemmig å tillate catskiing til Blåøret, innenfor visse rammer. – Dette har vi ventet på, vi som vil til fjells og orker å gå på ski, sa Ola Skarsheim som ledet møtet akkurat da.» Kilde: opp.no.

Sa nei til en halv milliard
Oppdal: «Utbygger av Vangslia Panorama ba bygningsrådet om å trekke behandlingen av utbyggingen mandag. Politikerne svarte med å behandle saken – og si nei til planene.» Kilde: opp.no.


FJORD-NORGE:

Sterke tall for turistnæringen på Vestlandet
«Tallene for turistsesongen på Vestlandet overrasker selv turistbransjen. Antall overnattinger har økt med 7 prosent.» Kilde: dagsavisen.no.

Utvikling av attraksjonar som Hornelen viser (KB) (Sogn og Fjordane)
«Vi har brukt mykje ressursar på å få attraksjonar som Hornelen og Vetvika på reiselivskartet. Å hevde at vi ikkje er framtidsretta og framoverlent er urettferdig..» Kilde: firdaposten.no.

Eikedalen halverer prisene på sesongkort (Hordaland)
«Skisenteret utenfor Bergen følger i fotsporene til Oslo Vinterpark og Geilo, og tilbyr sesongkort og familiekort til kraftig reduserte priser.» Kilde: friflyt.no.


ØST-NORGE:

Innlegg: Reiselivet vokser – utslippene går ned (Innlandet)
«En ny rapport viser at reiselivet slipper ut mindre enn en firedel av klimautslippene fra olje- og gassvirksomheten.» Kilde: h-a.no.

Sykkelstier skal stå ferdig til høstferien (Hedmark)
Ljørdalen: «.. og lokale beboere, hytteturister og andre besøkende kan få ta Fulufjellets egen lille bikearena i bruk. Det er ennå et stykke til man kan sammenlikne seg med Trysil Bike Arena..» Kilde: ostlendingen.no.

Oslos viktigste hotell går inn i Choice (Oslo)
«I løpet av 2019 har Nordic Choice Hotels åpnet tre prestisjehoteller i Oslo. Nå har man inngått et tett samarbeid med Oslos minste hotell.» Kilde: hsmai.no.

Oslo kan få folkepark i Bestumkilen (Oslo)
«Bydel Ullern og Skøyen Miljøforum ønsker at Bestumkilen på Skøyen omdannes til folkepark.» Kilde: estatenyheter.no.

5 Disappointing European Cities (Oslo)
«From the perspective of a true Scandinavian location, it certainly fits the bill, but for if you want a more positive experience within the realms of a similar environment, we’d suggest Stockholm.» Kilde: thetravel.com.

Du må ikkje vere rik for å ha hytte (Buskerud)
«Beate Skorstad var singel førskulelærar utan bil og førarkort, og trudde aldri ho kunne oppfylle hyttedraumen. Så fann ho ei tømmerkoie til 250.000 langt til skogs.» Kilde: nrk.no.

Høsten er hyttedrømmerens høytid (Vestfold)
«Tusenvis av familier ser seg om etter hyttetomt og hytteløsninger. For mange vil Hyttemessen i Sandefjord 20.-22. september være et godt utgangspunkt for «høstjakta».» Kilde: hytteavisen.no.

Tønsberg og Færder inviterer til innbyggermøte (Vestfold)
«Kommunene ønsker at Tønsberg og Færder skal utvikles videre som reisemål. Derfor inviterer de innbyggerne til å gi innspill.» Kilde: tb.no.


SØRLANDET:

Vil fortsette å pøse inn penger på Knaben-satsingen (KB)
«Kvinesdal kommune akter å fortsette satsingen på Knaben.» Kilde: avisenagder.no.


ANNET:

Unike overnattingssteder i Sverige
«Bo i et svevende telt i tretoppene, sov under stjernene i et fyrtårn eller lei din egen øy.» Kilde: horecanytt.no.

Hotels could look like this by 2034
«Glass TV’s that know your favourite films, showers that adapt to your body temperature — technology experts and Guestline have revealed the future of hotel rooms.» Kilde: traveldailymedia.com.

Økt cruisefeber i Apollo
«Apollo har økt cruisesalget hittil i år med ti prosent sammenliknet med fjoråret, og økningen er størst i Middelhavet og innenfor skjærgårdscruise.» Kilde: travelnews.no.

Germany Mulls Increased Airline Tax to Curb Emissions
«Airlines wont be happy about increased taxes, but the industry needs to face up to its environmental impact.» Kilde: skift.com.