Ekspedisjonscruiseskipene fyller allerede bryggene på Bykaia, og den oversjøiske sesongen starter tradisjonen tro med AIDAluna 30. mai.

Vi markerer sesongstart med frokost på Burmaveien denne morgenen; ta med familie, flagg og snyltekopp, og vi serverer kaffe, yoghurt og nybakt fra kl. 07:30.

Det største skipet som gjester Longyearbyen i år er MSC Meraviglia som kommer på første anløp 16. juni. Deretter er hun her 11. juli og 15. august, og hver dag ligger hun til kai i hele 14 timer slik at passasjerer og mannskap får god tid til både utflukter og en tur i byen.

Vi har flere førstegangsanløp denne sesongen; tyske AIDAaura kommer 5. juni, TUI Mein Sciff 5 kommer 7. juli og Hapag Lloyd er her med Europa 2 6. august. Spanske Pullmantur kommer med Zenith 15. juli og Hurtigruten sender sitt nyrenoverte ekspedisjonsskip Spitsbergen hit 30. mai. Ved flere av disse anløpene planlegger vi besøk om bord, og invitasjon til dette følger på vår lokale reiselivsside på Facebook i løpet av mai.

Totalt forventer vi ca. 47 000 oversjøiske cruisepassasjerer gjennom sesongen som varer ut august. Ekspedisjonscruisesesongen strekker seg til slutten av oktober.


Kilde: Visit Svalbard