Snarveier: Nord-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet


Norske fyr i vinden
«Men selv om en rekke fyrstasjoner fremdeles forfaller og går en usikker fremtid i møte, har mange fått nytt liv og et nytt formål de siste årene.» Kilde: dagsavisen.no.

Her er turtrendene for 2020
«6 av 10 nordmenn ønsker seg mer tid til friluftsliv i 2020. Dette er turmålene Den Norske Turistforening spår at flest vil søke til i året som kommer.» Kilde: dnt.no.

Utmarka tilhører også den kvinnelige kiteren
«Utmarka er et sted der menn jakter og fisker. Men det er også et sted der kvinner klatrer og kiter. Nå skal forskere utvide definisjonen av den norske utmarka.» Kilde: nordlandsforskning.no.

Målet er at fleire får oppleve denne magien
«Turgåing til fots eller på ski er på topp blant aktivitetane nordmenn vil gjere meir av i 2020. Dette er ikkje overraskande, meiner organisasjonen Norsk Friluftsliv.» Kilde: nrk.no.

De beste reisetipsene for sesongen
«Alt skiutstyret kommer først til sin rett i praktisk bruk. Her er våre 25 beste reisetips i Norge for sesongen.» Kilde: friflyt.no.

Ferier med lavt klimaavtrykk mer pop blant nordmenn
«Stadig flere nordmenn setter pris på turer i fjellet. Enkle forhold, lite klimaavtrykk og frihet fra mobilen er noen av årsakene.» Kilde: dn.no

Nordmenns drømmedestinasjoner i 2020
«Nå vil Kari og Ola Nordmann heller til Lofoten enn til Maldivene, viser en ny undersøkelse fra FINN reise.» Kilde: dfly.no.

Intervju: Peter Wiederstrøm
«Mannen bak Wiederstrøm Hotel Consulting som selger rådgivningstjenester innen hotell, har troen på et godt 2020.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Nye Reiselivsavisa på RadioRiksOslo
«Terje Berge fra Finn Reise, Merete Falch fra Reiselivsmessen og Morten Christensen fra Unike Hoteller, samt Rolf Forsdahl var gjester i årets første utgave av Reiselivsavisa på Radio Riks Oslo.» Kilde: dfly.no.

Innlegg: Hyttefolk er vitamintilskudd for distriktene!
«Hvordan hadde næringsutvikling og verdiskaping utviklet seg i distriktene uten hyttefolket? Hvordan hadde CO2-regnskapet sett ut dersom bare halvparten av hytteeierne i stedet hadde kjøpt seg feriebolig i Sør-Europa..» Kilde: hytteavisen.no.

Trendy bobilliv: Myter faller og myter består
«Det er ikke lenger Harry å campe. Nå er både camping og glamping i tiden. Veteraner og ferskinger kan stå fram og bekjenne sin begeistring for det enkle liv. De har fanget tidsånden.» Kilde: bobilverden.no.

Mat-Norge invaderer Berlin
«Landbruks- og matminister Olaug Bollestad tar med seg rundt 80 norske utstillere, og noe av det beste mat- og reiselivs-Norge har å tilby, til en av verdens største matmesser.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Nå vil de ha en større bit av cruise-kaka
«Det er ønskelig å avklare om lokale leverandører er interessert i og i stand til å levere til cruisenæringen, og om det er grunnlag for å gå videre med et slikt prosjekt, sier prosjektleder Trond Amland i et nyhetsbrev for «Handlingsplan for Cruisestrategi for Vestlandet».» Kilde: thetravelinspector.no.

Innlegg: Kjøpe-tvang er ein dårleg idé 
«Cruiseskipa legg stadig større vekt på at passasjerane skal leggje att meir av feriebudsjettet sitt om bord. Det må vi møte med å gjere tilbodet på land betre og meir unikt, ikkje ved å tvinge nokon til å handle norsk.» Kilde: smp.no.

Taxi-gründere ønsker lovendring velkommen
«Taxi-gründere er positive til lovendringene som implementeres i drosjenæringen i løpet av 2020. Taxiforbundet tror det vil ha store konsekvenser for forbrukere og sjåfører.» Kilde: e24.no.

SAS starter storstilt fornying av flåten
«SAS innleder i 2020 en storsatsing som innebærer å bytte ut alle selskapets Boeing 737-fly her i landet med nye maskiner fra selskapet Airbus.» Kilde: .travelnews.no

Norwegian-topp: – Folk bør droppe business class
«Norwegians nestsjef, Geir Karlsen, retter hard kritikk mot de flyselskapene som tilbyr sine reisende å fly på business class. – Folk bør droppe business class, i alle fall på de korte strekningene.» Kilde: flysmart24.no.

Miljøkritikk mot Avinor
«Avinor har brukt flere hundre millioner kroner på støtteordninger til flyselskaper som oppretter nye ruter til og fra Norge. Stortingspolitikere reagerer.» Kilde: travelnews.no.


NORD-NORGE:

Hva skal vi leve av i fremtidens Nord-Norge?
«Når 350 deltakere møtes på årets Nord i Sør-konferanse er morgendagens næringsliv i Nord-Norge hovedtema.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Mørketida trekker turister som aldri før (Svalbard)
«Årets siste måneder er mørke nordpå. Likevel tar flere og flere turen til der det er aller mørkest – Svalbard. Nye tall fra Visit Svalbard viser at øygruppa opplever mer enn ei tredobling av turister.» Kilde: nrk.no.

Å besøke Nordkapp skulle være gratis (Finnmark)
«Scandic fortsetter å ta betaling fra besøkende på Nordkapp, og informerer ikke tilstrekkelig om at det nå er gratis å ferdes ute på platået.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Finnmarksløpet: Vilt og vakkert i Nord-Norge (Finnmark)
«Etter å ha fulgt Finnmarksløpet som bobilturister, ønsket det pensjonerte ekteparet å oppleve et av verdens tøffeste hundeløp fra «innsiden». Åse og Steinar fra Bergen kjørte følgebil under Finnmarskløpet. Her er deres fortelling.» Kilde: bobilverden.no.

Fisk og turisme for fremtiden (KB) (Finnmark)
«Vi ønsker jo at fisketurismen skal være en viktig bidragsyter til utvikling og vekst på kysten, sier Bente Olsen Husby.» Kilde: altaposten.no.

Visit Tromsø om turiståret 2019 (KB) (Troms)
«Økning i antall overnattinger, men det er for få hotell, toalett og transporttilbud..» Kilde: itromso.no.

Vil du utvikle Norges mest spennende resort? (Troms)
«Resort Leder er øverste ansvarlige for driften av Hamn i Senja, og skal være pådriver og delta aktivt i videreutvikling av produkter og konsepter tilpasset de ulike kundesegmenter som betjenes.» Kilde: finn.no.

Lofoten godt plassert på nordmenns «bucket list» (Nordland)
«Nordmenn vil heller reise til Lofoten og Nord-Norge enn Maldivene i 2020, viser fersk undersøkelse.» Kilde: nrk.no.

Remote Paradise Island For Birdwatching And Fishing (Nordland)
«Norway’s spectacular Lofoten islands are remote enough for many, but the nearby islands of Røst take remoteness to a new level.» Kilde: forbes.com.

Frykter fergekutt blir negativt for Hurtigrutemuseet (Nordland)
«I et innspill fra Hurtigrutemuseet, Museum Nord, til Nordland fylkeskommune i forbindelse med forslag til fergekutt i sambandet Melbu-Fiskebøl, legges det ikke skjul på at de er bekymret..» Kilde: vol.no.
https://www.vol.no/nyheter/hadsel/2020/01/02/Frykter-fergekutt-blir-negativt-for-Hurtigrutemuseet-20736515.ece

Tror Helgeland vil vokse som reisemål i 2020
«Helgelandskysten er et mekka for kajakkpadlere, ifølge Mette Øinæs Habberstad i DNT. Her finnes det padleturer for både nybegynnerne og de mer erfarne.» Kilde: hblad.no.


MIDT-NORGE:

Et hotelleventyr ved Trondheimsfjorden
«Jægtvolden Fjordhotell innerst i Trondheimsfjorden har vært et eventyr siden 1981, både før og etter utbygging av det opprinnelige pensjonatet.» Kilde: horecanytt.no.


FJORD-NORGE:

Handlingsplan for bærekraftig reisemålsutvkling i Rauma (M&R)
«Her kan du lese handlingsplanen for Bærekraftig Reisemål Rauma som er utarbeidet etter en prosess høsten 2019 i Rauma med åpne møter, innspill fra aktører direkte og diskusjoner i styringsgruppen.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Atlanterhavsparken starter det nye året med ombygging (M&R)
«I 2019 fikk vi av Kunnskapsdepartementet, tildelt status som Norges første marine vitensenter. Nå setter vi i gang første byggetrinn mot det som skal stå klart høsten 2021.» Kilde: atlanterhavsparken.no.

Eli Førde Aarskog ny dagleg leiar i Sagastad (Sogn og Fjordane)
«Eli Førde Aarskog er tilsett som ny dagleg leiar for Sagastad – Vestlandet sitt nye kunnskapssenter om vikingtida med Myklebustskipet som hovudattraksjon.» Kilde: fjordabladet.no.

Frå tomme gater til turistmagnet – også i jula (Sogn og Fjordane)
«For eit par år sidan var det langt mellom gjestene på denne tida av året. Men no har juleturismen kome til Flåm.» Kilde: nrk.no.

Kva skjer når Jostedalsbreen smeltar? (Sogn og Fjordane)
«Når den største isbreen på det europeiske fastlandet smeltar, vil det merkast i lokalsamfunna rundt breen. Konsekvensane innan reiseliv, landbruk og krafproduksjon skal kartleggast i ein ny, stor studie av Jostedalsbreen.» Kilde: forskning.no.


ØST-NORGE:

«Fjellflyplassen» er i gang (Hedmark)
«Like før jul åpnet Scandinavian Mountains Airport, som ligger tett på flere større skianlegg i Midt-Norge. Den nye flyplassen henvender seg til et potensialt marked på 200 millioner mennesker.» Kilde: travelnews.no.

Må stenge ny flyplass for britiske skigjester (Hedmark)
«..flyplassen har fått en tøff start. Først ble de sterkt kritisert av blant annet Naturvernforbundet som mente at en ny skandinavisk flyplass er det siste vi trenger i en tid med økt klimagassutslipp. Og nå har et nytt problem dukket opp for flyplassen.» Kilde: thetravelinspector.no.

Trysil øker satsingen på aktive alpinister (Hedmark)
«Fra 1. januar skifter Trysil Renn- og treningssenter navn til Trysil Race Academy. Det nye selskapet har som mål å gi et enda bedre treningstilbud og racemiljø i Trysil til aktive alpinister.» Kilde: travelnews.no.

To ganger sølv i DNs kåring av skisteder (Oppland)
«Beitostølen banker Geilo, Hafjell, Kvitfjell, Sjusjøen og Trysil i Dagens Næringslivs kåring av «Norges mest komplette og råeste skisted». Beitostølen tar sølvet bak Hemsedal, med Voss/Myrkdalen på bronseplass.» Kilde: oa.no.

Belønner miljøbevisste skiturister (Oppland)
«Ingen annen skidestinasjon i Norden reiser du så effektivt og grønt til, som oss. Derfor får du rabatt om du velger grønn transport.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Tror Geilo har våknet fra vinterdvalen (KB) (Buskerud)
«Omsetningen av heiskort og hotellrom på Geilo gjør et byks i år. Hotelleier Pål Gundersen (67) sier det var en redning at heiser og senger ble samlet på færre hender. – nå planlegges både gondol og flere hoteller.» Kilde: dn.no.

Hvorfor må det for enhver pris hete nasjonalpark i Østmarka?
«Diskusjonen om Østmarka bør bli nasjonalpark går. Noen mener skogen blir ufremkommelig, andre argumenter for friluftslivets kår. Og det snakkes om biologisk mangfold.» Kilde: vartoslo.no.

Stor trengsel på Reiselivsmessen (Oslo)
«Foreløpige tall – og responsen både fra besøkende og utstillere – tyder på at Reiselivsmessen 2020 var en ubetinget suksess. – Utstillerne er i ekstase, sier sågar prosjektleder og daglig leder Merete Falch hos arrangøren på tampen av siste dagen.» Kilde: travelnews.no.

Wilhelm Hartwig (Oslo)
«Møt han som har hovedansvaret for at prestisjehotellet Amerikalinjen leverer gjesteopplevelser i verdensklasse – midt i Oslo sentrum.» Kilde: hotellmagasinet.no.

1.500 i protest mot riving av Y-blokka (Oslo)
«Støtteaksjon for å bevare Y-blokka demonstrerte torsdag i protest mot vedtaket om å rive bygningen i regjeringskvartalet.» Kilde: vartoslo.no.

På Oslo Street Food møter du folk ved langbordet (Oslo)
«Til tross for over 550 sitteplasser var det kø ut døra på åpningen av Oslo Street Food i februar, en kø av sultne Oslofolk og nysgjerrige ministere med livvakter. –Vi har fått til noe nytt som Oslo trengte.» Annonsørinnhold. Kilde: vartoslo.no.

VisitOSLO starter året med en nyansettelse! (Oslo)
«Etter å ha vikariert hos oss siden februar 2019, har Stine Sørensen, fra Danmark, nå takket ja til stillingen som økonomikonsulent.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje/.

Hvaler MDG ønsker kunstige rev (Østfold)
«Hvaler MDG vil senke rengjorte stålvrak på egnede steder for å bygge opp nye rev som kan tiltrekke seg dyreliv og samtidig tilby attraktive dykkermål som kan trekke turister.» Kilde: f-b.no.


SØRLANDET:

Visit Sørlandet nettsider med 4 millioner sidevisninger i 2019
«.. en økning på 22% sammenlignet med 2018. .. Som digital turistinformasjon og markedsføringskanal er visitsorlandet.com en av de viktigste kanalene til Visit Sørlandet.» Kilde: usus.no.

Sammenlignet Solborg med «Hotell i særklasse» (KB)
«Julebordfiasko på Solborg med full oppvask fra bilbransjen og krav om ny fest.» Kilde: l-a.no.


ANNET:

Reiselivsgigant har inngått avtale med EU 
«Booking.com forplikter seg til å slutte med manipulerende salgsteknikker.» Kilde: abcnyheter.no.

Reisemesser første del av 2020
En oversikt. Kilde: dfly.no.