Den 7. til 8. september er det duket for hele Norges matfestival, Matstreif på Rådhusplassen. Da samles over 200 lokale og regionale utstillere fra hele landet i Oslo og gir deg muligheten til å smake på Norge.

Matstreif har etablert seg som en av Norges største matfestivaler. Festivalen er et årlig arrangement, og i år er det 14. året på rad at matinteresserte samles på Rådhusplassen. Matstreif arrangeres av Innovasjon Norge på oppdrag av Landbruks- og matdepartementet.

Godt over hundre tusen publikummere besøker Matstreif hvert år, der kan de møte, snakke og kjøpe mat fra lokale matprodusenter og utstillere fra hele landet. Ti lokale bryggerier gir årets publikum en smak av norsk drikkekultur.

Smakebiter fra årets program: 

Fredag 07. september

  • Kl. 12. 00 – Åpning av årets Matsreif, ved landbruks- og matminister Bård Andre Hoksrud, ordfører Marianne Borgen og Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge.
  • Utdeling av Spesialitetsmerket ved Matmerk
  • Kåring av årets beste birøkter 2018 ved Honningscentralen
  • Utdeling av Menys Matskatt-pris ved Vegard Kjuus, adm. dir. i Meny
  • 14.00 – NM i Honning
  • 17:00 – NM Sjømatprodukter og NM i Sjømathandel. Premieutdeling ved fiskeriminister Harald Tom Nesvik

Lørdag 08. september

  • 11:30 – Klara og pappa Mosk fra KuToppen i Dyreparken i Kristiansand underholder.
  • 12:00 – Kåring av beste Matstreif-stand 2018
  • 14:00 – Smak-tips fra Matstreif
  • 15:00 – Det Norske Måltid – offentliggjøring av årets finalister

I tillegg blir det aktiviteter for de minste både fredag og lørdag. På Barnas Matstreif kan barna lage sitt eget smør, bli kjent med biene, eller bli med på kokkekurs med kokker fra Kulinarisk Institutt. Klara og Mosk fra KuToppen fra Dyreparken i Kristiansand underholder fra scenen lørdag.

Sted: Rådhusplassen i Oslo

Tid: Fredag 07. september kl. 11.00 – 18. 00 og lørdag 08. september kl. 12.0 – 20.00

Se fullt program herhttps://www.innovasjonnorge.no/no/matstreif2018/program/


Foto: Tom Hansen