Snarveier:
Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet


Med deg på Norsk Opplevelseskonferanse 2019!
«Vi er stolte over å presentere programmet for årets konferanse i Lofoten; «Travel to tomorrow»!» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Drømmer om Nord-Norge, reiser til Østlandet
«De aller fleste nordmenn som drar på høstferie i eget land reiser til Østlandet. Samtidig drømmer mange om ferie i nord.» Kilde: vg.no.

Behov for nasjonalt rammeverk for aktivitetsturisme
«Brevet til Nærings- og fiskeridepartementet er eit «opprop» frå bransjen, som krev at arbeidet med å regulere aktivitetsturisme og guiding i Norge no vert sett i gang for alvor..» Kilde: ncetourism.com.

Fritidsboliger og miljø tema på arrangementer i høstferien
«For femte gang er Østlandsforskning medarrangør for Forskernatt på Sjusjøen . Arrangementet under den europeiske Researchers’ Night og er en del av Forskningsdagene.» Kilde: ostforsk.no.

Emilie Stordalen om endringene i hotellbransjen
«Hotellarving Emilie Stordalen (27) mener hotellbransjens møte med nye søkemotorer har vært beintøff. .. Under Handelskonferansen til Virke fortalte hun om sine opplevelser av omveltningene i den tradisjonelle hotellbransjen..» Kilde: dn.no.

Radisson Blu gir bransjens beste kundeopplevelser
«Norske forbrukere har talt: Radisson Blu gir bransjens beste kundeopplevelser og er blant de topp 10 beste selskapene i Norge på å gi gode kundeopplevelser. Det viser KPMGs årlige markedsundersøkelse.» Kilde: dfly.no.

Scandic skal fremme idrettsglede
«Scandic oppfordrer unge idrettsutøvere til å stå imot press og være seg selv. Sammen med idretten skal hotellkjeden fremme mangfold og inkludering i norsk idrett.» Kilde: horecanytt.no.

Nær 9 millionar enkeltbesøk ved norske museum
«I 2018 hadde dei norske musea samla sett meir enn 8,7 millionar enkeltbesøk og nær 2,2 millionar gruppebesøk i løpet av året.» Kilde: ssb.no.

Historiske togreiser – den tapte tid tilbake på sporet
«På Oslo S kjemper vi oss til ståplasser på et Vy-tog. På Grorud stasjon går vi av og reiser tilbake med et NSB-tog på 1. klasse. Historiske togreiser tar oss med på en kulinarisk tur til den tapte tid.» Kilde: togbloggen.no.

Ny Bocuse d’Or-sjanse for Christian A. Pettersen
«Christian André Pettersen blir Norges Bocuse d’Or-deltaker nok en gang. Han vant i dag Årets kokk 2019. Aleksander Løkkeberg Vartdal vant den aller første utgaven av Årets unge kokk.» Kilde: horecanytt.no.

Pris for redusert matsvinn
«Too Good To Go Norge stakk av med årets Oslo Innovation Award. – Dette er en bærekraftig forretningsmodell som løser et samfunnsproblem, sier juryen.» Kilde: horecanytt.no.

Fritidsfiskere krever strengere kontroll av turistfisket
«Mattilsynet må pålegges å kontrollere turistfisket, mener Lofoten Fritidsfiskarlag.» Kilde: lofotposten.no.


NORD-NORGE:

Innlegg: På nordnorske hender
«Det finnes ingen A4-løsning for nordnorske reiselivsbedrifter. Vi trenger de små, familieeide bedriftene med noen få årsverk. Vi trenger også noen store nordnorske aktører som kan bidra til at enda flere opplevelsessøkende besøker landsdelen.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Innlegg: Nordkapp-monopolets tid er forbi (Finnmark)
«Monopoliseringen er en alvorlig hemsko for Nordkapp-produktet, skriver Knut Bjørn Lindkvist.» Kilde: altaposten.no.

Naturperlene i Lofoten er blitt svært attraktive (Nordland)
«I Lofoten og Helgeland selges det hytter og hus til amerikanere, kinesere og kongelige. – Naturperlene er blitt svært attraktive de to-tre siste årene, sier megler.» Kilde: nrk.no.


MIDT-NORGE:

Kirkvollen pilegrimsgård – Økoturisme i praksis
«Å tilby økoturisme i tråd med de globale økoturismekriteriene faller derfor helt naturlig på Kirkvollen og i dag får vertskapet det gjeve sertifikatet som bekrefter at de oppfyller kravene..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Børgefjellsenteret vokser for hvert år (KB)
«Vinterstid fordobles innbyggertallet i Røyrvik hver helg.» Kilde: namdalsavisa.no.


FJORD-NORGE:

Visit Nordvest søker Innholdsprodusent (Møre og Romsdal)
«Visit Nordvest har nå ledig 100% stilling som INNHOLDSPRODUSENT, og søker deg som har stålkontroll på det som skjer i den digitale markedsverden.» søknadsfrist: 18.oktober 2019.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Slik blir den nye satsingen på Raumabanen (Møre og Romsdal)
«..når svenskene overtar togdriften med SJ fra sommeren 2020 betyr det også ny satsing på det populære turistområdet.» Kilde: thetravelinspector.no.

Både Brimi og Nesvik til bransjetreff (Møre og Romsdal)
«Det er igjen klart for Treffpunkt Stranda, eit bransjetreff for reiselivsaktørar. Årets treff blir opna av fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik torsdag 3. oktober.» Kilde: smp.no.

Se klatreparadiset mellom Loen og Stryn! (Sogn og Fjordane)
«Frikjøringslegenden Fred Syversen klatrer for første gang på to år. Se hvordan det går i første episode av nettserien «Fjorden som har alt!»» Kilde: utemagasinet.no.

Første året har vore ein suksess (KB) (Sogn og Fjordane)
«I mai kom AIDAperla som første cruiseskip til Nordfjordeid.» Kilde: fjordabladet.no.

Nasjonal turistveg i Gaular er truga av vindkraft (Sogn og Fjordane)
«Vindkraftutbygging står i konflikt med den nasjonale turistvegen i Gaular. Kapellet langs vegen ligg i fare for å måtte stanse drifta.» Kilde: nrk.no.

Langer ut mot hotellplaner (Hordaland)
Bergen: «Bortkastede skattepenger, økt saksbehandlingstid i kommunen, økte offentlige utgifter, økt tidsbruk og økt slitasje på de folkevalgte.» Kilde: estatevest.no.

Forenkler rasteplassene over Hardangervidda (Hordaland)
«På Hardangervidda skal Statens vegvesen gjøre det motsatte av det de gjør på mange andre Nasjonale turistveger. Målet er å bygge om de som fungerer dårlig og å verne villreinen i de mest utsatte områdene. Samtidig blir det flere rasteplasser.» Kilde: bobilverden.no.


ØST-NORGE:

Nå er det klart for et helt nytt studietilbud (Buskerud)
«Mandag ettermiddag ble Norsk Reiselivsfagskole på Geilo godkjent av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT). Det betyr at det endelig er klart for at studentene kan starte det unike studietilbudet i januar 2020 (uke 2).» Kilde: bfk.no.

Vil gje bort overskotet frå Lomsfesten (Oppland)
«Fleire serveringsbedrifter i Lom går saman om eit felles mat- og øltorg i Lom sentrum under årets Lomsfest. Overskotet vil dei bort.» Kilde: fjuken.no.

Ny leiing på Røisheim Hotell (Oppland)
«Frå og med 2020-sesongen vil Kjetil Magnussen ta over som ny leiar og ansvarleg for drifta av Røisheim Hotell.» Kilde: fjuken.no.

Sykkelferie med familien? (Hedmark/Buskerud)
«På høstferie med sykkel og familie? Da bør du vurdere disse tre komplette sykkeldestinasjonene.» Kilde: terrengsykkel.no.

Elg-krigen ga positivt utslag over dammen (Hedmark)
«Moose Jaw, which earlier this year rebranded itself from «The Friendly City,» became known worldwide in January thanks to its moose war with a town in Norway.» Kilde: ckom.com.

Vil bygge 70 hotellrom og 45 leiligheter (KB) (Telemark)
«Nå satses det på å bygge opp hotellrom og leiligheter i den gamle giganten Bolkesjø Hotell med åpning til våren.» Kilde: varden.no.


SØRLANDET:

Damene bak Norges største digitale reiselivskonferanse
«24. – 25. september arrangeres Norges største digitale reiselivskonferanse i Kristiansand. Arrangørene tror teknologi kan løse utfordringer i reiselivbransjen.» Kilde: nhoreiseliv.no.


ANNET:

Pakkereisen er ikke død
«Reisebransjen kjenner seg ikke igjen i påstandene om at pakkereisene som vi kjenner dem i dag, er døde.» Kilde: dinside.no.

Svenske storbedrifter kutter ut fly
«Stadig flere svenske storbedrifter velger å kutte ut flyvninger som en transportmulighet for sine ansatte. Store svenske bedrifter har blitt bitt av miljøkampen bak ordet flyskam.» Kilde: hangar.no.