Profilerte innlegg

FINN kjøper mer Havplast!


I fjor samlet nordmenn inn over 133 000 liter plast fra landets kystlinje – og FINN betalte. Nå gjør markedsplassen det igjen!

I fjor ønsket FINN å lage et marked for noe ingen egentlig vil ha: Havplast. I juni 2017 ble det derfor lagt ut en “Ønskes kjøpt”-annonse, hvor man oppfordret det norske folk til å samle inn og selge havplast til FINN. Markedsplassen sendte ut flere tusen sekker ut til folk rundt om i landet, og ba dem fylle dem med havplast. Hvis de leverte sekkene til gjenvinning og sendte et bilde av det, fikk de 100 kroner i betaling for jobben.

Interessen var helt enorm, og det hele resulterte i at det norske folk ryddet strender og kyst for over estimert/cirka 133 980 liter med plast, en enorm bragd.

I likhet med mange frivillige, bedrifter og miljøaktører som jobber aktivt med å samle inn havplast, ønsker FINN nok en gang å rette fokus på dette miljøproblemet i sommer.

Oppfordrer alle til å samle havplast

I begynnelsen av mai lanserte FINN og Miljøagentene derfor “Oppdrag Havplast”, en hemmelig aksjon som nesten 5000 femteklassinger over hele landet nå har meldt seg på, og hvor de i to uker i juni skal samle inn havplast og selge det via FINN.

Mandag 4. juni sparker FINN også i gang en ny runde av den opprinnelige Havplast-kampanjen, med en ny “Ønskes kjøpt”-annonse, som oppfordrer ALLE nordmenn til å delta i havplastinnsamlingen (les mer i “Ønskes kjøpt”-annonsen her!).

– Vi er dypt imponert over den innsatsen frivillige legger ned i dette arbeidet. Men utfordringen er så omfattende at vi mener det må enda mer til. Så derfor prøver vi å se om vi kan gjøre det populært å kjøpe havplast igjen, sier Kristine Eia Kirkholm, PR- og informasjonsansvarlig i FINN.no.

– Tanken er egentlig den samme som pantesystemet: et økonomisk initiativ kan få flere til å holde Norge rent. Og det ene utelukker jo ikke det andre. Vi så i fjor at dette initiativet fikk enda flere til å jobbe for en god sak, og håper vi kan bidra til det samme i år.


FINN er Norges største markedsplass. Skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN.no stedet. 

Profilerte innlegg
Reiselivssjefens sommerhilsen fra Svalbard
Profilerte innlegg
Bergen er vinterens mest populære reisemål
Profilerte innlegg
Arctic Race of Norway syklet inn millioner til Nord-Norge
There are currently no comments.