Etter en sammenslåing av driften ved skisentrene i Gaustaområdet, åpner alpinbakkene for første gang under nytt navn – Gausta Skisenter, lørdag 1. desember. Ikke bare navnet er nytt av året, men også hvilke traseer som i år har prioritet.

– Vi åpner Hovdestøl og Barnebakken først i år, informerer ansvarlig driftsleder i Gausta Skisenter, Bjårn Håvard Tverberg. Det har vært begrenset med gode værforhold for snøproduksjon så langt, men nå kommer vi i mål med de to første heisene, sier Tverberg.

Gausta Skisenter har historisk vist til en tidlig åpning. Årets dato ligger to uker senere sammenlignet med siste år. Det er fortsatt meldt kaldt og tørt vær fremover, noe som er gunstig for videre åpning av heiser og traseer.

– Som en del av utviklingen i Gausta Skisenter, har vi gjort en del arbeid med Hotellbakken i løpet av sommer og høst, informerer Bjårn Håvard Tverberg. Vi åpner traseen så raskt som mulig, og da kan vi tilby en bredere og mer jevn bakke, fortsetter driftslederen.

Det er ikke lite som har hendt i destinasjonen det siste 3/4 året. Etter salget av Gaustablikk i februar til Svenske Vatterledens Invest AB, er det investert tett på 40 mill. i utbygging og forbedringer i området. Både hotell, skisenter og restauranter, har gjennomgått store forbedringer, og kommende sesong vil destinasjonen kunne tilby flere utvidede tjenester.

– Det som skjer hos oss nå, er et enormt løft, sier Tverberg. Jeg har vært i destinasjonen i over 20 år og kan forsikre om, at satsningen som vi nå gjør, både er tidsriktig og nødvendig for å gjøre oss enda mer konkurransesterke, avslutter Bjørn Håvard Tverberg, som ser frem til en lang og forhåpentligvis snørik vintersesong.

Etter sesongapning 1. desember, åpnes alle heiser og traseer fortløpende. Målet er at alle heiser går før jul. Dette er sesong nr. 48 i Gaustaområdet.


Om Gausta Skisenter

  • Gausta Skisenter ligger i Tinn Kommune i Telemark ved foten av Gaustatoppen.
  • Skisenteret eies av Gaustablikk Høyfjellshotell AS 50% og Gaustatoppen AS 50%.
  • Selskapet driver tidligere Gaustablikk Skisenter og Gaustatoppen Skisenter.
  • Anlegget har 13 heiser og 35 nedfarter, hvorav 2 stolheiser.
  • Gausta Skisenter er et av Norges 10 største alpinanlegg.

Bildet øverst: Ansvarlig driftsleder, Bjørn Håvard Tverberg. Foto: Gausta Skisenter