5.–6. april arrangerer Amadeus hackaton sammen med Norges ledende reisebyrå Berg-Hansen. I 24 intensive timer samles 100 deltakere i Oslo for å utforske nye løsninger på en av reiselivsbransjens største utfordringer – bærekraft.

Å være med på å sponse hackaton på ulike områder av reiselivsbransjen er en del av Amadeus’ omfattende satsing på innovasjon. Ved å samle innovatører, gründere, bransjeeksperter og investorer kan man utforme nye løsninger for både de reisende, miljøet og reiselivsbransjen.

– Innovasjon er ikke et enmannsshow, sier Torild Schøien, prosjektleder og ansvarlig for hackathon arrangementet fra Amadeus sin side. Nye ideer og løsninger blir skaptnår personer med forskjellig bakgrunn og kompetanse møtes i et kreativt og stimulerende miljø. Reiselivsbransjens fremtid vil handle om digitalisering, innovasjon og bærekraft, noe som gjør dette initiativet ekstra relevant.

Bedrifter er under økende press for å forbedre bærekraftarbeid og rapportering. Samtidig har forbrukerne blitt mer bevisst på bærekraft og tar hensyn til dette i kjøpsbeslutningen. Denne trenden gjelder også reiselivsbransjen; derfor er det viktig at reiseselskapene gjør det som er nødvendig for å tilby de reisende nye tjenester som oppfyller behovene deres.

– Vi er veldig glad for å kunne arrangere denne hackatonen sammen med Berg-Hansen, sier Ulla Persson, konstituert General Manager i Amadeus Scandinavia. Å samarbeide med et reisebyrå som vet hvilke krav kundene stiller, og hva som skal til for å oppfylle disse kravene, gir de beste forutsetningene for at hackatonen resulterer i innovasjoner som kan bli til virkelighet, og ikke bare bli værende på idéstadiet.

Hackatonen «Let’s Make Travel Sustainable» går av stabelen 5.–6. april hos Berg-Hansen i Oslo.