Nasjonalt

HANEN viser vei til verdens beste


Vegskiltet for gårdsmat og bygdeturisme skal sørge for at både norske og utenlandske turister finner veien til landets bygdeperler i sommer, inkludert verdens beste osteprodusent.

Verdensmester

Kraftkar fra Tingvollost. Foto – Alexander Hagstadius

Tingvollost vant World Cheese Awards 2016, hvor deres blåmuggost Kraftkar ble kåret til verdens beste ost. Dette har medført en sterk økning i antall kundebesøk, og de har vært nødt til å utvide parkeringskapasiteten til det dobbelte.

– Det hadde vært vanskelig å finne frem til Tingvollost uten vegskilt, og vi er svært fornøyde med at den brune veghanen viser gjestene veien til gården vår. Det stilles strenge krav for å kunne sette opp et slikt skilt, og vi er glade for å være i godt selskap med mange kvalitetsaktører i norsk bygdeturisme, uttaler Gunnar Waagen, bonde og styreleder i Tingvollost.

Kvalitetsordning

Næringsorganisasjonen HANEN vurderer om skiltsøknadene oppfyller kriteriene, og det er Statens vegvesen som gir endelig godkjenning. Skiltene skal bidra til at veifarende enkelt finner veien til bedriftene.

Daglig leder i HANEN –
Bernt Bucher Johannessen. Foto: Ketil Blom

– Vi mottar mange søknader om skiltgodkjenning, og vi arbeider stadig med å utvikle ordningen. HANEN er opptatt av å markedsføre skiltordningen overfor veifarende slik at folk lettere kan forstå hva symbolet betyr, og besøke de mange gårdsmat- og bygdeturismebedriftene som finnes rundt i hele Norge, uttaler Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i HANEN.

Appen viser vei

HANEN har også lansert en gratis app hvor medlemsbedriftene er søkbare i kart som også kan lastes ned i offline-modus. Appen har blitt svært godt mottatt av sommerturistene, og Gunnar Waagen forteller at mange av gjestene deres har funnet veien til Tingvollost via denne.

– Turistene blir guidet av appen mens de sitter i sin egen bil, og dette gjør at det er svært enkelt å finne frem i Bygde-Norge. Selv om mange av bygdeperlene ligger utenfor allfarvei er de tilgjengelige via HANENs app, avslutter Waagen.

Nasjonalt
Meget god sommer og stor optimismen innen bygdeturisme og gardsmat
Nasjonalt
HANEN galer i Berlin
Nasjonalt
Ny teknologi og bærekraftig vekst viktigst for reiselivet i Norge