Norges Jeger- og Fiskerforbund har for første gang laget en digital oversikt over HC-tilrettelagte fiskeplasser, og i tillegg også utsettingsplasser for småbåter. Disse finner du i NJFF-appen og i en nettbasert kartløsning.

-Fiske er for alle, og da mener vi alle. Folk flest kjenner ikke til dette tilbudet, og det er det vi prøver å gjøre noe med nå, sier Steinar Paulsen, sportsfiskekonsulent i NJFF.

Tilrettelagte fiskeplasser har vært anlagt mange steder, men ingen har imidlertid hatt fullstendig oversikt. NJFF-appen viser deg nå din nærmeste tilrettelagte fiskeplass i en snedig kartløsning.

Her kan du laste ned NJFF-appen i App Store for iPhone og på Google Play for Android-telefoner.​

Fjerner barrierer

-Jeg er rullestolbruker etter en ryggmargsskade for noen år siden, forteller Leif Arild Fjellheim. Han er studieleder i Karmøy JFNF og har vært med på prosjektet for HC-tilrettelagte fiskeplasser og utsetningsramper for båt.

-Med denne tjenesten vil vi forhåpentligvis fjerne noen barrierer slik at flere funksjonshemmede skal få komme seg ut i naturen. Jeg ønsker alle lykke til med bruk av karttjenesten og vil samtidig benytte anledningen til å takke NJFF som har satt i gang dette arbeidet helt på eget initiativ, sier Fjeldheim.​

Her kan du sette ut båten

I NJFF-appen finner du også en landsdekkende oversikt over båtramper som kan benyttes av alle.

– Interessen for båtramper er stor, og da kartleggingsarbeidet startet fant vi ut at vi samtidig kunne kartlegge tilgjengelige båtramper. Det som er registrert er først og fremst allment tilgjengelig utsettingsplasser som enten er gratis eller som har en betalingsløsning​ sier Paulsen.

-Vi er selvsagt klar over at vi ikke har fått med alle tilgjengelige fiskeplasser eller båtramper, så vi vil mer enn gjerne ta imot ny informasjon eller korrigeringer av den informasjonen vi allerede har. Oppdateringer gjør vi fortløpende så snart vi får inn nye tips.

Kartløsning med oversikt over alle båtramper og tilrettelagte fiskeplasser finner du her.


Bildet øverst: Sammen med Per Kristian Håland (fiskeutvalget i Karmøy JFNF) testes ørretfiske på en tilrettelagt fiskeplass i Litlafotvannet på Karmøy av Leif Arild Fjellheim.​