Vinterferien er rett rundt hjørnet, og stadig flere av oss velger å leie hytte eller feriehus når vi reiser bort. Mest populære destinasjoner finner vi i Norge, Danmark og Spania. Nå er det bare de siste forberedelsene igjen. Fyller du bagasjen med ull og skiutstyr, eller lette sommerklær og sandaler?

Påskestemning i vinterferien

Mange steder i landet opplever i disse dager vårvarme. Gradestokken viser plussgrader, brøytebilene står parkerte og snøhaugene blir mindre for hver dag som går. Deilig synes noen. Andre pakker bilen og stikker til fjells i vinterferien.

Hos Novasol oppleves økt etterspørsel etter leie av fjellhytter, og Sjusjøen er destinasjonen som utpeker seg. – Hit er det kort reisevei til gode snøforhold for de som bor på Østlandet, hyttetilbudet er stort og man har alt man trenger i umiddelbar nærhet, sier Kjersti Kvarberg Larsen, leder for Novasol Servicekontor Sjusjøen, som mener dette er noen av årsakene til den store interessen for destinasjonen.

– Værmeldingen ser lovende ut for vinterferien her oppe, som nok har ført til at flere har booket kort tid før ankomst. Det nærmer seg fullt nå, men det er fortsatt mulig å sikre seg noen dager eller en hel uke i våre hytter på Sjusjøen, forteller Larsen.


Foto: Novasol

Reiser mot spansk vintersol

Mens noen kan glede seg til sol i hytteveggen, ser andre frem til varmere temperaturer i Spania. Den populære helårsdestinasjonen som frister med gunstige priser og stabilt vær, er blant topp tre hos Novasol i vinterferien.

– Vi opplever størst interesse for leie av feriehus i Andalucia sør i Spania, forteller Trine Andreassen, leder for markedsføring i Novasol Norge. Ikke så overraskende da det er her vi finner de varmeste områdene.

I Andalucia ligger blant annet havnebyen Málaga og Costa del Sol, bedre kjent som «solkysten» for nordmenn. – På denne tiden av året er gjerne temperaturene behagelige og perfekte for å kombinere varme vinterdager i både by og ved strand, tipser hun.


Foto: Shutterstock

Det er deilig å være norsk i Danmark – hele året

Vi elsker Danmark sommerstid, men tall fra Novasol viser at stadig flere også legger sin vinterferie til nabolandet i sør. – Leie av feriehus i Danmark står sterkt blant våre sommerkunder, kan Andreassen fortelle. Gledelig er det å se at også flere har fått øynene opp for Danmark om vinteren.

Nordjylland blir mest besøkt når Novasol sine gjester drar på vinterferie, og toppen av Danmark kan virkelig by på hyggelig vinteratmosfære. Her er tilbudene mange for innholdsrike feriedager. Ta for eksempel en bytur til Aalborg, besøk Randers Regnskog, skøytebanen i Blokhus eller bare nyte den danske hyggen foran peisen.


Foto: Niclas Jessen/VisitDenmark


Bildet øverst: Flere vil på vinterferie i leid feriehus eller hytte. Foto: Novasol