Hostelling International har alltid blitt definert og drevet av sitt oppdrag, verdier og ustoppelige ønske om å tilby reisende unike opplevelser i ungdomsherberger rundt om i verden.

Hvordan oversetter det i praktiske termer, kan du spørre?

Vel, vi har laget et konsept som oppsummerer vår policy, verktøy og tiltak; vi kaller det: Bærekraftig Hostelling. Vårt Bærekraftig Hostelling-konsept inkluderer:

  • En policy, vårt bærekraftig charter vedtatt av generalforsamlingen i 2010 og basert på Global Sustainable Tourism Council (GSTC) kriterier.
  • Vår strategi, som støtter gjennomføringen av bærekrafts-charteret gjennom 10 områder, bidrar også til de 17 målene for bærekraftig utvikling.

Hostelling Internationals innvirkning gjennom Bærekraftig Hostelling

– Vårt unike styringssystem for vandrerhjem og Youth Hostel Association, HI-Quality & Sustainability.

Det er anerkjent av Global Sustainable Tourism Council og bygger på en sertifiserings syklus utført av eksterne revisorer.  De benytter et bredt spekter av velkjente etiketter for gjestfrihet og fritidssektoren som våre vandrerhjem har stolt oppnådd.

Overflod av globale og lokale programmer er det daglige vitnesbyrdet om bærekraftig hostell i HI-nettverket, for eksempel: Sleep For Peace som feirer International Peace Day,

HI Sustainability Fund et stipend for vandrerhjemprosjekter som reduserer CO2-utslipp og HI-Connect vårt mobilitetsprogram for frivillige og personell.

Se flere lokale tiltak online på https://www.hihostels.com/pages/537.

Videre har HI-nettverket ved sin internasjonale konferanse, i oktober 2018 på Island, vedtatt to betydelige forpliktelser:

  • Alle vandrerhjem i HI-nettverket vil minimere deres engangsprodukt innen 2020.
  • Alle vandrerhjem i HI-nettverket som tilbyr matvarer vil ta skritt for å redusere sitt matavtrykk innen 2020.

Alle disse tiltakene er utformet for å bygge et sterkere, mer bærekraftig nettverk av vandrerhjem, samt tilby våre gjester muligheten til å få innvirkning på deres og andres liv på våre hostell.

Les mer om HI og Sustainable Hostelling på https://www.hihostels.com/pages/535

Viktig å bidra med det vi kan

Vi spør daglig Leder Vidar Skagen i Hostelling International Norge hvorfor de engasjerer seg i dette?

– Vi er en del av et stort internasjonalt reiselivsnettverk som ønsker å være med på å skape en fremtid for livet på vår klode uten forurensning og ødelagt natur.

– Da ser vi det som svært viktig at vi i som er en del av reiselivsbransjen i Norge også engasjerer oss og bidrar, ikke bare i debatten men at vi også gjør noe.

Vi vil være møtesteder hvor unge mennesker møter dialog

Hva gjør dere da?

– Vi i Hostelling International Norge ønsker å vise at vi tar utfordringene med miljø og bærekraft på alvor. Ved å være møtesteder hvor unge mennesker møter dialog på tvers av religion, politikk, legning eller etnisk tilhørighet vil vi være en bidragsyter.

Her kan folk være seg selv, slå av en prat med de andre reisende, lage mat på våre gjestekjøkken sammen med folk fra andre kulturer. Dette mener vi vil være med på å bygge forståelse og dialog mellom nasjoner og folk. Derfor mener vi også at vi er et bidrag til å skape fred.

I tillegg så er vi sterkt engasjert i bærekraft forøvrig og i å ta vare på vårt miljø med flere bærekraftige aktiviteter og miljøtiltak på våre hostell.


Bildet øverst: Alle hostel har gjestekjøkken hvor man kan lage sin egen mat om man ønsker. Her fra gjestekjøkken på Hi Oslo Haraldsheim.