Snøkanonene går og fjellet er kledd i hvitt. Fredag 30. november er det sesongåpning i Hemsedal. Tre heiser og tre bakker er klare til åpningsdagen. Helga byr også på Ski Test Weekend, der alle som vil kan teste sesongens skinyheter.

Destinasjonssjef, Martin Letzter, i SkiStar Hemsedal, forteller at snøproduksjonen går bra om dagen. Til åpningsdagen vil Hemsedalsløypa, Valleløypa og Trolløypa være åpen for publikum. Til sammen 2,5 kilometer skikjøring.

– Vi gleder oss til å komme i gang med sesongen. Langtidsvarselet ser lovende ut med minusgrader og bra vintervær. Vi åpner stolheisen Hollvin Express og barneheisene Valle og Ulven. Så det blir et bra tilbud for hele familien under åpningshelga, sier Letzter.

På åpningsdagen er også de fleste av landets ski- og brettleverandører på plass i Hemsedal. De har med seg sesongens nyheter og alle som vil kan teste vinterens ski- og brettmodeller. Hemsedal Ski Test Weekend by DN holder til ved SkiStar Hemsedal Lodge Alpin.

Akkurat nå produseres det snø på alle SkiStars destinasjoner i Norge, Sverige og Østerrike. Åpningsdato for Trysil, Åre, Sälen, Vemdalen og St. Johann blir annonsert så fort det er klart.

Ski Test Weekend er det på alle SkiStars skandinaviske destinasjoner. I Trysil og Åre går arrangementene av stabelen 13.-16. desember.