Nord-Norge

Kunnskap fra nord får internasjonal oppmerksomhet


I 2015 presenterte vår alles «Dr. Gåsehud», Ann Heidi Hansen, sitt doktorgradsarbeid om å skape magiske øyeblikk for sine gjester for en stor forsamling på ATTAs sin verdenskongress i Chile. En av tilhørerne der var administrerende direktør for en av Europas største adventure-operatører, Eric Balian i franske Terres d’Aventure.

I 2016 var Balian i Lofoten og deltok i en innovasjons-LAB i regi av ATTA (Adventure Travel Trade Association) og næringsklyngen Innovative Opplevelser. Her ble tematikken utdypet i en direkte dialog mellom 8 internasjonale adventure-operatører og 8 aktører fra InnOpp-klyngen.

I forrige uke hadde Terres d’Aventure, som omsetter opplevelsesreiser for om lag 800 mill. kr. årlig, en samling i Paris for sine 150 Product Managers og Ground Handlers fra hele verden. Her var Ann Heidi Hansen invitert som en av hovedinnlederne. Hun presenterte de faglige verktøyene innen opplevelsesdesign og opplevelsesbasert verdiskaping som er utviklet i et samspill mellom hennes doktorgradsarbeid, FoU-prosjektet Opplevelser i Nord og næringsklyngen Innovative Opplevelser. Verktøy som blant annet brukes av mange av bedriftene i denne klyngen.

Eric Balian var interessert i å teste ut de norske opplevelsesdesign-verktøyene på sin organisasjon som et ledd i å arbeidet med å styrke selskapets konkurranseposisjon.

Våre faglige tilnærminger til dette oppfattes som relevante og betydningsfulle uansett hvor i verden man holder til. Jeg hadde mange interessante diskusjoner etterpå med dyktige folk fra blant annet Portugal, Peru, Tibet, Jordan og Frankrike», sier Ann Heidi Hansen som til daglig er merkevareansvarlig i NordNorsk Reiseliv AS.

Det er unikt at vår kunnskap om opplevelsesbasert verdiskaping, i hovedsak unnfanget i Nord-Norge, også etterspørres internasjonalt, sier klyngeleder Bård Jervan i Innovative Opplevelser i en kommentar.

Han viser også til at i neste uke samles hele 28 deltakere i Svolvær til et kurs på Mastergradsnivå innen opplevelsesbasert innovasjon og verdiskaping i regi av NORD Universitet. De sentrale kursholderne på dette kurset er Ann Heidi Hansen og Dorthe Eide, fra NORD Univ. Formålet er å formidle kunnskap om dette temaet på en slik måte at det omsettes til handling i bedriftene.


Bildet øverst: Eric Balian, Terres d’Aventure og Ann Heidi Hansen, NordNorsk Reiseliv

Nord-Norge
Nå har Visit Lyngenfjord blitt enda større
Nord-Norge
Basecamp Spitsbergen søker «Vert i særklasse»
Nord-Norge
Fikk HSMAI Veiviserprisen 2015 for utvikling av vinterturisme i Nord-Norge – gratulerer!