Første gang var i 1994. Nå legger Femundløpet nok en gang et sjekkpunkt til Trysil. Det blir en stor folkefest i Trysil sentrum når noen av verdens beste sledehundkjørere, som veteranene Robert Sørlie og Lars Monsen, skal ha sitt sjekkpunkt i Trysil lørdag 2. februar.

Arenaen i Trysil er lagt til Trysilelva, så det er ventet spektakulære bilder når Femundløpet inntar skibygda på lørdag.

– Vi er svært glade for at Femundløpet ville legge et sjekkpunkt til Trysil under årets løp. Det er hele 25 år siden sist de hadde sjekkpunkt her, sier Roar Vingelsgaard i Trysil skimuseum

Tar trolig sin sekstimers pause i Trysil

Det er ventet at de første hundespannene i klassen F650 kommer til Trysil rundt klokken 09.00 lørdag morgen. Dette er klassen til Lars Monsen, som er med i Femundløpet for 12. gang.

– Femundløpet er et tøft og krevende løp for hundene og oss som kjørere. Det blir spennende å kjøre den nye traseen med Trysil som nytt sjekkpunkt, sier Lars Monsen som har klare ambisjoner under årets Femundløp.

Og her tar de trolig sin seks timers hvile. I tillegg kommer juniorklassen i mål i Trysil fra cirka klokken 18.00.

– Det kommer til å bli en folkefest i Trysil sentrum på lørdag fra tidlig morgen til sent på kvelden. Det blir selvfølgelig muligheter for alle til å prøve hundekjøringen i løpet av lørdagen. I tillegg blir det kanefart, basar, markedsplass, matopplevelser og så får vi besøk av Trysil-legenden Trysil-Knut, forteller Vingelsgaard.

Vinterlige Trysil

På Norges største skidestinasjon har snøen lavet ned de siste dagene, så rammene rundt Femundløpet sjekkpunkt Trysil ser ut til å bli veldig bra.

– Vi forventer at flere tusen tar turen til Trysil sentrum denne vinterdagen for å ta godt i mot hundekjørerne. Arrangementet blir særlig eksotisk for de mange utenlandske skituristene som er i Trysil nå, sier turistsjef i Trysil, Gudrun Sanaker Lohne. – Nå gleder vi oss til å ta i mot disse tøffe hundekjørerne, og sørge for at de får et kort, men minnerikt opphold i Trysil.

Følg Facebook-siden for live oppdateringer på når hundekjørerne er forventet inn og ut av sjekkpunkt Trysil: Femundløpet Sjekkpunkt Trysil 


Bildet øverst: De tøffeste hundekjørerne skal kjøre 636 km under Femundløpet. Når de ankommer Trysil har de kjørt 224 km. Foto: Femundløpet