Det er store planer for videre utvikling av Hafjell og Kvitfjell som eies av Alpinco.

-I dag har turistene enda større krav til våre leveranser og det er derfor svært viktig for selskapet å bygge en kommersiell avdeling der totalopplevelsen står i fokus, sier daglig leder Odd Stensrud.

Etter etableringen av Alpinco i 2012 har Hafjell og Kvitfjell hatt en svært positiv utvikling. Spesielt har antallet gjester fra Sverige og Danmark hatt en god vekst. Det er imidlertid en kjensgjerning at konkurransen om gjestene er hard.

Den nye kommersielle avdelingen skal sikre at kommunikasjonen med gjesten blir best mulig både før, under og etter reisen. Slik vil Alpinco nå målet med tiltrekke seg flere gjester, både nasjonalt og internasjonalt.

– Med Marit på laget styrker vi den kommersielle delen av virksomheten i Alpinco, sier Daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud. Marit har bred bakgrunn fra reiselivet, og har ikke minst gjennom Peer Gynt vist stor gjennomføringskraft, med sterk fokus på kommersiell drift og gjesteopplevelsen. Hun har ledet Peer Gynt til suksess og vi er svært tilfreds med at Marit takket ja til jobben som Kommersiell leder i Alpinco. Hun vil bli en sentral ressurs for oss, og for reiselivet i regionen.

– Jeg ble kontaktet av Bjørn Ågotnes i Horten International om jobben som kommersiell leder i Alpinco. Det er en ny, spennende rolle i et selskap som ønsker å fokusere i enda større grad på kommunikasjon i alle faser av reisen og totalopplevelsen, sier Marit Lien.

-I Peer Gynt har vi jobbet systematisk med gjesteopplevelsen i mange år. Vi har lykkes både med strategiske valg, kunstnerisk utvikling, opplevelsesproduksjon og kommunikasjon. Jeg er svært stolt og takknemlig for at jeg nå får muligheten til å ta med meg denne erfaringen inn i Alpinco. Jeg håper at jeg vil tilføre Alpinco kompetanse, innovative tanker og gjennomføringskraft. Min etterfølger i Peer Gynt tar over en publikumssuksess og et solid selskap, og vil få en spennende jobb sammen med svært dyktige og engasjerte kolleger. Jeg har blitt veldig glad i Peer Gynt-familien og 8 år med Peer Gynt har gitt meg svært mye, helt personlig, avslutter Marit.


Alpinco eies av Bjørn Erik Borgen, AB Invest og DNB

Hafjell er Norges tredje største skidestinasjon, Kvitfjell den syvende største. Samlet antall betalende skigjester sist sesong endte overkant av 600 000

Alpinco eier også GudbrandsGard hotell og HafjellKvitfjell Booking

De siste årene er det investert tungt i anleggene, med KvitfjellVarden i Kvitfjell, og prosjektet Hafjell 360 i øvre del av anlegget i Hafjell, som de største enkeltprosjektene

Selskapet hadde i 2018 en samlet omsetning på MNOK 362

Selskapene i Alpinco sysselsetter rundt 300 ansatte i vintersesong


Hafjell alpinsenter er den snøsikre familiefavoritten som legger til rette for gode skiopplevelser, for alle nivåer – fra nybegynner til ekspert. Bare et kvarters kjøring nord for Lillehammer ligger et av Norges største og mest allsidige skianlegg. Ikke velg mellom familieferie og rå skikjøring, her finner du begge deler.

Kvitfjell alpinanlegg ligger 30 minutter nord for Lillehammer og er et skisted med løyper i hele spekteret fra barneområder for de minste, til svarte løyper med olympisk standard. Her kan du booke hotell, hytter, leiligheter, heiskort, skiutleie, skiskole, kurs og konferanse.