Tilreisende gjester, institusjoner og lokalbefolkning kan glede seg til å utforske og oppleve Isfjorden enda enklere enn tidligere år. Basecamps gjester får radig skyss om bord på innebygget båt, i tillegg fortsetter vi ekspedisjonene med polarsirkelbåtene og SV Linden.

ISFJORD-EKSPRESSEN blir vår nye skyssbåt mellom Longyearbyen og Isfjord Radio. Skyssbåten kan også leies/chartres, og brukes til safarier og tematurer.

ISFJORD-EKSPRESSEN er en skreddersydd skyssbåt med plass til 12 passajerer og et mannskap på tre. Skyssbåten har høy komfort og er bygget for robust bruk her i nord. Alle passasjerer får eget «flysete» med utsikt. Det er enkelt kjøkken, toalett, god plass til baggasje og ikke minst god plass på dekk.

Kapteiner fra Ishavet

Og sammen med båten dukker det opp en gammel kjenning og en helt ny kaptein.

En båt av dette kaliberet trenger en erfare Ishav-kapteiner. Først ut er Ted van Broeckhuysen, tidligere eier og kaptein på M/S Norderlicht, deretter tiltrer Tom Rune Sørvik Jakobsen fra Lovund – miljøet og Arctic Maritime Partner AS.

I 12 år var Ted og Maaike vertskap for Basecamp Explorer Spitsbergens «Båten i isen».

Vi er svært glade for at Van Broeckhuysen nå blir med oss videre og utvikler et helt nytt båtkonsept på Svalbard, sier styreleder i Basecamp Explorer Spitsbergen, Brita Knutsen Dahl.

– Fra den første juli går helgelendingen og den drevne kapteinen Tom Rune Sørvik Jakobsen om bord. Kaptein Jakobsen er oppvokst midt i øyriket, nærmere bestemt Lovund. Vi er stolte og gleder oss stort over å kunne ta med oss et slikt team i startfasen for «ny- båten».

Ny kai forlenger sesongen ved Isfjord Radio

Med ISFJORD-EKSPRESSEN blir sesongen på Isfjord Radio Hotel forlenget og bedre sikret for adkomst høst og vår.

– Vi er veldig fornøyde med å kunne tilby en helt annen båtskyss fra Longyearbyen til Isfjord Radio. De som ønsker det kan fremdeles velge mer opplevelsesorienterte reiser med polarsirkelbåter, som vi selvfølgelig beholder i flåten, sier Knutsen Dahl.

Samtidig opplyser Knutsen Dahl at det også kommer i drift en ny 23 meter lang flytekai ved Isfjord Radio, som vil forenkle båtanløpene hele sesoongen. For bestilling av anløp kontaktes stasjonen direkte på 79 02 73 00.

– Vi tror vi kan ta imot gjester til Isfjord med båt fra rundt 1. mai til langt uti oktober med vårt nye båt- og bryggeopplegg, sier en storfornøyd Knutsen Dahl.

Vi vil også understreke at dette er en stor investering for selskapet som er dratt i havn ved hjelp av DNB Tromsø og Innovasjon Norge Arktis. Ny-båten er også sett ut fra økt etterspørsel og ønske om å kunne tilby en sikker og komfortabel reise mellom Basecamp`s utestasjoner på Svalbard.


ISFJORD-EKSPRESSEN er en robust Nord Star 40 som ble skreddersydd fra verft i Finland til Lovund Skyss på Helgelandskysten i 2017. Folka i Lovund Skyss har bygget en «drømmebåt» for mindre grupper og sjøfart krevende farvann. Bruksområde: Daglig avgang til Isfjord Radio, taxibåt, charter, tematurer, opplevelsesturer.

For mer informasjon og booking ta kontakt direkte på 79 02 46 00 eller på epost spitsbergen@basecampexplorer.com. Se også
www.basecampexplorer.com/spitsbergen/basecamp-boats/isfjord-ekspressen-2/