Vi går inn i den siste tiden med Munchmuseet på Tøyen. Her har vi bodd i over 50 år, og skapt et hjem fylt med kunst og kunnskap fra Edvard Munchs liv. Vi vil derfor invitere alle barn til å være med inn i Munchs hus: bli med og ta en titt i husets kriker og kroker, og se kunst på nye måter!

Den to dager lange festivalen er spekket med varierte opplevelser for barn i alle aldre. I tillegg til mye spennende å se på blir det en rekke morsomme aktiviteter der hele familien kan delta, og sammen skape kunstopplevelser.

Munchmuseet har flere arrangementer for barn og unge, som Barnas kunstdag og BabySkrik, men etter suksessen fra i fjord arrangerer museet igjen to hele dager til en festival for de minste.

– Vi ønsker å fortsette suksessen fra i fjor med en helt egen kunstfestival for barn hvor målet er å la barn få boltre seg med morsomme kunstopplevelser som er tilpasset dem. Kunstformidling til barn er et stort satsningsområde for oss, også inn i nytt museum, hvor vi vil åpne dørene og fortelle barn hvor gøy kunst kan være, forteller Gerd-Elise Mørland, leder ved formidling hos Munchmuseet.

Kulturbyråd Rina Mariann er også begeistret over festivalen:

–  Oslo har som mål at barn og unge skal tilbys gode kulturopplevelser og inspireres til egen kulturaktivitet. Snart klinker vi til med nytt Munchmuseum og barn er en viktig målgruppe. Jeg er veldig fornøyd med den satsingen Muncmuseet gjør på å møte ungene i øyenhøyde. Jeg håper mange besøker Mini-Munch, det blir veldig gøy!

På festivalen til helgen kan du blant annet oppleve performancekollektivet Narves1biblioteket, som utforsker Munchs farger og følelser i sine storslåtte figurer, og dansegruppen Landing har utarbeidet en versjon av forestillingen Safarium der publikum inviteres til å utforske og transformere taktile landskap.

Man kan oppleve Télos Tøyen (deWangen-produksjoner), en avskjedsvandring gjennom Munchmuseet på Tøyen med øyne, ører, føtter, mager og hender som oppdager og tar farvel på én og samme tid. Vi blir med Olaug og Lisbeth som tar oppdraget med å avvikle museet på alvor, selv om det ikke egentlig var oppdraget.

Sagaen om Skyfolket (Fredrik Floen) flytter også inn på museet, og har kan man oppleve eventyrlige og mystiske skapninger som kommer til live i museets mange kriker og kroker. Og DJ Ingebling skal sammen med danser Tone Martine Kittelsen la de minste på huset få en morsom og rytmisk opplevelse på husets diskotek.

Gjennom hele festivalen kan du bli med på malerverksted med performancekunstner Monica Winther, og lage et maleri du kan ta med deg hjem. Sist men ikke minst kan man slippe fantasien fri med Fantasiliastiske papphus, og lage ditt eget hus på museets uteområde sammen med kunstner Jennie Bringaker.

Festivalen er åpen 11 – 15 begge dager. For fullstendig program trykk her