Profilerte innlegg

Norges største museumsarrangement braker løs


Villsvin, skogbrann og innlandsfiske – hete temaer både i samfunnet og på De nordiske jakt- og fiskedagene. I år er det 56. gang de går av stabelen i Elverum. Arrangementet har gjennom årene blitt Norges viktigste møtested for friluftsfolk, jegere og fiskere. Med rundt 32 000 besøkende hvert år er det trolig Norges største museumsarrangement.

– Vi gleder oss stort til årets arrangement og har et variert og omfangsrikt program på menyen, spekket med friske nye innslag, forteller arrangementsansvarlig Stein Tore Andersen ved Anno Norsk skogmuseum.

Har du smakt villsvin?

Er villsvinet et trussel eller en ressurs? Dette sprøsmålet er utgangspunktet for et heldagsseminar om villsvin fredag under jakt- og fiskdagene. Mange interessante foredrag – og smaksprøver.

– Vi fortsetter utviklingen av Innlandsfisketorget og har mye på programmet på Prestøya i år. Blant annet blir det holdt egen fiskeskole for foreldre, og foredrag av kjente fiskere som Cato Bækkevold og Roy Peistorpet, forteller Andersen. Finnskogen «flytter» også til Prestøya for noen dager, og etablerer aktivitetscamp for å levendegjøre sin unike historie og kultur.

Elverumsutstillingen, Nordens største jakthundutstilling, foregår også på Prestøya, med nærmere 700 påmeldte hunder.

Skogbrann – brennaktuelt tema

Skogens brannvoktere er på plass med mange aktiviteter, spesielt rettet mot barn. I år der tema er brannvern i skog, og forebyggende arbeid. Skogbrann-helikopteret, som har hatt nok å gjøre i sommer, er i beredskap med base på museumsområdet fredag og lørdag – da blir det muligheter for å hilse på en av Norges dyktigste skogbrannpiloter.

Årets villmarking

På programmet ellers finner vi blant annet Årets villmarking, Jens Kvernmo, som skal ha foredraget Et vilt liv. John og Morten Odden fra Norsk institutt for naturforskning skal snakke om kattedyr, og Statens naturoppsyn vil holde foredrag om villrein. Barbara Zimmermann fra Høgskolen i Innlandet på Evenstad vil informere om prosjektet grensevilt. Hundekjører Robert Sørli er også ventet til arrangementet i forbindelse med Dog run, et hundeløp til fots, som gjennomføres daglig under jakt- og fiskdagene. Populært for store og små – med to eller fire bein.

Knivtorget er superpopulært

Hva finner man på et knivtorg?

– Det er vanskelig å beskrive som noe annet en kunst. Det er helt utrolig hvor vakre eksemplarer av dette redskapet det er mulig å trylle fram. I tillegg til å se og kjøpe kan man også delta på kurs i regi av Knivforeningen, sier Andersen.

Barnas jakt- og fiskedager innbyr til et vell av aktiviteter for barn, og som før er det massevis av spennende aktiviteter på håndverkstorget, jakt- og fisketorget og på Villmarksbutikkens aktivitetstorg. Gå heller ikke glipp av publikumsfavorittene motorsagshow, elgpartering, kurs i primusfyring, og røyking av fisk og vilt!


Anno består av små og store museer i hele Hedmark – fra lokale bygdetun til museer med nasjonal og internasjonal betydning. Hos oss handler det om opplevelser som gjør noe med deg, og våre 22 besøkssteder formidler et bredt spekter av kultur- og naturhistorie.

www.annomuseum.no

Foto: Bård Løken / Anno Norsk skogmuseum

Profilerte innlegg
Villaksen – en spydspiss i reiselivet
Profilerte innlegg
Destinasjon Eidfjord fulgte opp godt forlag fra cruiserederi!
Profilerte innlegg
Norwegian bidrar sterkt til norsk turistnæring
There are currently no comments.