Landsdelsselskapet Norske Fjell SA gratulerer Narvik med utnevnelse til søkerkandidat til et norsk Alpin-VM.

Et alpin-VM gir en enestående eksponering av Norge som alpint reisemål nasjonalt og internasjonalt. Kombinert med en offensiv satsing på internasjonale markeder vil denne eksponeringen gi et skikkelig løft for det norske alpinproduktet, også i årene i forkant av arrangementet. Narvik og nord-Norge byr på spektakulære bilder som vil skape helt unik oppmerksomhet gjennom media verdt mange millioner kroner.

Hva kan vi forvente av et VM i Narvik? Vi har spurt Åre VM 2019:

  • 11 konkurranser med medaljeutdeling.
  • Over 600 deltagere fra 65 nasjoner.
  • 120 000 besøkere forventes til Åre.
  • 700 millioner TV-seere over hele verden følger VM fra Åre.
  • 600 TV-timer kringkastes.
  • 1 300 mediarepresentanter fra hele verden er på plass.

Tallene blir ikke mindre i 2027

– Med målrettet innsats og et godt samarbeid kan disse tallene omsettes til økt turisttrafikk til norske alpindestinasjoner, når verden nå fremover får øynene opp for hvilke unike muligheter vi har for skikjøring og aktiviteter i fjellene her i landet, sier styreleder i Norske Fjell SA Camilla Sylling Clausen som også gjennom Alpinanleggenes Landsforening representerer alle alpinanleggene i Norge.

– Norske Fjell er allerede godt i gang med arbeidet med å øke innsatsen for å promotere oss mot nye markeder sammen med Innovasjon Norges alpinsatsning, så det å kunne ha fokus på et norsk VM fremover vil passe perfekt for oss, sier Camilla Sylling Clausen.

Innovasjon Norges reiselivsdirektør Bente Bratland Holm, ser også store muligheter og uttaler følgende:

– Får Norge og Narvik arrangere alpin-VM er det gull verdt i promoteringen av Nord-Norge som reisemål og Norge som skidestinasjon i årene som kommer. Derfor gratulerer vi med nominasjonen og krysser fingrene for at det blir spektakulære TV-bilder fra skibakkene i Nordland i 2027, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

– I dag er åtte prosent av skituristene som kommer til Norge, fra land i Europa utenfor Norden. Med et alpin-VM i 2027 vil vi sannsynligvis se et oppsving i interessen for ikke bare Narvik og Nord-Norge, men hele Norge som alpindestinasjon. Det er dessuten svært positivt for Norge at vi framover er vertskap for større, internasjonale hendelser i denne skalaen, siden det gir verdiskaping langt utover reiselivets grenser.

Sportssjefen for alpinlandslaget – Claus Ryste i Norges Skiforbund sier følgende om gårsdagens avgjørelse:

– For oss som alpinnasjon har det å få muligheten til å gjennomføre et VM på hjemmebane vært et stort ønske lenge. Vi har aldri hatt VM i alpint i Norge, og som en av de dominerende nasjonene sportslig er det på høy tid å få VM hjem. Alpin-VM er et av verdens store idrettsarrangementer som har stor internasjonal interesse.

For våre utøvere, for alpinsporten og fremtidens utøvere skaper det naturligvis et ekstra høydepunkt å jobbe mot. Vi ser av erfaring fra tidligere arrangementer at også de positive ringvirkningene går langt ut over prestasjoner og rekruttering. Nå i Sverige opplever både reiselivet og næringslivet stor effekt.

– Det er veldig skarp konkurranse om å få tildelt et VM internasjonalt, men jeg håper og tror at vi nå endelig skal klare å lande vårt første Alpin VM til Norge! – avslutter Ryste.

 


Norske Fjell SA er et temabasert landsdelsselskap og har som mål å skape oppmerksomhet, interesse og reiselyst til fjellregionene. De åtte viktigste vinterdestinasjonene er forenet i Norske Fjell og skal realisere målsettingen om bærekraftig vekst gjennom felles markedsarbeid og produktutvikling. Medlemmer: Telemark, Hovden, Hemsedal, Geilo, Norefjell, Trysil, Hafjell, Kvitfjell og Narvik.

Foto: Field Productions