Oslofjordregionen

På stevnemøte for mer lokalmat i Osloregionen


For første gang arrangeres møtebørsen hvor lokalmat-produsenter og spisesteder i Osloregionen møtes til speed dating. Hensikten er mer lokalmat på menyen hos regionens hotell og restauranter.

Møtebørsen arrangeres denne uken (6.-7. april), og er lagt opp som en speed dating hvor lokale mat- og drikkeprodusenter møter potensielle innkjøpere innenfor reiselivet i Osloregionen. I tillegg vil samlingen bestå av kompetanseseminar og ølsmaking etterfulgt av middag. Med over 40 bedrifter på plass, representert ved nærmere 60 deltakere, er arrangementet fullbooket. Interessen for denne typen møteplasser med forhåndsbookede avtaler mellom kjøper og selger, er etterspurt.

Flere av bedriftene deltok sammen for Osloregionen under mat- og landbruksmessen Grüne Woche (IGW) i Berlin i januar. Denne gangen har imidlertid invitasjonen gått til alle lokalmat- og reiselivsbedrifter i regionen. Det gir bedriftene mulighet til å etablere ytterligere nye kontakter, skaffe seg ny produktkunnskap, inngå nye avtaler om kjøp eller leveranser, og dermed utvikle egne lokalmatprodukter eller tilbudet på eget spisested.

Osloregionen

Det er et mål at Osloregionen skal bli kjent som en matregion, og mer lokalmat på menyen vil bidra til dette. Osloregionens landsdelselskap, Visit OsloRegion, ble stiftet i desember 2015. Unike matopplevelser som en del av et godt reiselivsprodukt, er viktig i konkurransen om turistene.

Videre skal Møtebørsen bidra til å nå regjeringens målsetning om 10 milliarder i omsetning av lokalmat i 2025. Arrangementet er en del av det regionale utviklingsprosjektet Mat og reiseliv i Osloregionen, som er et samarbeid mellom Osloregionens Fylkesmenn, fylkeskommuner og Innovasjon Norge. Prosjektet omfatter også Osloregionens deltakelse på Grüne Woche 2016.

Samarbeidspartnere for arrangementet er Regional Matkultur, HANEN og Visit OsloRegion, – alle regionale/nasjonale aktører innenfor mat og reiseliv. HANEN er teknisk arrangør.

Kilde: HANEN – næringsorganisasjon for bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge
www.hanen.no

Oslofjordregionen
Oslo-hotellene høyest belagt i 1. halvår
Oslofjordregionen
Rekordhøy kollektivandel ved Oslo Lufthavn
Nasjonalt
Thon Hotel Rosenkrantz Oslo er Norges beste hotell