Snarveier: Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet


Næringsministeren: Jeg er svært bekymret for reiselivsbransjen
«Reiselivsbransjen er det som bekymrer meg mest, sier næringsminister Iselin Nybø (V). – Vi må gjøre alt vi kan for å unngå konkurs, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.» Kilde: e24.no.

Her er bedriftenes corona-krav til regjeringen
«Oljeprisen har falt dramatisk, flyselskapene kanseller avganger og hoteller permitterer ansatte. Nå krever et samlet næringsliv umiddelbare tiltak for å dempe et sjokk på norsk økonomi.» Kilde: e24.no.

Spesifikke grep for reiselivet må komme raskt
«Regjeringen presenterte i dag tiltak som skal hindre konkurser og oppsigelser som følge av koronaviruset. NHO Reiseliv mener dette er et skritt på veien, men forventer at de spesifikke tiltakene for hardt rammede bransjer som reiselivet kommer raskt.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Avlyse alle arrangementer med mer enn 500 deltakere
«FHI anbefaler at alle arrangementer med mer enn 500 deltagere avlyses eller utsettes, på grunn av frykt for spredning av koronaviruset. Arrangementer helt ned til 100 deltakere pålegges å gjøre egne risikovurderinger.» Kilde: nrk.no.

Kommuner reagerer på at det er opp til dem å avlyse arrangementer
«Kommuneoverlegen i Narvik har 300 deltakere fra 40 land å holde styr på under junior-VM i alpint. Så langt sitter to utøvere i karantene. – Jeg savner nasjonale retningslinjer, sier VM-lege.» Kilde: nrk.no.

Drøssevis av avlysninger etter smitteråd – Virke frykter konkursras
«Konserter, landsmøter, teaterforestillinger og idrettsarrangementer ble avlyst i tur og orden etter at FHI ga råd om det tirsdag. Virke frykter konkursras.» Kilde: e24.no.

SAS ber ansatte redusere lønnen med 20 prosent
«Midt i en av de verste krisene for flybransjen, ber SAS sine ansatte om å redusere både lønn og arbeidstid med 20 prosent.» Kilde: dn.no.

Innlegg: Drømmeferien er ikke en Corona i solnedgang
«Det er kanskje ikke drømmen for verdensøkonomien, men for norsk reiseliv kan det bli mer reise og liv her hjemme.» Kilde: an.no.

11 Top-Rated Mountain Resorts in Norway
«If you also want to go to Norway and see the beautiful view of high mountains and mystic sunset view, then consider these 11 top-rated mountain resorts to visit and accelerate your experience.» Kilde: thefrisky.com.

Kulturarvkonferansen 2020 avlyst
«Basert på utviklingen i spredningen av koronaviruset, avlyses årets kulturarvkonferanse i Oslo, den 13 og 14. mars.» Kilde: riksantikvaren.no.

Amadeus satser i Skandinavia
«Amadeus forlenger og styrker sitt strategiske partnerskap med Arrive Agencies, som går ut på at utvikle virksomheten og tilby innovative løsninger for reisebyråkjeder og frittstående reisebyråer i Skandinavia.» Kilde: travelnews.no.

Nå starter SJ billettsalget
«8. juni overtar SJ sju togstrekninger i Norge. Nå starter billettsalget.» Kilde: dinside.no.

Kraftig flytrafikkfall i Norge
«Flytrafikken i Norge har falt kraftig etter at koronaviruset kom til Norge, melder Avinor.» Kilde: abcnyheter.no.

Norwegian kansellerer 3000 flyvninger – permitterer ansatte
«Flyselskapet Norwegian melder at selskapet kansellerer 3000 flyvninger mellom mars og midten av juni, på grunn av lav etterspørsel.» Kilde: hangar.no.

Kabinforening om krisetiltak i Norwegian
«Norwegian kansellerer 3.000 flyavganger og permitterer en «betydelig andel av arbeidsstyrken».. – Vi har en del urolige medlemmer nå.» Kilde: e24.no.


NORD-NORGE:

Forbereder seg på coronautbrudd (Svalbard)
«Turistindustrien er en av de viktigste næringene for Svalbard. Nå forbereder øysamfunnet seg på hva som vil skje dersom de blir isolert som følge av coronaviruset.» Kilde: e24.no.

Varsler økt kontroll med guidebransjen (KB) (Svalbard)
«Vi kommer til å ha flere tilsyn i denne bransjen utover året, sier Otto Bjarte Johnsen i Arbeidstilsynet.» Kilde: svalbardposten.no.

Taper millioner i avbestillinger (Troms og Finnmark)
«Utenlandske turister dropper hvalsafarien av frykt for coronaviruset. Nå frykter nordnorske reiseselskaper konsekvensene.» Kilde: nettavisen.no.

Visit Tromsø mottok bærekraftmerket (KB) (Troms og Finnmark)
«Stadig flere er opptatt av å ta bærekraftige valg, også i reiselivet. Det har Visit Tromsø tatt til etterretning i sin reiselivsutvikling. – Vi har jobbet kontinuerlig i tre år. » Kilde: itromso.no.

Turister i Tromsø kan bli satt i karantene (Troms og Finnmark)
«Visit Tromsø jobber nå med å skaffe oversikt over reiseruten til de mange turistene som befinner seg i Tromsø. Om de har reist i områder med korona-smitte de siste 14 dagene, risikerer de å bli satt i karantene.» Kilde: nrk.no.

Kan bli Trænas nye hotell (KB) (Nordland)
«De første byggeklossene er framme i det som kan bli Trænas nye hotell. .. Slik skal noen av modulene som planlegges brukt i hotellprosjektet på Husøy i Træna se ut i terrenget.» Kilde: hblad.no.


MIDT-NORGE:

Innlegg: Med åpne øyne
Vindkraft: «Reiseliv- og opplevelsesnæring vurderes som et framtidig konkurransefortrinn for Ytre Namdal, ref. «Et hav av muligheter, Reiselivsstrategi for Y. Namdal».» Kilde: namdalsavisa.no.

Kunst i Bergstaden, en viktig bidragsyter
«..til at Røros kåres til kulturkommune år etter år. Takk til arrangørene for at dere gjør kunst tilgjengelig på denne måten, roste varaordføreren daa han åpnet de niende Kunst i Bergstaden tirsdag.» Kilde: retten.no.


FJORD-NORGE:

Ringvirkningsanalyse for kulturelle aktiviteter i Møre og Romsdal
«Kulturaktører i Møre og Romsdal betyr økonomisk mye for regionen. Det skriver forskere fra Samfunnsøkonomisk Analyse, Kunnskapsverket og Østlandsforskning i rapporten Kulturelle aktiviteters ringvirkninger i Møre og Romsdal..» Kilde: ostforsk.no.

Vurderer permitteringar (Møre og Romsdal)
«Hotel Union Geiranger har varsla at dei vurderer å permittere tilsette etter at det har kome inn avbestillingar. .. – Viss dette held fram er det ein veldig alvorleg situasjon for oss og reiselivsnæringa, seier direktør ved hotellet, Monja Mjelva.» Kilde: nrk.no.

Hotellplanane på Harastølen i det blå etter konkurs (Vestland)
«Planane om hotell i det gamle tuberkulosesanatoriet på Harastølen i Sogn heng i ein tynn tråd. Det er klart etter at eigarselskapet Harastølen Holding er slått konkurs, og det er små verdiar igjen.» Kilde: nrk.no.

Alle skal holde én meters avstand (Vestland)
«Serveringssteder må legge til rette for at alle skal holde én meters avstand. Bergen kommune trapper opp tiltakene mot korona-viruset. Folk som bryter karantene kan nå bli straffet med bøter eller fengsel.» Kilde: nrk.no.

Alfred Ydstebø dropper hotell i havgapet (Rogaland)
«Base Property har varslet Kvitsøy kommune om at arbeidet med å realisere et hotell på vestsiden av øya avsluttes. – Ønsker på ingen måte å bidra til polarisering og splittelse.» Kilde: aftenbladet.no.

Det preger hele reiselivet (Rogaland)
«Koronaviruset har allerede fått større konsekvenser for reiselivsnæringen enn først antatt, ifølge reiselivsdirektøren.» Kilde: dagsavisen.no.s

Det blir Tour of Norway også i 2020! (Rogaland)
«Sykkelrittet Tour of Norway vil bli arrangert også i 2020 – for 10. år på rad ! Det ble klart etter at 2020-utgaven av den såkalte “Hammer-serien” ble avlyst.» Kilde: dfly.no.

Michelin-stjernene 2021 skal deles ut i Stavanger (Rogaland)
«Stavanger overtar stafettpinnen etter Trondheim som vertskap for lanseringen av Michelin Guide Nordic Countries. Stavanger blir dermed den andre norske byen som får være vertskap for lanseringen..» Kilde: dfly.no.

Flere cruiseskip til Stavanger i mars (KB) (Rogaland)
«-Er det trygt med tanke på smitte? «Mímir Kristjánsson (Rødt) etterlyser retningslinjer for cruiseskipene som skal legge til kai i Stavanger fremover.» Kilde: aftenbladet.no.


ØST-NORGE:

Ny sykkelfirmfestival i Alvdal (KB) (Innlandet)
«4. til 6. september blir det sykkel- og sykkelfilmfestival i Alvdal med sykkelfilmer på stort lerret.» Kilde: terrengsykkel.no.

Smak 2020 ble den siste på lenge
«Smak 2020 ble den siste messen på Norges Varemesse på lang tid. Nå har Norges Varemesse i første omgang bestemt at alle andre messer ut april skal avlyses.» Kilde: horecanytt.no.

Restaurantansatte på Oslo lufthavn blir permittert (Viken)
«Den største aktøren innen servering på Oslo lufthavn permitterer ansatte på grunn av koronaviruset. – Håper å unngå oppsigelser, sier driftsdirektør.» Kilde: e24.no.

Stille på Gardermoen – 3 kunder på 2 timer (Viken)
«Krisen innen luftfarten setter sitt tydelige preg på Oslo Lufthavn. For mange serveringssteder er det langt mellom kundene. For flyselskapene er det mange ledige seter. For  Norwegian er det krise.» Kilde: flysmart24.no.


SØRLANDET:

Tror Sørlandet kan bli ferievinneren i sommer (KB)
«Fly på bakken og frykten for smitte og karantene gjør at flere enn tidligere vil feriere i Norge i sommer, tror Terje Henriksen i Risør.» Kilde: austagderblad.no.

Smittede dro til skianlegg
«Bykle kommune har fått konkrete tips om at personer som er satt i karantene, er blitt observert i skianlegg.» Kilde: dagbladet.no.

Hovden Tour er avlyst
«850 var påmeldt. Nå er Hovden Tour avlyst. Skyldes koronautbruddet.» Kilde: fvn.no.

Færre reiser med Superspeed etter koronautbruddet (KB)
«Har gjort mange tiltak, men båten går som normalt mellom Kristiansand og Hirtshals fram til den skal i dokk 16. mars.» Kilde: fvn.no.


ANNET:

EU vil endre regler for å unngå avganger med tomme fly
«EU vil gjøre det lettere for flyselskaper å beholde sine avgangs- og ankomsttider, selv om virusutbruddet fører til at ruter ikke trafikkeres.» Kilde: e24.no.

Nye bilder viser dramatisk turistsvikt i Asia
«Turister har nesten forsvunnet fra flere populære turistmål i Asia. Se bildene fra før og etter at koronaviruset rammet turistindustrien.» Kilde: nrk.no.

Women in travel making an impact
«To mark International Women’s Day, Pamela Whitby is speaking to inspiring women in travel throughout the month of March.» Kilde: eyefortravel.com.