Snarveier: Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet


Avlyser Norwegian Travel Workshop 2020
«Folkehelseinstituttet kom tirsdag med nye anbefalinger for arrangører som følge av koronaviruset. På bakgrunn av dette avlyser Innovasjon Norge Norwegian Travel Workshop 2020, planlagt 30. mars – 2. april i Trondheim.» Kilde: business.visitnorway.com.

Reiselivsnæringen er bekymret: – Et dødsstøt
«I løpet av kort tid har det kommet mange permitteringsvarsler i reiselivsbransjen. NHO Reiseliv sier det er viktig at staten tar grep.» Kilde: e24.no.

Nå tømmes hotellene for gjester over hele landet (KB)
«Hotellbelegget raser i alle de store byene. Godt over halvparten av rommene på Hotel Continental i Oslo står nå tomme.» Kilde: dn.no.

Restaurantbransjen holder pusten
«Corona-konsekvensene kan bli dramatiske for norske restauranter. De store restaurantgruppene melder om mange kansellerte gruppebesøk – men at folk flest fortsatt går ut for å spise.» Kilde: godt.no.

Vil stanse alle cruiseskip på vei til Norge
«Er cruiseskipene en yngleplass for virusspredning? Alle cruiseanløp bør bli suspendert, mener Mímir Kristjánsson. Onsdag ble det også klart at cruiseturister ikke får komme i land i Bergen. – Helt håpløst.»  Kilde: nettavisen.no.

Kundene flykter fra cruise-byråene
«Etterspørselen etter cruisereiser faller som en stein i havet. .. trenger folk til å ta imot avbestillinger.» Kilde: e24.no.

Forsikringsselskapet Tryg fraråder alle utenlandsreiser
«Tryg Forsikring fraråder utenlandsreiser som følge av koronaviruset: – Dette er ikke tiden for å bestille nye turer til utlandet.» Kilde: nrk.no.

Tilskot til verdsarven
«Kvart år får norske verdsarvstader tilskot over statsbudsjettet. I denne runden delast det ut over 60 millionar kroner til arbeidet med den norske verdsarven.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hvorfor kan ikke vi drive bobilplassene?
«Det framstilles ofte som et motsetningsforhold mellom campingplasser i distriktet og anlegg av bobilplasser sentralt i byer. Men må det være et motsetningsforhold?» Kilde: bobilverden.no.

Vy opplever markant nedgang
«Vy opplever fall i passasjertallene etter Folkehelseinstituttets anbefaling om å unngå kollektivtransport i størst mulig grad tirsdag.» Kilde: dinside.no.

Widerøe kutter 5500 avganger
«Widerøe må kutte ytterligere 1500 flyavganger frem til 31.mai. Dette kommer i tillegg til 4000 avganger som ble annonsert kuttet i februar.» Kilde: hangar.no.

Advarer mot økt konkursrisiko for Norwegian og andre flyselskaper
«Styreleder Niels Smedegaard i flyselskapet Norwegian sier den europeiske flybransjen balanserer på kanten av en katastrofe.» Kilde: dn.no.

Ber regjeringen ta coronagrep
«Corona-krisen kan true hele den globale luftfartsnæringen, frykter Norsk Flygerforbund. Det krever at regjeringen viser handlekraft.» Kilde: travelnews.no.


NORD-NORGE:

Grundigere sjekk av alle som flyr til Svalbard (KB)
«Nye retningslinjer fra Folkehelseinstituttet fører til at det blir grundigere kontroll med alle som lander på Svalbard lufthavn.» Kilde: svalbardposten.no.

Reiselivet taper millioner i korona-avbestillinger (Troms og Finnmark)
«Bare den siste uka har Vegard Berge Uglebakken og Nord Ekspedisjon mistet omsetning verdt 300.000 kroner. Sorrisniva har tapt rundt én million de siste 14 dager..» Kilde: altaposten.no.

Går så det suser på tross av virus (KB) (Troms og Finnmark)
«Daglig leder ved Kirkenes Snøhotell, Øyvind Sollie, forteller at de gjør alt for minske sykdomsspredning. Gjestene derimot kommer fortsatt.» Kilde: sva.no.

Heng deg på – bobiltur til mektige Finnmark (Troms og Finnmark)
«Da jeg dro på min aller første skikkelige bobiltur sommeren 2015 må jeg innrømme at jeg var ekstra spent på hva som ville møte meg i Finnmark.» Kilde: caravanbransjen.no.

Syv cruiseanløp gjenstår i mars (Troms og Finnmark)
Tromsø: «Det er ventet syv cruiseskip til Tromsø før måneden er omme. – Vi vet foreløpig ikke noe annet enn at de kommer.» Kilde: nordlys.no.

Reiselivssjefen: – I verste fall veldig alvorlig (KB) (T/F)
Lyngen: «Nordreisa og Skjervøy har ikke så mange turister nå, for de er ikke en så kjent ski-destinasjon. Det er først og fremst Lyngen og ytre delen av Kåfjord som vil berøres..» Kilde: framtidinord.no.

Narvik avlyser alle større arrangement (Nordland)
«Narvik kommune avlyser alle offentlige arrangementer med over 500 deltakere. Det sportslige under junior-VM fortsetter, men uten publikum.» Kilde: nrk.no.

Reiselivet er bekymret (KB) (Nordland)
Vesterålen: «Kanselleringene kommer nå, som følge av korona-frykten. Reiselivet i Vesterålen er allerede begynt å tenke omstilling..» Kilde: blv.no.

Folkemøte om hotellplaner avlyst (Nordland)
«Tirsdag 17. mars skulle folkemøte om hotellplanene på Stokmarknes etter planen holdes på Hadsel Rådhus.» Kilde: vol.no.

Innlegg: Hvis Lofoten er et rekkehus (Nordand)
«Dersom fokuset er at lokalbefolkningen ikke skal bli lei av turister, så handler dette om forvaltningen av vår kollektive tålmodighet. Hvordan løser man det?» Kilde: lofotposten.no.

Bergen nekter cruisepassasjerer – i Bodø var det fritt fram (Nordland)
«Flere har reagert på at curisepassasjerer fra det tyske cruiseskipet «AidaCara» fikk gå fritt i land i Bodø i dag. I Bergen, Oslo og Stavanger ble det bestemt at alle passasjerer må bli om bord.» Kilde: nrk.no.


MIDT-NORGE:

Har begynt å komme avbestillinger (KB)
Namsos: «Avbestillingene strømmer inn på grunn av koronaviruset. Men det er ingen krise for drifta ennå, fastslår Rune Fortunato ved Tinos hotell..» Kilde: namdalsavisa.no.

Hotellet permitterer staben
Oppdal: «Quality Hotel Skifer permitterer de fleste av sine ansatte som følge av smittefare og arrangementsavlysninger.» Kilde: opp.no.

Tour-generalen takker for seg
Frøya: «Etter seks år som arrangementssjef velger Nils Jørgen Karlsen å gi stafettpinnen videre. Nå tar Tonje Sandvik over som ny sjef for folkefesten på Frøya.» Kilde: froya.no.


FJORD-NORGE:

Det mest krevende jeg har sett på 25 år i bransjen
«Hoteller og reiselivsaktører skjelver. – Vi er inne i det mest krevende jeg har sett på mine 25 år i reiselivsnæringen, sier Kristian Jørgensen i Fjord Tours Group.» Kilde: bt.no.

Deltaking på Grüne Woche (IGW) 2020 – et referat
«Fylkesmennene i Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal drog til Berlin saman med representantar frå Innovasjon Norge, fylkeskommunane og 20 produsentbedrifter for å løfte fram Matnasjonen Norge.» Kilde: regjeringen.no.

Snart må du betale for å køyre inn i Geiranger (Møre og Romsdal)
«Det går mot bilnummergjenkjenning og turistskatt i norske reiselivsbygder.» Kilde: nrk.no.

Inga avklaring for Geiranger (Møre og Romsdal)
«Stranda kommune må vente før dei får vite om cruisebåtar får gå inn til kai på Hellesylt i framtida.» Kilde: nrk.no.

Bergen nekter cruisepassasjerene å gå i land (Vestland)
«Bergen kommune vedtok onsdag at cruisepassasjerer ikke får gå i land. Hurtigruten slipper unna. .. – Svært uheldig situasjon.» Kilde: dn.no.

Nå permitterer de hotellansatte i Bergen (Vestland)
«Mandag ble de første hotellansatte permittert i Bergen. Så mange som 20 prosent av de 4000 hotellansatte kan bli rammet, ifølge Fellesforbundet.» Kilde: bt.no.

Større restriksjoner på Nord-Jæren (KB) (Rogaland)
«Nytt korona-vedtak fra kommunene på Nord-Jæren gir store restriksjoner for utelivsbransjen, kollektivtransport, cruisetrafikken og arrangementer.» Kilde: aftenbladet.no.


ØST-NORGE:

Sterk kritikk mot DNTs hytteplaner i unikt fjellområde (Innlandet)
«Naturvernorganisasjoner retter sterk kritikk mot Den Norske Turistforening i forbindelse med planene om å bygge en DNT-hytte midt i det unike naturområdet Strålvatnet i Oppland.» Kilde: hytteavisen.no.

Hytteeiere samler seg til protest mot «hytteskatt» (Viken)
«Spetakkelet i gang om eiendomsskatt også i Nesbyen kommune. 3500 hytteeiere blir nå pålagt å betale eiendomsskatt. Tidligere var det bare boligeiere som måtte betale den omstridte skatten.» Kilde: hytteavisen.no.

Camp Villmark 2020 avlyses (Viken)
«Korona-virus gjør at den årlige villmarksmessen på Lillestrøm blir avlyst.» Kilde: utemagasinet.no.

Skjerpet kontroll av korona-smittede på Gardermoen (Viken)
«Avinor skjerper nå kontrollen med passasjerer som ankommer Norge fra land som har konstatert korona-smitte blant befolkningen.» Kilde: flysmart24.no.

Vi merker absolutt koronafrykten (KB) (Viken)
Fredrikstad: «Knut Nordbø ved Quality Hotel Fredrikstad forteller at hotellet har fått flere avbestillinger som følge av spredningen av koronaviruset.» Kilde: f-b.no.


SØRLANDET:

Oppdatering ang Korona
«USUS utsetter alle fysiske arrangementer og møter ut mars foreløpig. ..stoppe den bratte smitteveksten, så har vi en mulighet for å tiltrekke oss norske besøkende i den viktige sommersesongen som nærmer seg.» Kilde: usus.no.


ANNET:

Trump innfører innreiseforbud fra Europa
«President Donald Trump innfører reiseforbud fra Europa. Oljeprisen stuper, aksjemarkedene faller og kronen filleristes til rekordlave nivåer.» Kilde: dn.no.

Coronavirus and the Travel Industry
«Follow the latest news about coronavirus and its impact on hotels, airlines, cruise lines, tourism destinations, and other sectors of the travel industry.» Kilde: skift.com.

Tomt i verden
«Se bildene som bedre enn noe forteller hva korona gjør med turismen.» Kilde: dn.no.