Snarveier: Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Annet


Informasjon om koronaviruset og reising i Norge
«Helsedirektoratet oppfordrer alle til å unngå fritidsreiser og reiser som ikke er strengt nødvendige. Fra og med torsdag 12. mars til og med torsdag 26. mars gjelder følgende:..» Kilde: visitnorway.no.

Hotell- og reiselivsbransjen i krise
«Antall solgte rom på hotellene i Norge stuper. – Det er krise for reiselivsbransjen. Nå må norske myndigheter på banen før det er for sent, tordner administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.» Kilde: horecanytt.no.

Forslag til tiltak for å avhjelpe situasjonen i reiselivet
«NHO Reiseliv spilte inn følgende forslag til finansministeren 12. mars, med tiltak for å avhjelpe situasjonen i reiselivet som følge av korona-viruset. Situasjonen er nå svært kritisk for norsk reiseliv.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Hotellnæring i krise: – Katastrofen er et faktum
«Hotelldirektør Tony Eide mener regjeringen har reagert altfor sent. Fredag må han permittere ansatte.» Kilde: dagsavisen.no.

Situasjonen er kritisk for de norske storbyhotellene
«Antallet solgte rom stuper, kommenterer Peter Wiederstrøm til Finansavisen. – Nå ser vi hvor kritisk situasjonen er for de norske storbyhotellene, fortsetter han.» Kilde: finansavisen.no.

Må finne ut av hvem som kan avses
«På disse hotellene snakker vi om at det kan bli permitteringer av opp mot 70 prosent av de ansatte, sier Kristin Krohn Devold .. når mange aktører i reiselivet baserer seg på et belegg på mellom 50 og 100 prosent, vil det bare være snakk om uker før de hardest pressede bedriftene går over ende.» Kilde: e24.no.

Næringslivet håper bankene stiller opp
«Næringslivet vil ha hjelp fra bankene og regjeringen for å unngå full coronakrise. – Hvis vi kommer i en likviditetsskvis, håper vi at bankene stiller opp, sier hotelldirektør.» Kilde: e24.no.

MDG vil ha momskutt for kultur- og reiseliv
«Bedriftene i dei koronaramma bransjane kultur- og reiseliv bør betale mindre i moms til staten, meiner Miljøpartiet Dei Grøne.» Kilde: fjordabladet.no.

Turisthytter frykter koronavirus – forbereder seg for å unngå smitte
«Turistforeningen tror på godt besøk i påsken tross koronaviruset. Nå sendes det ut beredskapsplaner til alle hyttene – og syke gjester kan bli isolert.» Kilde: nrk.no.

Turer og arrangementer avlyses til 26.mars
«Hyttene er åpne for å sikre ly til de som alt er i vinterfjellet, men vi fraråder lengre turer i perioden fremover.» Kilde: dnt.no.

Advarer folk mot å dra på hytta
«Helsemyndighetene ber folk om ikke å dra på hytta under korona-krisen. Store hyttekommuner advarer om at hyttefolk risikerer å stå uten hjelp.» Kilde: nrk.no.

Professor-forslag: Dra på hytta
«Dra på hytta. Bruk tida fram til påskeferien og hele påska til å gjenvinne kontrollen over koronaepidemien, foreslår lege.» Kilde: hytteavisen.no.

Koronamareritt for restaurantbransjen
«Mange restauranter må stenge, samtidig opplever bransjen en bølge av kanselleringer. Restauranteiere ber nå gårdeiere og myndigheter om å være med på å dra lasset.» Kilde: dn.no.

Nye retningslinjer fra staten for serveringssteder
«..i forbindelse med korona-utbruddet. NHO Reiseliv sin tolkning av de nye retningslinjene for serveringssteder.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Hurtigruteturister nektes å gå i land i alle de store byene
«Flere havner har i løpet av torsdag formiddag og ettermiddag innført forbud for hurtigruteturister i å komme i land. – Vi har foreløpig lite smitte, og ønsker å holde det slik så lenge som mulig, sier kommuneoverlege.» Kilde: nrk.no.

Danskebåtene seiler som vanlig – fra Tyskland mer utfordrende
«Stena Line har foreløpig ingen planer om å innstille ruter til Europa som følge av coronaepidemien. DFDS teller på knappene.» Kilde: abcnyheter.no.

Massive rutekutt i Norwegian – stanser også mange USA-ruter
«Situasjonen for Norwegian blir verre og verre. .. Kanselleringene utgjør totalt 40 prosent av selskapets langdistansenettverk og 25 prosent av flygningene på ruter i Europa.» Kilde: flysmart24.no.

ESA «klare til å reagere raskt» for norske flyselskaper
«Luftfartsindustrien roper etter strakstiltak fra regjeringen. De sterkeste verktøyene vil kreve EØS-tilsynet ESAs godkjenning. – Vi må forhåndsgodkjenne det, men vi er klare til å gjøre det meget raskt, sier konkurransedirektøren i ESA til E24.» Kilde: e24.no.


NORD-NORGE:

Innlegg: Denne situasjonen kan få alvorlige konsekvenser (Svalbard)
«Reiselivet har de siste årene utviklet seg til å bli en stor og viktig næring på Svalbard. ..  Store deler av samfunnet og veldig mange arbeidsplasser har blitt mer og mer avhengig av denne næringen.» Kilde: svalbardposten.no.

Korona-effekten for Svalbard-turismen (KB)
«Frykten for koronavirus gir allerede store utslag for reiselivsnæringen på Svalbard. Færre bookinger og avbestillinger utgjør hittil en nedgang på 20 prosent i forhold til samme tid i fjor, ifølge Visit Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

16 evakuert etter at turistbuss kjørte av veien (T&F)
«En utenlandsk buss med 16 passasjerer om bord kjørte i natt av veien ved Láhpojávri mellom Kautokeino og Karasjok i Finnmark.» Kilde: nrk.no.

Fortsatt mange turister i Tromsø sentrum (Troms og Finnmark)
«Vi har ikke merket noe til dette viruset før vi kom hit. .. Frykter at vi ikke kommer oss hjem igjen.» Kilde: nordlys.no.

Corona informasjon til reiselivet i Lofoten (Nordland)
«På disse sidene vil Destination Lofoten forsøke å systematisere og samle relevant info relatert til Corona pandemien.» Kilde: lofoten.info.

Prøvde å stoppe 20 tyske turister (Nordland)
«Ordfører i Vestvågøy kommune, Remi Solberg, med klar beskjed til reiselivsbedrifter torsdag.. hvis det kommer turister nå, utenom Norden, til turistanlegg eller airbnb, skal disse være i 14 dagers karantene.» Kilde: lofotposten.no.

Nekter passasjerer fra Hurtigruten å gå i land (Nordland)
«Vi har foreløpig lite smitte, og ønsker å holde det slik så lenge som mulig, sier kommuneoverlegen i Hadsel i Vesterålen.» Kilde: nrk.no.


MIDT-NORGE:

Skiheisen går, spisesteder stenges
«Skiheisene i Oppdal går som normalt inntil videre, men det innføres restriksjoner og to av tre serveringssteder stenges.» Kilde: op.no.

Korona:- Dramatisk for reiselivet
Røros: «Koronaviruset rammer oss hardt, og vi må jobbe sammen for å komme oss gjennom denne krisen, sier reiselivssjef Tove Martens fra Destinasjon Røros.» Kilde: nearadio.no.

Koronaviruset rammer reiselivet i Fjellregionen
«Torsdag morgen sitter de største reiselivsaktørene på Røros, Destinasjon Røros og kommunen samlet i møte for å diskutere videre retningslinjer for reiselivet i regionen.» Kilde: retten.no.


FJORD-NORGE:

Blir ikkje nasjonal turiststi (Møre og Romsdal)
«Norsk Tindesenter har fått avslag på søknaden om å få Nasjonal turiststi-status for Romsdalseggen frå Miljødirektoratet. Bygginga av gondolbane og det som høyrer til skal vere grunngjevinga dei fekk..» Kilde: nrk.no.

Avlyser High Camp Sunnmøre (Møre og Romsdal)
«Fri Flyts toppturfestival på Sunnmøre, som skulle arrangeres neste helg, er avlyst.» Kilde: friflyt.no.

Blodraude tal og avbestillingar (Vestland)
«Det kan verte folketomt i turistbygda Flåm i neste veke. Samstundes melder reiselivsbedriftene i Bergen om permitteringar og ei halvering i talet på bestillingar.» Kilde: nrk.no.

Cruiseturister får ikke komme i land i Bergen (Vestland)
«Cruisebransjen kommer til å slite hardt i Norge dette året, sier Arthur Kordt, administrerende direktør i European Cruise Service. Han sier permitteringer kan komme.» Kilde: sysla.no.

Haugesund stenger for cruisepassasjerer (Rogaland)
«Samtlige cruisepassasjerer vil nå nektes å gå i land i Haugesund.» Kilde: e24.no.


ØST-NORGE:

Hyttekommuner ber folk holde seg hjemme
«Flere hyttekommuner ber nå folk om å la være å reise på hytta. Enkelte steder stenges også turistnæringen. – En vanskelig og tøff avgjørelse, sier Vinje-ordfører Jon Rikard Kleven.» Kilde: vg.no.

Stenger alpinanleggene i Hemsedal, Trysil, Hafjell og Kvitfjell umiddelbart
«Jeg hadde aldri trodd jeg skulle oppleve noe slikt, sier alpin-nestor.» Kilde: dn.no.

Stenger tre hotell – Geilogruppen permitterer 220 tilsette (Viken)
«Geilogruppen stenger Vestlia Resort, Highland Lodge og Bardøla Høyfjellshotell fredag på grunn av koronautbrotet. Då stenger også Storefjell dørene. Det same skjer i Hemsedal.» Kilde: hallingdolen.no.

Jobber for å sikre fremtiden til ansatte og restauranter (Oslo)
«Lava Oslo, som eier flere av hovedstadens mest populære restauranter, sier at hele næringen nå opplever svært utfordrende dager. Både utelivskonsernet Rekom, og gourmetrestauranten Maemo stenger nå dørene.» Kilde: e24.no.

Arrangementer med over 50 deltagere forbys i Oslo
«Oslo har opplevd en voldsom økning i smittetilfeller. Nå stenges en rekke offentlige tilbud ned: – Tiltakene får store konsekvenser, sier byrådsleder Raymond Johansen.» Kilde: aftenposten.no.

Riksantikvaren kan ikke frede Y-blokka (Oslo)
«I forrige uke mottok Riksantikvaren en begjæring fra advokatfirmaet DLA Piper om å midlertidig frede Y-blokka. Men det er regjeringen og ikke Riksantikvaren som bestemmer Y-blokkas videre skjebne.» Kilde: riksantikvaren.no.

Gausta Skisenter holder åpent, men stenger forsamlingssteder (V&T)
«Gaustablikk har lagt ut sine korona-tiltak på nett.» Kilde: radiorjukan.no.


ANNET:

Hold ut, kjære Norge!
«Norge har stoppet opp .. akkurat nå. Mens vi venter, kan du kose deg hjemme og drømme litt om alle de fine tingene dere skal gjøre når hele Norge starter opp igjen!» Kilde: visitnorway.no.