Snarveier: Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet


Mot katastrofe for reiselivsnæringen
«Koronasituasjonen skaper betydelige konsekvenser for reiselivsnæringen med om-fattende kanselleringer, avbestillinger og manglende bestillinger for vår/sommer/høst 2020. .. en situasjon som reiselivet ikke har opplevd i moderne tid.» Kilde: norsk-reiseliv.no.

Forventer flere tiltak for å redde et reiseliv i krise
«NHO Reiseliv-direktøren er klar på at NHO forventer at regjeringen kommer med enda mer treffsikre tiltak allerede neste uke.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

405 000 arbeidsplasser står på spill
«Privat handels- og tjenestenæring, som står for halvparten av sysselsettingen i Norge, rapporterer å være sterkt berørt av koronaviruset. – Stortinget må legge vekk partipolitikken, og umiddelbart gi regjeringen mandat til å trykke på den store røde knappen.» Kilde: dfly.no.

Corona-gruppe i Menon
«For å hjelpe bedrifter, organisasjoner og ulike myndighetsorganer innen problemstillinger knyttet til Corona, har vi satt ned en egen analysegruppe på temaet.» Kilde: menon.no.

Grensene stenges: Innenriks flytrafikk skal gå som normalt
«Flyplassene skal fortsatt være åpne. Passasjerfly skal kunne lande også fra utlandet, men kun med passasjerer som har lovlig opphold i landet. Den store innenriks flytrafikk vil gå uavhengig av regjeringens innstramminger.» Kilde: flysmart24.no.

Hold dere hjemme!
«Beskjeden fra myndighetene er klar; Hold dere hjemme, unngå fritidsreiser. Søndag vedtok regjeringen en forskrift som gjør det mulig å forby opphold utenfor hjemkommunen.» Kilde: bobilverden.no.

Alle de største alpinanleggene er stengt
«Skiheiser er stengt. Hoteller og restauranter er stengt. Samtidig ber flere kommuner hytteeiere om å holde seg hjemme.» Kilde: vg.no.

Ordførere melder om tomme hyttefelt – men her har nesten ingen reist hjem
«Søndag pakket flere hyttefolk og dro hjemover. I Nesbyen melder ordføreren om tomme hyttefelt, mens på Hvaler har nesten ingen reist hjem søndag kveld.» Kilde: nrk.no.

Tusenvis av hyttefolk i fjellet
«Regjeringen truer med bøter mot trassige hytteeiere.» Kilde: hytteavisen.no.

Statskog stenger utleiehyttene
«Statskog stenger alle utleiehytter for å understøtte myndighetenes håndtering av korona-situasjonen.» Kilde: statskog.no.

SAS, Widerøe og Norwegian i villrede: Vet ikke om redningspakken gjelder for dem
«De tre flyselskapene setter store deler av flåten på bakken og permitterer ansatte over en lav sko i møte med coronaviruset. Ingen av de tre selskapene vet om det nye statlige kriselånet vil hjelpe dem.» Kilde: e24.no.

Flyanalytiker spår SAS-konkurs om få uker
«Flyanalytiker Jan Ohlson tror at SAS er konkurs om få uker. Søndag valgte flyselskapet å stanse mesteparten av virksomheten. Inntil 10.000 ansatte permitteres.» Kilde: travelnews.no.

Norwegian: Vi snakker kun uker nå..
«Flyselskapet Norwegian er positive til de tiltakene regjeringen har satt inn for luftfarten, men det holder ikke i det lange løp.» Kilde: hangar.no.

Widerøe med drastiske tiltak
«Widerøe kutter halvparten av avgangene: 1.000 ansatte blir permittert.» Kilde: travelnews.no.

Hurtigruten stenger for alle som har reist utenfor Norden
«Alle som har vært utenfor Norge, Sverige og Finland de siste 14 dagene blir nektet å gå om bord i Hurtigrutens skip på norskekysten.» Kilde: banett.no.

Hurtigruten permitterer rundt 120 ansatte
«Cruiseselskapet etterlyser grep rettet mot det kriserammede reiselivet på havet og på land i regjeringens første krisepakke for næringslivet og økonomien, som ble lagt frem fredag.» Kilde: e24.no.

Nesten full stans i fergetrafikken
«Norske havner stenges mer eller mindre mandag 16. mars. Allerede i dag har fergetrafikken mellom Strømstad og Sandefjor stanset. Til og fra Hirtshals er det fortsatt en åpning på bestemte vilkår.» Kilde: bobilverden.no.


NORD-NORGE:

Nå er det stengt for utenlandske turister (Svalbard)
«Turister fra land utenfor Norden blir stanset før de går på flyet til Longyearbyen. Nå frykter reiselivet på Svalbard at de økonomiske konsekvensene blir enorme.» Kilde: nrk.no.

..og de må nå forlate øya (Svalbard)
«Alle turister som har kommet til Svalbard de siste ukene må forlate øygruppa og blir nå sendt til Oslo. Flyet som skal ta de tilreisende med til hovedstaden reiser i kveld.» Kilde: nrk.no.

Steng grensa, ikke la turistene sitte i karantene hos oss (T&F)
«Turistene slipper inn i Norge, men må i karantene straks de kommer til hotellet. Vardø Hotell er oppgitt over at staten gir dem en jobb de ikke har forutsetninger for å utføre.» Kilde: nrk.no.

Hurtigruten henter 250 passasjerer i Kirkenes med charterfly (T&F)
«Passasjerene fra MS Nordkapp sendes rett fra båt til fly søndag for å rekke hjem før grensene stenger. Sør-Varanger kommune melder at Hurtigruten vil chartre et eget fly for å plukke opp 250 passasjerer som kommer med MS Nordkapp.» Kilde: sva.no.

Turister brøt karanteneregler og dro på hyttetur (T&F)
«Troms turlag (DNT) stenger hyttene med umiddelbar virkning etter at fire nederlandske turister i karantene tok seg til fjells på hyttetur.» Kilde: nrk.no.

Stenger dyrepark – tusen besøkende stoppet (T&F)
«Ledelsen i Polar Park i Bardu besluttet å stenge dyreparken.. Parken melder at opp i mot ett tusen planlagte besøk er kansellert.» Kilde: nye.troms.no.

Nå blir det naving og dagpenger (T&F)
Tromsø: «Marika Andersen skulle ansette flere i det nye turistselskapet, istedet må hun permittere alle ansatte. – Det har ikke helt gått opp for meg, sier permittert guide Kristoffer Amundsen.» Kilde: dn.no.

Derfor ligger «Polarlys» og «Nordlys» i Tromsø (T&F)
«Søndag formiddag lå både MS «Polarlys» og MS «Nordlys» ved kai i Breivika, hvor cruiseskipene vanligvis anløper. Passasjerene holdes om bord til de forlater Tromsø og landet.» Kilde: nordlys.no.

Innlegg: Hotellet lukter gjerrigknark og kamferdrops (T&F)
«De store hotellplanene står i kø, og siste ut er Nordic Choice Hotels sine planer for et konferansehotell i Kaigata, med en høyde på 13 eller 17 etasjer. Petter Stordalen var selv i byen og spredte entusiasme for prosjektet.» Kilde: itromso.no.

Vurderer stenging av Lofoten (Nordland)
«Ordfører Remi Solberg i Vestvågøy kommune forteller hva som gjøres lokalt, og hva som vurderes av tiltak for å hindre coronasmitten i å nå Vestvågøy.» Kilde: lofot-tidende.no.

Ba om hjelp til å stanse turister (Nordland)
«Et reisefølge på 32 thailendere kom til Norge i dag. Etter protester fra ordføreren i Lofoten, sendes de nå ut av landet. – Håper ikke det blir flere tilfeller som dette, sier lufthavnsjefen.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Bekymringsmelding angående turisme i Lofoten (Nordland)
«..en ganske reell bekymring når vi er flere som sitter i karantene pga utenlandsreiser. Barna er hjemme fra skole og fritidsaktiviteter, men her er mange mennesker fra andre land. Dette gir liten mening for oss.» Kilde: lofotposten.no.

Innlegg: Om turister i koronatider i Lofoten (Nordland)
«..Jeg opplever fra mitt ståsted at både myndigheter og reiselivsnæring tar situasjonen på høyeste alvor. Og sannsynligvis også utføre oppdragene sine enda bedre etterhvert som uklarheter og usikkerheter blir feid til side..» Kilde: lofot-tidende.no.

Rognan og Fauske hotell permitterer alle ansatte (Nordland)
«Henry Hansen har aldri opplevd en vanskeligere tid i reiselivsnæringen. Hotellet har fått mange avbestillinger, og mandag morgen er de siste gjestene ute av hotellet.» Kilde: saltenposten.no.


MIDT-NORGE:

Hotell Britannia stenger – flere hotell følger etter
«200 ansatte permitteres når Britannia i Trondheim stenger hotellet mandag. Thon-gruppen stenger også flere hotell og tusenvis permitteres.» Kilde: nrk.no.

Hotellene permitterer
Selbu/Tydal: «Både Selbusjøen Hotell & Gjestegård og Væktarstua Hotell permitterer ansatte fra mandag.» Kilde: nearadio.no.

Røroshotellene stenger dørene
«Alle ansatte ved Vauldalen, Røros Hotell, Bergstadens og Rørosvidda Hotell må ut i permisjon. Dette gjelder også for alle andre virksomheter i Røros, drevet av disse hotellene.» Kilde: nearadio.no.


FJORD-NORGE:

Hotellperlene stenger ned 
«Det er ingen tvil om at det blir tidenes katastrofe for reiselivet her om dette drar seg over sommeren. De familieeide hotellperlene langs vestlandskysten stenger nå ned og permitterer hundrevis av ansatte.» Kilde: dn.no.

Covid-19 – alvorlige konsekvenser for oss i reiselivsbransjen (M&R)
«Kjære alle våre medlemmer, aksjonærer og gode reiselivskolleger! Dette er en meget vanskelig og alvorlig situasjon for hele bransjen, og vi i Visit Nordvest er dypt bekymret for hvordan dette vil påvirke alle dere reiselivsaktører i vår region..» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Hotellet stenger i Surnadal (Møre og Romsdal)
«Thon Hotel Surnadal stenger dørene og permitterer alle unntatt direktøren.» Kilde: tk.no.

Vil bygge hotell på Digerneset (KB) (Møre og Romsdal)
«Hva blir det neste som skal bygges på Digerneset? Et hotell, håper Jan Petter Larsen. Skissene er klare og søknad om rammeløyve er sendt.» Kilde: smp.no.


ØST-NORGE:

Hyttekommuner fortviler: Kan kollapse
«Ordførere i hyttekommuner bekymrer seg over at en strøm av hytteeiere trosser oppfordringen om å holde seg hjemme. I Nesbyen er to hytteinnbyggere smittet av coronaviruset.» Kilde: vg.no.

Corona og hets av hyttefolk i kommentarfeltene
«PR-strateg Bjørn B Jacobsen, som er strategirådgiver for reiselivsindustrien, roper et varsko til alle hyttekommunene: -Er det noe vi behøver nå, så er det raushet og fornuft, ikke grisete kommentarer og hets mot hyttefolket i kommentarfeltene!» Kilde: sjefkirurgen.blogspot.com.

Beitostølen med koronatiltak (Innlandet)
«Beitostølen Resort stenger begge sine hoteller, Radisson Blu Beitostølen og Bergo Hotell, samt begge alpinanleggene på Beitostølen og i Raudalen, med øyeblikkelig virkning..» Kilde: avisa-valdres.no.

Stenger tre hotell – Geilogruppen permitterer 220 (Viken)
«Geilogruppen stenger Vestlia Resort, Highland Lodge og Bardøla Høyfjellshotell fredag på grunn av koronautbrotet. Då stenger også Storefjell dørene. Det same skjer i Hemsedal.» Kilde: hallingdolen.no.

Alle stengt også i Hol (Viken)
«Også Hol kommune strammar til og stenger alle hotell, skianlegg og serveringsstader i to veker.» Kilde: hallingdolen.no.

Informasjon om koronaviruset, reising og situasjonen i Oslo
Kilde: visitioslo.com.

Hotel Continental er stengt (Oslo)
«Hotel Continental i Oslo, et av de mest tradisjonsrike hotellene i hovedstaden, stengte dørene klokken 15 fredag.» Kilde: dn.no.

En leilighet full av ukjente Aukrust-skatter (Oslo)
«Det er 100 år siden Kjell Aukrust ble født. Nå har Aukruststiftelsen tatt over nøklene til leiligheten hans på Nordstrand i Oslo. Den står akkurat slik den ble forlatt da mannen med den fantastiske fantasien døde for 17 år siden.» Kilde: nrk.no.


SØRLANDET:

Vil forby folk å være på hytte i en annen kommune
«Den ene kommunen etter den andre ber utenbygds hyttefolk komme seg hjem. Nå kan det bli forbudt å dra på hytta på Knaben i Kvinesdal hvis du har adresse i Flekkefjord.» Kilde: avisenagder.no.

Fremdeles flere tusen hytteturister i Sirdal (KB)
«I Øvre Sirdal alene er det flere tusen aktive sim-kort. Det til tross for at området bare har 3–400 fastboende.» Kilde: aftenbladet.no.


ANNET:

The Day the World Stopped Traveling
«Travel is the most consequential industry in the world, as the world is now finding out due to lack of travel.» Kilde: skift.com.

WTTC warns 50 million tourism jobs could go
«The World Travel & Tourism Council (WTTC) has argued up to 50 million jobs in the tourism sector are at risk due to the global Covid-19 pandemic.» Kilde: traveldailymedia.com.

To promote or not to promote
«The best content strategy in the midst of a crisis.» Kilde: traveldailymedia.com.