Snarveier: Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet


#reiselivsdugnad
«Norsk reiselivsnæring er inne i en av de største krisene noensinne, og vi aner ikke når ting vil snu. Men selv i en tid når det ser mørkt ut er nordmenn eksepsjonelt gode på én ting – dugnad. La meg nå appellere til en #reiselivsdugnad i norsk reiselivsnæring.» Kilde: business.visitnorway.com.

Gjennomslag for en rekke av NHO Reiselivs krav
«NHO Reiseliv-direktøren roser regjeringen og Stortinget for å ha lyttet til NHO Reiselivs anbefalinger. Med opp til 125.000 ansatte i fare for permitteringer, er det viktigere enn noen gang at konkurser unngås.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Erna Solberg åpner pengebingen
«Regjeringen etablerer to låne- og garantiordninger for å trygge norsk næringsliv og norske jobber på til sammen minst 100 milliarder kroner.» Kilde: dn.no.

Hotellbelegget nærmer seg null – Det er svart hav
«Petter A. Stordalens hotellkjede Nordic Choice og Thon Hotels permittert mandag nær 4000 ansatte. Belegget på hotellene nærmer seg null.» Kilde: dn.no.

Frykter bruk av permitteringer for å kvitte seg med ansatte
«Avdelingsleder i Fellesforbundet Djevat Hisenaj frykter hotell- og restaurantnæringen bruker permitteringene under koronakrisen til å bli kvitt fast ansatte.» Kilde: dn.no.

Permitterte sesongarbeidere får null kroner
«Tusenvis av sesongarbeidere i reiselivsnæringen blir nå permittert uten at de vil få en krone fra staten. – De mest sårbare ansatte blir ikke fanget opp!» Kilde: dn.no.

Hytte-Norge mørklagt. Hvem skal vokte de enorme verdiene?
«Hyttefolk som har pakket sammen og dratt hjemover, etterlater seg store ubevoktede verdier i fjellheimen. Politiet varsler noen steder at de nå begynner patruljering i hyttefeltene.» Kilde: hytteavisen.no.

Caravanfolket betyr mye for norsk økonomi
«Caravanfolket i Norge velger i økende grad hjemlandet som mål for helge- og ferieturene. Det er viktig både for reiselivsnæringen, handelsstanden lokalt, og ikke minst for norsk økonomi, sier direktør Per-Arne Tuftin i Norsk Reiseliv.» Kilde: caravanbransjen.no.

La fritidsbåten ligge
«Redningsselskapet oppfordrer hele fritidsbåtflåten til å vise ansvar og i størst mulig grad holde seg på land så lenge situasjonen er som den er.» Kilde: dfly.no.

Norwegian permitterer over 7.300 ansatte
«Flyselskapet stanser mesteparten av flyvningene sine fra 21. mars, og må permittere 90 prosent av arbeidsstyrken i møte med viruseffektene.» Kilde: e24.no.

Dette er Norwegianflyene som går etter kanselleringene
«Norwegian endrer sine flyruter. Her kan du se hvilke flystrekninger som forsatt skal flys.» Kilde: thetravelinspector.no.

Statlig oppkjøp kan bli siste utvei for Norwegian
«Statlig kjøp av aksjer i Norwegian kan komme på bordet som en løsning for å berge flyselskapet fra konkurs.» Kilde: dn.no.

Flybransjen etterlyser flere krisetiltak: – Langt fra nok
«Det trengs mer enn midlertidige avgiftskutt for å berge flyselskapene gjennom koronakrisen, mener NHO Luftfart og Norsk Flygerforbund.» Kilde: dagsavisen.no.

Hurtigruten permitterer ytterligere 225 ansatte
«Før helgen ble 120 ansatte på kontorer i Norge permittert. .. – Dette er den største krisen vi og resten av norsk reiseliv har opplevd på mange tiår, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.» Kilde: nrk.no.

Fjord Line iverksetter omfattende tiltak
«Fjord Line permitterer i underkant av 100 norske ansatte. Årsaken er de problemene som COVID-19-situasjonen har ført til for reisebransjen og rederiet.» Kilde: dfly.no.

2019 ble et godt år for Color Line, men 2020..
«Color Line fikk en omsetning på over fem milliarder kroner, og et driftsresultat (EBIT) på 509 millioner kroner i 2019. Antall passasjerer var vel 3,8 millioner, noe som er en liten økning i forhold til året før.» Kilde: dfly.no.


NORD-NORGE:

Reiselivet i knestående – fortsatt stramme frister (KB) (Svalbard)
«Mens vi ligger med knekt rygg og forsøker å berge det vi kan, fortsetter forvaltningen med sitt løp, sier Frigg Jørgensen i Aeco.» Kilde: svalbardposten.no.

Nå ber fylkesmannen Airbnb-utleiere ta ansvar (Troms og Finnmark)
«Kun 21 dokumentert smittet med korona i Troms og Finnmark, men fylkesmann Elisabeth Aspaker frykter at det finnes store mørketall. : – Be turistene reise hjem.» Kilde: itromso.no.

Her går turistbussen som før (KB) (Troms og Finnmark)
«..og nylig innreisende bryter karantenen: – Det er en veldig vanskelig situasjon.» Kilde: nordlys.no.

300 av 500 turister er borte i løpet av natta (Troms og Finnmark)
«Vi har hatt forholdsvis mange turister i Lyngen, men antallet har dalt drastisk i løpet av natta, sier ordfører Dan-Håvard Johnsen. Antall turister minker i Lyngen, Storfjord og Kåfjord.» Kilde: framtidinord.no.

Sier nei til å stenge Lofoten fysisk (Nordland)
«Fylkesmannen i Nordland sier nei til ønsket fra Lofotrådet om å stenge Lofoten fysisk ved hjelp av politi og heimevern. .. – Strømmen av turister vil begrense seg selv.» Kilde: lofotposten.no.

Stenger Moskenes for turister (Nordland)
«Reiselivsaktører i Moskenes stenger dørene fram til slutten av april. Det ble besluttet etter telefonmøte mellom sentrale reiselivsbedrifter i helgen.» Kilde: lofotposten.no.

Det er fortsatt flere tusen turister i Lofoten (Nordland)
«Korona-frykt gjør at kommunene i Lofoten sender ut sms og ber turistene om å forlate regionen. Men å tvinge turistene ut av Lofoten fikk de ikke lov til. ..Jeg trodde aldri i min villeste fantasi at jeg skulle jobbe aktivt for at turistene skulle forlate Lofoten.» Kilde: nrk.no.


MIDT-NORGE:

Røros kommune med brev til næringslivet
«..Destinasjon Røros bidrar med å distribuere spesifikk informasjon til reiselivsbedrifter og destinasjonsselskap på svensk side..» Kilde: nearadio.no.


FJORD-NORGE:

Flåm AS permitterer 96 tilsette (Vestland)
«Flåm AS har sendt ut permitteringsvarsel til 96 tilsette. Fretheim Hotel og Flåm Bakeri blei stengt måndag og vil haldas stengt inntil vidare.» Kilde: dfly.no.

Go-Ahead innstiller to avganger med Sørtoget (Rogaland)
«Go-Ahead innstiller togavgangene fra Stavanger til Oslo kl. 10.16 og fra Oslo til Stavanger kl. 11.25 i perioden 16. til 31.mars 2020.» Kilde: dfly.no.


ØST-NORGE:

Skjerpet grensekontroll på Avinor Oslo lufthavn (Viken)
«Øst politidistrikt skjerpet mandag grensekontrollen på Oslo lufthavn. Heimevernet har i den forbindelse fått begrenset politimyndighet og bistår politiet med ledsagelse og vakthold.» Kilde: dfly.no.

Vi vil ikke bli sett på som ansvarsløse «idioter» (Viken)
«Vi ønsker å bli sett på som en ressurs , ikke som ansvarsløse «idioter», skriver Lasse Andreassen, leder av Fjellparken Hauk velforening til ordføreren i Kongsberg. Han reagerer på at hytteeiere de siste dagene er blitt betraktet som ansvarsløse idioter.» Kilde: hytteavisen.no.


SØRLANDET:

650 besøkte Dyreparken (KB)
«Dyreparken i Kristiansand har åpent og hadde lørdag 650 gjester. Likevel har alle ansatte fått permitteringsvarsel.» Kilde: fvn.no.


ANNET:

Macron: Alle Schengen-land stenger grensene
«Innreiseforbudet vil gjelde alle ikke-nødvendige reiser. Landene stenger grensene sine fra tirsdag klokken 12.» Kilde: e24.no.

Ryanair kutter nesten alle flyvninger i over to måneder
«Europas største flyselskap kan komme til å sette alle fly på bakken i april og mai, varsler de i dag.» Kilde: nrk.no.

Dyster prognose: Verdens flyselskap konkurs før sommeren
«Innen utgangen av mai har de fleste flyselskapene gått konkurs, spår analyseselskapet CAPA som mener bare offentlig støtte kan hindre katastrofen.» Kilde: abcnyheter.no.

The impact of COVID19 on travel marketing
«Despite the short-term worries of British holidaymakers, almost three quarters (74%) think they’ll be able to travel as usual again by summer, and 29% are planning to book a European trip within the next couple of months.» Kilde: traveldailymedia.com.