Snarveier: Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet


Velkommen til Luftekanalen  – gode idéer, kunnskap og nyttige samtaler
«Bli med på webinar (gratis) så skal vi gjera det vi kan for å gje deg inspirasjon, pågangsmot og ny kunnskap: fredag 20. mars kl. 12-13.» Kilde: luftekanalen.no.

Norsk Friluftsliv søker deg som er god på SoMe og innhold!
«Norsk Friluftsliv ser etter to kjappe, selvgående og dyktige medarbeidere som kan styrke vårt arbeid med å fremme friluftsliv og naturopplevelser i tiden framover.» Kilde: norskfriluftsliv.no.

Endringer i reiselivssatsingen til Innovasjon Norge
«Budsjettkutt og endringer i reiselivsoppdraget gjør at Innovasjon Norge tar nye grep for å bidra til utviklingen av en bærekraftig, helårlig reiselivsnæring i hele Norge.» Kilde: business.visitnorway.com.

Mer enn 10.000 turister er blitt satt i karantene i Norge
«De kom for å oppleve Norge, men ble sperret inne på hotellet sitt da karantenebestemmelsene ble skjerpet. .. Nå får de lov til å forlate landet.» Kilde: aftenposten.no

Stortinget la fram ny krisepakke
«Forhandlarane frå finanskomiteen på Stortinget tok natta i bruk for å bli einige om nye økonomiske krisetiltak.» Kilde: nrk.no.

Alpinnæringen ber om krisepakke
«Alpinanleggenes Landsforening og Norske Fjell SA sendte i dag på vegne av en hardt rammet alpinbransje en forespørsel til Regjeringen om en krisepakke som skal dekke opp for tapt heiskortomsetning under Korona-krisen.» Kilde: fnugg.no.

Korona kan få fatale konsekvenser for distriktsturismen
Virke: «Korona kan bety slutten på at turister kan komme til Norge og få skreddersydde opplevelser over hele landet. .. Regjeringen må komme med en målrettet krisepakke nå.» Kilde: nationen.no.

Frykter norsk reiseliv kan knele: – Det er krise
«Hurtigrutens konsernsjef frykter for framtida til et samlet norsk reiseliv, dersom det ikke straks kommer på plass flere og bedre kriseordninger.» Kilde: borsen.no.

Tvunget til å stenge før nye regler: – Føler vi har blitt lurt
«De nye permitteringsreglene vil ikke gjelde tilbake i tid for bedrifter som ble nødt til å stenge i forrige uke. Nå ber NHO om kompenserende tiltak overfor blant annet frisører og restauranter.» Kilde: min.e24.no.

Innlegg om momstiltak som gjør vondt verre
«Regjeringens momstiltak hjelper ikke – gir merarbeid og merkostnader.» Kilde: dn.no.

Får viktige oppgaver i koronakrisen
«Koronakrisen rammer hotell- og reiselivsnæringen hardt – men det er lysglimt. De Historiske, en samling av privateide, hoteller og spisesteder i Norge deltar nå i den nasjonale dugnaden med tiltak for lokalsamfunnene, og er satt i beredskap for samfunnskritiske funksjoner.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Vil plassere eldre på hotell
«Pensjonistforbundet foreslår å legge eldre hjemmeværende inn på hotell. På den måten vil de hindre at de eldre blir totalt avsondret.» Kilde: abcnyheter.no.

Struper reiselivsbransjen: Stenger Grand Hotel
«Grand Hotel er bare ett av flere Scandic-hotell som nå stenges.» Kilde: dagbladet.no.

Stenger ned Vinter-Norge: – Enorme konsekvenser
«Godt over 1000 personer permitteres når Norges største vinterdestinasjoner stenges.» Kilde: borsen.no.

Nordmenn avlyser årets påskeferie: Ras av avbestillinger
«Om drøye to uker skulle titusenvis av nordmenn normalt reist på påskeferie innenlands med tog. Mange har bestilt togbilletter for lenge siden, men nå blir billettene trolig aldri brukt.» Kilde: abcnyheter.no.

Innfører hytteforbud – med to unntak
«På torsdagens pressekonferanse gjorde helseminister Bent Høie (H) og justisminister Monica Mæland (H) det klart at det ikke er noen vei utenom forbud mot å dra på hytta.» Kilde: nettavisen.no.

Ny lovforordning var neppe til å unngå
«Nå bryter du norsk lov ved å være på hytta.» Kilde: hytteavisen.no.

Mener snøscooter-forslag vil skape konflikt i hytteområder
«Senterpartiet vil nå, med støtte fra Arbeiderpartiet, åpne for mer bruk av snøscooter i hytteområder. Det vil øke konfliktnivået rundt hyttene kraftig, frykter et samlet friluftsliv med Norges Hytteforbund i spissen.» Kilde: norskfriluftsliv.no.

Innspill til ny stortingsmelding om vindkraft på land
«Norge trenger en vindkraftpolitikk som sørger for å la nok natur ligge. 11.mars varslet regjeringen at den vil legge fram en ny stortingsmelding om konsesjonssystemet for vindkraft på land.» Kilde: dnt.no.

Bilutleiebransjen rammes hardt av koronaviruset
«Reiseliv er en av de næringene som er rammet hardest av koronaviruset. Alle deler av reiselivet, inkludert bilutleiebransjen, har nærmest over natten mistet hele eller store deler av kundergrunnlaget.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Bobilbransjen rammes av korona og kroneras
«Korona og kroneras har feid innover bransjen den siste uka. I begynnelsen av forrige uke så markedet ganske lovende ut. I løpet av få dager ble alt snudd på hodet.» Kilde: bobilverden.no.

Regjeringen med milliardhjelp til flyselskapene
«Regjeringen vil redde flyselskapene med en lånegaranti på 6 milliarder kroner. – Vi har blitt hørt, sier Norwegian-sjefen.» Kilde: nrk.no.

Schram: – Skal gjøre det som står i vår makt
«Norwegian-sjefen er klar på at de skal gjøre det de kan for å oppfylle myndighetenes betingelser for å få milliardgarantien.» Kilde: e24.no.

Widerøe får 40 millioner kroner i måneden fra staten
«Luftfarten er hardt rammet av koronakrisen, og opposisjonen på Stortinget tvinger nå fram tiltak for å sikre Widerøes ruter i distriktene.» Kilde: nrk.no.

Avinor-sjefen har aldri opplevd lignende
«Koronaviruset sender flyplassoperatøren Avinor mot sitt første underskudd på 17 år. Butikkene på flyplassene rammes også hardt. – Det kommer til å vare lenge, sier Avinor-sjef Dag Falk-Petersen.» Kilde: dn.no.

Slik blir de midlertidige rutene til Hurtigruten
«Nytt, midlertidig rutetilbud gir havnene på ruten to ukentlige anløp.» Kilde: nrk.no.


NORD-NORGE:

Markedsføre Nord-Norge som innspillingssted for film & TV?
«Filmkommisjonærens første oppgave blir å etablere (og utvikle) Nordnorsk filmkommisjon AS..  innebærer markedsføring av Nord-Norge som filmlokasjon for nasjonale og internasjonale film- og tv-produksjoner.» Søknadsfrist: 15. april 2020. Kilde: jobbnorge.no.

Ukens leder: Vi står sammen (Svalbard)
«Den siste uken har vært som å sitte midt i en uvirkelig «Science-Fiction-film» der vi ikke aner hva som kommer i de neste minuttene.» Kilde: svalbardposten.no.

Må stenge hotellet (KB) (Svalbard)
«Hurtigruten Svalbard ser seg nødt til å stenge Radisson BLU Polar Hotell til helgen.» Kilde: svalbardposten.no.

Reiselivsbedrifter i Nordkapp sliter veldig (T&F)
«Tall Nordkappregionen Næringshage har fått inn denne uken, viser at 123 personer er permittert på grunn av koronapandemien. Av disse er om lag 80 personer innenfor reiseliv.» Kilde: radionordkapp.no.

Rundhaug Gjestegård har stengt dørene (T&F)
«Dørene er stengte på ærverdige Rundhaug Gjestegård. Det betyr null omsetning og permitterte ansatte. .. Nå håper Traasdahl Nilsen inderlig at gjestegårdens år nummer 115, ikke blir året det ikke går mer.» Kilde: nye-troms.no.

Tromsø Havn gir betalingsutsettelse for turistbåtene (KB) (T&F)
Kilde: itroms.no.

Forveksler turister med fastboende (Nordland)
«Flere utenlandske borgere tør ikke handle på butikken, sånn kan vi ikke ha det. Ordfører i Vågan kommune, Frank Johnsen, er bekymret på vegne av beboere i Lofoten med utenlandsk opprinnelse.» Kilde: lofotposten.no.


MIDT-NORGE:

Scandic Hell stenger hotellet (KB)
«Stenger hotell i Trøndelag på grunn av koronaviruset. Det er uvisst hvor lenge hotellet kommer til å holde stengt.» Kilde: adressa.no.

Ny leder for nasjonalparkstyret
«Ola Husa Risan tar over som leder i Dovrefjell nasjonalparkstyre etter Bengt Fasteraune.» Kilde: opp.no.

Butikken mistet 97 % av kundene (KB)
Oppdal: «Tusen hytter ble forlatt over natta..» Kilde: opp.no.


FJORD-NORGE:

Vil hjelpa næringsliv og frivillig sektor (Vestland)
«Fylkeskommunen er i gong med å finna dei beste tiltaka for å hjelpa kultursektoren, næringsliv, idrett og frivillige organisasjonar.» Kilde: sunnhordland.no.


ØST-NORGE:

Har ikke svenskene skjønt noen ting? Full fest på afterski i Sälen
«Det populære skianlegget i Sälen ligger ikke langt fra grensen til Norge, og har Trysil som norsk nabo. Ifølge SVT fortsetter både skikjøring og afterski i Sälen, mer eller mindre uberørt av vår tids største epidemi.» Kilde: document.no.

Planlegger gjennomføre stisykkelfestivalen Utflukt som normalt (Innlandet)
«Utflukt er norges største stisykkelfestival, og har de siste årene blitt arrangert i slutten av juni i Trysil hvor cirka 1000 syklister har samlet seg til turer, kurs og underholdning.» Kilde: terrengsykkel.no.

Stena Line legger ned danskebåten (Oslo)
«Coronaepidemien har rammet reiselivs- og cruiseskipsbransjen hardt. Nå legger Stena Line ned linjen mellom Oslo og Frederikshavn etter over 40 års drift.» Kilde: abcnyheter.no.

Kjenner ingen som har råd til husleien i april (Oslo)
«Utestedene i Oslo er stengt som følge av koronaviruset. Flere sier at de ikke vil klare seg om de ikke blir fritatt for husleien.» Kilde: aftenposten.no.

Guide til Oslo i unntakstilstand (Oslo)
«Det er stille dager i byen vår, og det meste av det vi pleier å snakke om er stengt. Men nye initiativer vokser frem, og parallelt med det bygger vi en alternativ Oslo-guide for en merkelig tid.» Kilde: visitoslo.com.


SØRLANDET:

Frykter en blodrød sommer (KB)
«En stor andel reiselivsbedrifter på Sørlandet har mistet 75 prosent av inntektene. Flere har permittert tre av fire ansatte. Bransjen frykter en blodrød sommer.» Kilde: fvn.no.

Fra det ene døgnet til det andre falt det helt enormt (KB)
«Hotellbransjen sliter på Sørlandet. Mangfoldige årsverk er permittert og flere av hotellene har allerede stengt dørene på ubestemt tid.» Kilde: fvn.no.


ANNET:

Hvorfor stenger ikke svenske vintersport-destinasjoner?
«I Norge er vintersport-destinasjonene stengt ned, men i Sverige er det full rulle på de store Skistar-destinasjonene Sälen, Åre og Vemdalen. PR-strateg Bjørn B Jacobsen i DestinasjonsKirurgene, mener svenske vintersport-destinasjoner og Skistars vurderinger er oppsiktsvekkende, sier han i en kommentar til svenske Expressen.» Kilde: expressen.se.

Wait-and-See Mode to Avoid Tone-Deaf Campaigns
«Tourism marketers can’t run their campaigns as usual right now. But that doesn’t mean they can’t do anything. The challenge lies in finding the right tone – and the right timing.» Kilde: skift.com.