Snarveier: Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet


NTW-2020 påmeldte inviteres til virtuelt arrangement
«Norwegian Travel Workshop (NTW) 2020 ble dessverre avlyst, men innsatsen for å koble internasjonale turoperatører og norske reiselivsbedrifter er aktuell som aldri før.» Kilde: business.visitnorway.com.

Letter næringslivets tilgang til rammer på sju milliarder
«Innovasjon Norge justerer sine tilbud for å møte endrede behov i næringslivet som følge av koronapandemien. Det gjelder både tilskudd, lån og garantier. Her er tiltakene:..» Kilde: innovasjonnorge.no.

Heving av midlertidige ansettelser for sommersesongen
«Mange reiselivsbedrifter har allerede inngått arbeidsavtaler med sesongansatte for sommeren 2020. Er det ikke arbeidskraftbehov, anbefaler NHO Reiselivs advokater at avtalene revideres, utsettes eller termineres.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Scandic har stengt 60 hoteller i Norge
«Nordens største hotellkjede melder om et belegg på 10–15 prosent i forrige uke etter et betydelig fall i etterkant av at coronaviruset begynte å spre seg.» Kilde: e24.no.

NIM: Hytteforbudet griper inn i menneskerettighetene
«Forbudet mot å overnatte på hytta er et inngrep i menneskerettighetene som bevegelsesfrihet, mener Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM).» Kilde: dn.no.

B2B-aktiviteter avlyses eller utsettes til august 2020
«Som følge av den pågående koronapandemien, har vi i samsvar med våre utekontorer besluttet å avlyse eller utsette planlagte aktiviteter innenfor Leisure og Meetings frem til august, sier Frode Aasheim, leder for B2B i Innovasjon Norge Reiseliv.» Kilde: business.visitnorway.com.

Reiseinspirasjon på sosiale medier i krisetid?
«Tips og råd til reiselivsbedrifter og destinasjoner. Det store spørsmålet: skal man poste?» Kilde: business.visitnorway.com.

Få dyreopplevelser direkte i sofaen
«Dyrene må få mat og stell selv om parkene er stengt. Publikum som ikke får besøke parkene kan følge dyrelivet direkte gjennom en skjerm.» Kilde: vg.no.

KLM tar “vårpause” fra flere ruter
«Bergen, Kristiansand, Sandefjord, Stavanger, Trondheim og Ålesund må fra 29. mars til 3. mai klare seg uten direktefly til Amsterdam med KLM.» Kilde: dfly.no.


NORD-NORGE:

Innlegg: Kjære reiselivsvenner!
«NordNorsk Reiseliv planlegger nå et arbeid sammen med en rekke reiselivsaktører for hvordan vi sammen skal gjenreise reiselivsnæringen i Nord-Norge når vi kommer tilbake til en normalsituasjon.» Kilde: brand.nordnorge.com.

Utredet hotell på flyplassen (KB) (Svalbard)
«Et hotell, plassert mellom dagens flyplassbygninger og fjorden, ville fått upåklagelig utsikt. Dagens økonomiske utsikter har derimot satt en foreløpig stopper for prosjektet.» Kilde: svalbardposten.no.

Et tidsspørsmål før første konkurs (KB) (T&F) 
«Ni av ti reiselivsbedrifter har permittert nær hele arbeidsstokken.» Kilde: ifinnmark.no.

Vil du være med å løfte Lyngen? (T&F)
«Lyngenløftet er et kommunalt initiert stedsutviklingsprosjekt som har hovedmål å videreutvikle Lyngen og Lyngseidet til et attraktivt område for innbyggere, turister og næringsliv.» Søknadsfrist: 15.04. Kilde: lyngen.kommune.no.

Vil stenge Lyngsalpene for skiturister (KB) (T&F)
«Ordføreren i Lyngen, Dan Håvard Johnsen, vil stenge av det populære fjellområdet i nord for skiturister. – Forståelig, sier tindevegleder og lokalpolitiker Mikal Nerberg.» Kilde: friflyt.no.

Håper på ny brygge når turistene er tilbake (KB) (Nordland)
«Da håper daglig leder Stein Alan Steffensen i Hennesstrand Brygger AS å ha klar ei ny flytebrygge som får plass til alle turistbåtene til selskapet.» Kilde: vol.no.

Kan jobbe videre med unikt reiselivsanlegg (KB) (Nordland)
«Lillian Molstad-Andresen er jublende glad for at Steigen Vikingstue får gå videre med storstilte reiselivsplaner..» Kilde: an.no.

Bygger restaurant på øy uten andre fastboende (KB) (Nordland)
«Unni og John Magne bygger restaurant på øy uten andre fastboende: – Når alt er på plass, har vi investert 15–20 millioner.» Kilde: an.no.


MIDT-NORGE:

Rockehotellet er stengt – andre holder åpent
«Vårens arrangementer er avbestilt hos mange av hotellene i Namdalen, og det er stor usikkerhet omkring hvordan koronaviruset vil påvirke sommersesongen for overnattingsbransjen.» Kilde: namdalsavisa.no.

Nå stenges Oppdal
«Oppdal kommune trosser anbefalinger fra myndighetene og innfører lørdag karantene for alle oppdalinger som reiser utabygdes. Turistbygda forbyr også folk å overnatte i Oppdal den neste uka for å hindre koronasmitte.» Kilde: opp.no.

Ryktene om at Åre er direkte usanne (over grensen)
«Tobias Liljeroth, redaktør i det svenske skibladet Åka Skidor, og innbygger i Åre, mener medieoppslagene om Åre er sterkt overdrevet.» Kilde:friflyt.no.


FJORD-NORGE:

Hva nå? – Tips til bruk av sosiale medier i koronaens tid
«Lurer du på hvordan du skal navigere sosiale medier i denne situasjonen? Det finnes ingen fasit, men vi har noen tips til dere om hvordan dere kan bruke SoMe i koronaens tid.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Fryktar at Geiranger-samfunnet kan rakne (M&R)
«Geiranger er heilt avhengig av turisme. No stoppar alt. Samfunnet kan rakne. Det meiner Geir Gjørva som i mange år har hatt ei sentral rolle innan reiseliv i Geiranger.» Kilde: sunnmoringen.no.

Turistsesongen truleg avlyst (KB) (M&R)
«Vi må truleg avlyse turistsesongen i Stranda i år. Eg er ikkje optimistisk med omsyn til turistar frå Europa i sommar.» Kilde: sunnmoringen.no.

To av tre bedrifter tror de må permittere eller si opp (Rogaland)
«For vår del går det ikke godt. Det er turistene vi lever av og de som gir oss mest i omsetning, så for vår del er ikke dette kjekt, sier Wenche Hansen i Guidekompaniet i Stavanger.» Kilde: nrk.no.

Når man ikke kan se flyplassen for bare fly (Rogaland)
«Store deler av Norwegians flyflåte står nå langtidslagret på Stavanger lufthavn Sola. Hvor lenge de blir stående på flyplassen der ute i havgapet vet ingen – men det blir nok snakk om både uker og måneder.» Kilde: dfly.no.


ØST-NORGE:

Reiselivet i Hemsedal krever kompensasjon for tvungen nedstenging (Viken)
«Styreleder i Hemsedal Turisttrafikklag SA (Destinasjon Hemsedal) har sendt brev til blant annet ordføreren i Hemsedal og statsministerens kontor, med krav om kompensasjon for tvungen nedstenging. Som en av landets ledende skidestinasjoner er næringslivet i Hemsedal nå i en særdeles vanskelig økonomisk situasjon.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Krisepakke til lokalt næringsliv (Viken)
«Mandag kl 12.00 lanserte NHO en krisepakke sammen med Viken fylkeskommune og LO i Viken og Oslo.» Kilde: dagsavisen.no.

Vil føre til et ras av konkurser (Oslo)
«Oslo kommune gir utsettelse av husleien. Det hjelper ikke, svarer fortvilte bareiere. .. Nå lurer utelivet på hva som skjer med husleien de egentlig skal betale.» Kilde: aftenposten.no.

Deler ut 625 000 kroner til formidling av kulturarv (V&T)
«Årets søknader på fylkeskommunens utviklingsmidler til formidling av kulturarv vitner om stor aktivitet blant aktørene i Vestfold og Telemark som jobber med å formidle vår historie plattform til innbyggerne.» Kilde: vtfk.no.


SØRLANDET:

Nyttige lenker – korona
«Her har vi samlet en rekke relevante lenker som kan hjelpe under koronapandemien.» Kilde: usus.no.

Innlegg: Kjære sambygdingar, hyttefolk og vener..  
«..Gå ikkje til angrep i sosiale medier – det held vi oss for gode til! Leserinnlegg skrevet av styreleder i Rauland Turist, Kristian Samnøen, på vegne av hele styret.» Kilde: varden.no.

Regner med at påsken ryker (KB)
«Sørlandets skidestinasjoner opplever nå vinterens drømmevær, men med tomme anlegg og ansatte permittert er den nasjonale dugnaden er i ferd med å bli et mareritt.» Kilde: fvn.no.


ANNET:

Live: Slik rammes norske bedrifter av coronaviruset
«E24 kartlegger fortløpende hvilke norske bedrifter som må permittere sine ansatte, eller har varslet at de kan komme til å måtte gjøre det.» Kilde: e24.no.

Ikke lenger isolasjon for utenlandsreisende
«Personer som er i karantene fordi de har vært på utenlandsreise, skal ikke lenger isoleres dersom de får feber eller viser luftveissymptomer.» Kilde: abcnyheter.no.

Godkjenning av 737 MAX kan bli utsatt igjen
«Flytypen trolig ikke tilbake i trafikk før 2021. .. Utfordringen for FAA er nå at flere ansatte er smittet av koronaviruset, eller er i karantene.» Kilde: hangar.no.