Snarveier: Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet


Søker reiselivssjef til Lofoten!
«Lofoten er en spydspiss i det norske reiselivet. .. Nå har du muligheten til å innta en sentral rolle i utformingen av et fremtidsrettet og bærekraftig reiseliv i verdens vakreste øyrike.» Søknadsfrist: 13. april 2020. Kilde: lofoten.info.

Webinar: Tiltakspakker fra Innovasjon Norge
«Innovasjon Norge justerer sine tilbud for å møte endrede behov i næringslivet som følge av koronapandemien.» Webinar idag kl. 10.00 – 10.30. Kilde: innovasjonnorge.no.

Norsk Reiseliv krever fem grep fra Regjeringen
«Norsk Reiseliv ber Regjeringen om å raskt ta fem konkrete grep som kommer hele bransjen til gode. Grepene vil slik vi ser det skape raske resultater og ha langsiktig effekt;..» Kilde: norsk-reiseliv.no.

NHO Reiseliv har tro på regjeringens nye kontantordning
«Regjeringen ved næringsminister Iselin Nybø uttalte i ettermiddag at regjeringens tredje krisepakke vil inneholde en form for kontantstøtte.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Ryker når ingen reiser: Pakke-operatørene trenger penger innen fredag
«Reisebransjen skylder sine kunder store beløp for corona-avlyste reiser. Loven sier at kunden skal ha pengene igjen innen 14 dager. Det går ikke uten statlig hjelp, sier reiselivsbedriftene i Virke.» Kilde: vg.no.

Petter Stordalen etterlyser tiltak fra regjeringen
«Koronavirusutbruddet har ført til at 7500 ansatte i Petter Stordalens Nordic Choice-hotellkjede er blitt permittert. Onsdag var han på Dagsrevyen og ba regjeringen komme på banen med redningspakker til bransjen.» Kilde: dn.no.

Vil ha tiltak for norske spisesteder
«Stiftelsen Årets kokk (Bocuse d’Or Norge) har i samarbeid med mange av de markante kokkene og spisestedene i Norge, i dag sendt en henstilling til regjeringen og flere av departementene, der det foreslås universelle tiltak for å sikre fremtiden for landets ledende spisesteder.» Kilde: horecanytt.no.

Milliarder forsvinner fra hyttekommunene (KB)
«Med avlyst hyttepåske og stengte skianlegg rammes reiselivet i innlandet knallhardt av regjeringens krisetiltak. – Det vil være forferdelig om dette ender med at jeg må ofre bedriften, sier bakeri-eier Helge Gjerdalen Holte i Bagn.» Kilde: dn.no.

Flere hytter enn boliger i 45 kommuner
«I 2019 hadde 45 kommuner flere registrerte hytter enn boliger. Vinje i Telemark og Hol i Hallingdal var på toppen av denne lista med rundt 3 000 flere hytter enn boliger. I 26 kommuner er det flere hytter enn bosatte.» Kilde: ssb.no.

Kan norsk reiseliv likevel komme styrket ut av krisen? (KB)
«Ida Siem: – Det er jo ytters f[ land som kan konkurrere medd oss.» Kilde: utemagasinet.no.

Her kan du dra på ferie i Norge
«Reiselivseksperter råder nå nordmenn til å ta ferien i eget land, for å redde norske reiselivsbedrifter. Vi gir deg noen forslag!» Kilde: nrk.no.

O’Learys vil doble antall restauranter i Norge
«Restaurant- og sportsbarkjeden O’Learys tilbyr gjestene en kombinasjon av sport, amerikansk mat og hyggelig atmosfære, med musikk og andre typer underholdning.» Kilde:

Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo uke 13-2020
«Ekspedisjonscruise i Norge, Hvaler hytteforening, Christian Radichs sommerprogram og ukens tema – trolig virus, samt kortreist drømmerferie, blir noen av stikkordene for denne ukens utgave.» Kilde: dfly.no.

Lenke til webinaret om flyselskapene
«Før helgen ble det avholdt et webinar om coronakrisen og flyselskapene, der flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs delte sine tanker om fremtiden i luften.» Kilde: travelnews.no.


NORD-NORGE:

Presentasjoner fra InnOpp sin klyngesamling i mars
«Årets første klyngesamling ble arrangert i Bodø 10. og 11. mars. .. Samlingen ble imidlertid gjennomført som planlagt hvor følgende temaer var så agendaen:..» Kilde: innovativeopplevelser.no.

Nytt styre 2020 i InnOpp
«På generalforsamlingen i InnOpp 10.3 ble det gjennomført valg av nytt styre. Trygve Steen i XXLofoten ble gjenvalgt som styreleder for 2020.» Kilde: innovativeopplevelser.no.

I verste fall må Mia avlive eller selge hundene (Svalbard)
«Koronakrisen fører til at pengene renner ut for turistbedriftene i Longyearbyen. Svalbard Husky har ikke en eneste gjest, men må likevel bruke 150 000 kroner i måneden på driften av hundegården.» Kilde: nrk.no.

Det er stille i Longyearbyen nå (KB) (Svalbard)
«Bare ett hotell er nå åpent, og de har ikke hatt gjester siden søndag.» Kilde: svalbardposten.no.

Dobbel krise i Sápmi – Sametinget ber regjeringen om møte
«200 000 rein kan dø av sult. Reineiere har ekstrautgifter på titusener av kroner. .. – Flere reiselivsaktører er blant de som sliter mest, sier Keskitalo.» Kilde: nrk.no.

Drømmen endte i konkurs for gründerne bak Nasjonalfossen Turistsenter (T/F)
«Da de overtok drifta av turistsenteret ved Målselvfossen i fjor vår hadde de et langsiktig perspektiv på engasjementet. Men optimismen ble snart snudd til fortvilelse. Og i ettertid er de ikke i tvil om hvem som har skylda for det.» Kilde: nye-troms.no.

Plan B for reiselivsnæring i krise (KB) (Nordland)
Bodø: Nens avbestillingene hagler inn hos reiselivsbedriftene, er en plan B i ferd med å ta form.» Kilde: an.no.


MIDT-NORGE:

Revidert markedsplan med scenariotiltak for 2020
«Alt lå an til at vi gikk et godt 2020 i møte, og vi har forberedt oss på å ta imot våre gjester med nye attraktive og kvalitative opplevelser innen kultur, mat og natur. Den nye situasjonen i landet krever endringer i vår markedsplan og gir oss rom for nye tiltak.» Kilde: bransje.trondelag.com.

Namdalen må hive om på planene
«Alle aktører innen reiselivet i Namdalen hadde lagt planer for våren og sommeren. Disse er nå så godt som verdiløse. 30 prosent av reiselivsbedriftene frykter konkurs.» Kilde: namdalsavisa.no.

Populært reisemål på Fosen risikerer konkurs (KB)
«Stokkøya Sjøsenter er en av mange norske bedrifter som nå trenger krisehjelp av regjeringen.» Kilde: adressa.no.

Arbeiderfestivalen i Hommelvik utsettes til høsten
«Arrangementskomiteen for Arbeiderfestivalen i Hommelvik tar de nasjonale helseråd på alvor og vil med dette meddele at vi utsetter Arbeiderfestivalen i Hommelvik til høsten 2020..» Kilde: nearadio.no.

I Åre er det business nesten som vanlig (over grensen)
«I Åre pågår nå forberedelsene til storinnrykk av skiturister i påsken. Det bekymrer helsepersonell.» Kilde: adressa.no.


FJORD-NORGE:

Nå slutter toppsjefen i Fjord Tours AS
«Administrerende direktør i Fjord Tours AS, Steinar Aase, fratrer sin stilling 1. april 2020. Steinar Aase har ledet det bergensbaserte selskapet fra 2001.. Fjord Tours-organisasjonen går nå inn i en ny fase hvor nye strategier skal legges.» Kilde: thetravelinspector.no.

Tapte kampen mot vind­turbinar (M&R/Vestland)
«Vindkraftmotstandarar fortvilar. Tapte kampen mot vindturbinar på Stad i Nordfjord og på Haram på Sunnmøre.» Kilde: nrk.no.

Bømlo Hotell kan tola 1-2 månadar med koronatiltak (KB) (Vestland)
«Beredskapshotell for Bømlo kommune, i tilfelle krise. No er det hotellet sjølv som er i krise. Dagleg leiar Lasse Lassesen bit tennene saman og står på for å koma gjennom koronakrisa.» Kilde: bomlo-nytt.no.

Landstreffet i Kongeparken er avlyst (Rogaland)
«14.500 russ har kjøpt billett til Landstreff Stavanger. Nå er det avlyst. Foreløpig vet ikke arrangøren hvordan billettene skal tilbakebetales.» Kilde: nrk.no.


ØST-NORGE:

Innlegg: Visit Valdres oppfordrer til dugnad (Innlandet)
«Styret i Visit Valdres oppfordrer til dugnad i dette innlegget.» Kilde: avisa-valdres.no.

Hemsedals ordfører: – Vi er på kanten av stupet (Viken)
«Fire av landets kommuner hadde onsdag videomøte med statsministeren og helseministeren for å fortelle hvordan de takler koronasituasjonen.» Kilde: tv2.no.

Avslutter skisesongen i Oslo Vinterpark (Oslo)
«Etter at regjeringen videreførte de strenge tiltakene for å forhindre smitte av koronaviruset, ble Oslo Vinterpark nødt til å avslutte skisesongen. .. -En spesiell opplevelse.» Kilde: friflyt.no.

Et vakkert syn over byen onsdag kveld (Oslo)
«Oslo Plaza lyssatte onsdag kveld vinduene på hotellet som et stort hjerte. – Et budskap om kjærlighet i disse vanskelige tider, ifølge hotellsjefen.» Kilde: amta.no.

Utsetter kulturstafett gjennom Vestfold og Telemark
«Med alle 23 kommuner med på laget var fylkeskommunen godt i gang med planleggingen av en kulturstafett gjennom fylket denne våren, for å markere nye Vestfold og Telemark. ..nå besluttet å utsette stafetten til 2021.» Kilde: vtfk.no.


SØRLANDET:

Skalldyrfestivalen planlegges som før (KB)
«Sørlandets største årlige arrangement, Skalldyrfestivalen, skal foreløpig gå som planlagt.» Kilde: fvn.no.


ANNET:

Mot kollaps for amerikanske flyselskaper
«De store amerikanske flyselskapene planlegger en frivillig stopp i alle innenlands flyvninger. De foregriper trolig dermed myndighetenes pålegg om full stans.» Kilde: travelnews.no.

How tourism brands bounce back
«As coronavirus continues to impact travel, brands in the beleaguered tourism sector can learn from past experiences. Lucy Aitken showcases three tourism brands that retaliated following disaster.» Kilde: warc.com.

Best Sustainable Tourism Films of 2020
«GLP Films (GLP), the award-winning content marketing agency dedicated to sustainable tourism, announced the official selections for the 2nd annual «Best Sustainable Tourism Films» competition.» Kilde: glpfilms.com.