Snarveier: Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet


Når bookes norgesreisen?
«Vi har spurt norske og utenlandske turister på sommerferie i Norge om når de startet planlegging av reisen. De har også gitt svar på hvor lang tid i forveien de faktisk booket.» Kilde: business.visitnorway.com.

Nordmenn flyr sjeldnere og bruker mindre på reising
«Siden 2014 har antall flyreiser gått ned med gjennomsnittlig 0,26 per nordmann. Antall reiser, uavhengig av reisemåte, har derimot økt, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.» Kilde: abcnyheter.no.

Spektakulær kollaps for Stordalen
«Petter Stordalens Nordic Choice-hotell varsler at de vurderer nedbemanning etter gigantisk fall i bestillingene.» Kilde: nettavisen.no.

Stordalen-hotellsjef: – Verre enn tidligere kriser
«Dette har et omfang og en intensitet som jeg ikke har vært med på tidligere, og jeg har vært gjennom noen kriser, epidemier og Tsjernobyl, sier konsernsjef i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.» Kilde: finansavisen.no.

Reiselivsbransjen førebur seg på permitteringar. Her er rettane dine
«I hotellkjedene drøftar no arbeidsgivarar og tillitsvalde permitteringar dersom koronaviruset fører til at bedriftene må halde heilt eller delvis stengt.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Parat ber regjeringen om corona-tiltak
«Parat-lederen sier utbruddet av koronaviruset har rammet luftfart og reiseliv hardt og ber regjeringen umiddelbart iverksette tiltak.» Kilde: bodøposten.no.

Kronekursen raser søndag kveld
«Markedsuro gjør at den norske kronen er under hardt press. Euroen har aldri vært dyrere for nordmenn.» Kilde: e24.no.

Flybransjen på vei inn i corona-uvær
«-Kan bli største krise i moderne tid. Flybransjen kan komme til å tape 1.000 milliarder kroner på corona-krisen. Nå går alarmen, mener ekspertene.» Kilde: e24.no.

Flyselskapene ber om nødkutt av flypassasjeravgiften
«Finansminister Jan Tore Sanner (H) vurderer ulike tiltak i forbindelse med koronautbruddet og vil blant annet se på flypassasjeravgiften.» Kilde: dagsavisen.no.

Norge skal være hovedarena for elektrifisering av luftfart
«Samferdselsdepartementet har gitt Avinor og Luftfartstilsynet i oppdrag å utvikle forslag til et program for innfasing av elektrifiserte fly i Norge. Rapporten fastslår at innen 2030 kan de første ordinære innenriks ruteflyginger være elektrifiserte.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


NORD-NORGE:

Håper søringer vil redde reiselivet i nord
«Koronaviruset gjør at reiselivet må tenke helt nytt.» Kilde: nrk.no.

Starter guideselskap
«Norwegian Adventure Company (NAC) har sammen med den Finnmarksbaserte guiden Gorm Gunleiksrud startet guideselskapet Norwegian Adventure Guides. Selskapet vil ha hovedkontor i Lofoten og salgskontor i Oslo.» Kilde: norwegianadventurecompany.com.

Når gruvene stenger
«Denne uken stengte vi den mektige Svea Nord-gruva. .. aktualiserer også debatten om hva som skjer med svalbardsamfunnet etter gruvedriften.» Kilde: svalbardposten.no.

Styrker hverandre (Troms og Finnmark)
«Bengt Roger Markussen er glad for at Destinasjon 71° Nord handler lokalt.» Kilde: radionordkapp.no.

Innlegg: Skjebnemåneder for ny flyplass i Hammerfest (T&F)
«Blir det byggestart i 2021 og åpning av ny Hammerfest lufthavn i 2026? Det er lov å håpe, og virkelig på høy tid.» Kilde: ifinnmark.no.

Kolbein vil bygge turisthytter for å redde hjembygda (KB) (T&F)
«Arnøya har et kolossalt potensial for turisme, sier Simonsen. … Han ser for seg en rekke friluftsaktiviteter for turistene i nærområdet.» Kilde: framtidinord.no.

Legg turen til vår lite kjente Reisa nasjonalpark! (T&F)
«Hyttesøringer flest har ikke hytte i Troms. Men hvorfor ikke leie en og ta turen til en nasjonalpark mange knapt vet finnes, Reisa?» Kilde: hytteavisen.no.

Tysk cruiseskip til Sortland (Nordland)
«M/S Aida Aura kommer til Vesterålen, og legger til kai på Sortland mandag. .. rundt 1.200 passasjerer til Vesterålen. Visit Vesterålen og opplevelsesselskapene står klar med aktivitetsliste og opplevelser..» Kilde: blv.no.

SIM-kort kan løse «reiselivsgåten» i Lofoten (Nordland)
«Det har vist seg veldig vanskelig å vite nøyaktig hvor mange turister som besøker kjente reiselivsperler. Løsningen ligger i mobiltelefonen din.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Høyhus nok en gang (Nordland)
«Jeg ser av Lofotposten at Christian Ringnes mener at kritikken som er kommet i forbindelse med hans hotellplaner i Svolvær, er god markedsføring. Jeg trodde det ikke var mulig å få til ei slik vinkling av ei betent sak som dette.» Kilde: lofotposten.no.


MIDT-NORGE:

Satser på ny hotelldrift før sommeren
Verdal: «Thon-gruppen vil rehabilitere det 3.000 kvadratmeter store arealet hos tidligere Stiklestad Park Hotell.» Kilde: t-a.no.

Trondheim markerte seg nok en gang
«Trondheim har markert seg på mat- og drikkekartet i lengre tid. Fredag sørget Emil Lundemo Bakken fra Scandic Nidelven og Arne Kristian Birkelund Bævre fra Speilsalen på Britannia Hotel for ny heder til byen.» Kilde: horecanytt.no.

Turistkontoret inntar kulturkvartalet (KB)
«Visit Trondheim la ned turistkontoret i Nordre gate 1. januar. Mandag flytter de inn i nye lokaler i nært naboskap med Kunsthallen og resten av Kulturkvartalet i Søndre gate.» Kilde: adressa.no.

Turister renner inn Kristins dører
«Rundt én million turister besøker Røros årlig. Noen av dem finner veien inn i stua til Kristin Engzelius (47), andre ber henne flytte seg fra trappa si.» Kilde: dagbladet.no.

Tror innspilling gir effekt på sikt (KB)
Røros: «Næringssjef i Røros kommune, Ole-Kjetil Lagård og reiselivssjef i Destinasjon Røros, Tove Martens er enig i at innspillinga av Netflix-serien Hjem til jul har en stor verdi for Røros som lokalsamfunn og reiselivsmål.» Kilde: fjell-ljom.no.


FJORD-NORGE:

Cruise, skipsfart og forurensning til luft (Møre og Romsdal)
«I ordskifte om cruise og forurensning til luft er det fremmet forslag om å flytte enkelte skip fra Storkaia til Moldegård. Når det gjelder klimagassutslipp vil ikke dette ha noe klimaeffekt. Når det gjelder lokal forurensning (NOx, SOx, partikler) kan det ha en effekt, men..» Kilde: molde-romsdalhavn.no.

Vindkraft: Bør vi ofre Stadtlandet? (Vestland)
«Jeg vil gjerne at flere tilhengere av vindenergi stiller seg dette kontrollspørsmålet, før det er for sent.» Kilde: energiogklima.no.

Nå påvirkes reiselivsnæringen i Bergen av koronaviruset (Vestland)
«Koronaviruset påvirket antakelig ikke reiselivet i årets to første måneder. Nå har situasjonen endret seg.» Kilde: ba.no.

Innlegg: Vikedal som turistmagnet (Rogaland)
«Nå er det på tida at Vikedal tek eit steg vidare når det gjeld turismen, tykkjer eg. Her er jo tre campingplassar, men er dette nok? Det tykkjer ikkje eg.» Kilde: grannar.no.


ØST-NORGE:

Hjemmeferie og storbytur toppvalg for årets påskeferie
«Hele fire norske destinasjoner har kommet seg inn på listen over de 25 stedene vi søker mest etter. Disse inkluderer: Hemsedal, Oslo, Trysil og Hol.» Kilde: dfly.no.

Turist i Hallingskarvet bekreftet omkommet (Viken)
«En polsk turist som ble funnet bevisstløs nær en hytte i Hallingskarvet søndag er bekreftet omkommet.» Kilde: nettavisen.no.

Klækken har 20-årsjubileum som Miljøfyrtårn (Viken)
«Ikke bare var det 50 år siden familien Carlsen kjøpte hotellet, men de kunne også markere at de i 20 år har vært sertifiserte som Miljøfyrtårn. Klækken har med dette tidlig gått foran i miljøarbeidet i den norske hotellbransjen.» Kilde: ringblad.no.

Oslo Plaza har sendt ut permitteringsvarsel (Oslo)
«Rundt 60 ansatte har fredag fått permitteringsvarsel ved Oslo Plaza. Årsaken er redusert ordretilgang som følge av coronaviruset.» Kilde: e24.no.

Villedende illustrasjoner av nye bygg er et problem (Oslo)
«Sminking av byggeprosjekter er et demokratisk problem. Når illustrasjoner av nye byggeprosjekter ikke viser sannheten, blir det vanskelig å ta stilling til dem, både for innbyggere og lokalpolitikere.» Kilde: vartoslo.no.

Korona kan knuse drømmen om flyplassåpning (Viken)
«Håpet er å gjenåpne Moss lufthavn Rygge i 2021. Kan spredningen av koronaviruset og redusert flytrafikk torpedere prosjektet?» Kilde: nrk.no.

Inviterer til kulturstafett gjennom hele fylket (V&T)
«Med alle 23 kommuner på laget inviterer fylkeskommunen denne våren innbyggerne til en kulturstafett gjennom hele fylket for å markere nye Vestfold og Telemark.» Kilde: vtfk.no.

Air Leap ønsker å etablere seg på Notodden (V&T)
«Air Leap og Notodden flyplass signerte i forrige uke en ny avtale. Det norskeide flyselskapet ønsker å fly daglig mellom Notodden og Bergen med sin 33-seters Saab fra august. ..Det snakkes også om en rute til Gøteborg på sikt for å hente skiturister,..» Kilde: hangar.no.

Hele anlegget åpent – drømmeforhold på fjellet (V&T)
Gausta: «Det er drømmefolhold i rjukanfjella, så få på deg skia og kom til fjells.» Kilde: radiorjukan.no.


SØRLANDET:

Hotell i Kristiansand permitterer på grunn av koronautbruddet
«Hotel Caledonien i Kristiansand kjenner allerede konsekvensen av virusutbruddet og har permittert ti ansatte på grunn av redusert besøk.» Kilde: aftenposten.no.

Her blir det plass til 400 personer (KB)
Kristiansand: «Hotel Norge er ikke til å kjenne igjen, to måneder før nyåpning. For 100 millioner kroner akter eierne å ta tilbake posisjonen som Kristiansands fremste konferansehotell.» Kilde: fvn.no.


ANNET:

Firmahytteferie kostet ansatt dyrt
«En bussjåfør i Trønderbilene nektet å dra hjem da kollegaen skulle overta firmahytten i Åre. Krav om å dekke hotellutgifter på flere tusen, er nå avgjort av retten.» Kilde: finansavisen.no.

Folketomme turistattraksjoner
«Frykt for coronasmitte stopper folk fra å oppsøke populære turistattraksjoner verden rundt.» dagbladet.no.

Karantene-hotell kollapset i Kina: Minst ti døde
«Ti personer er bekreftet omkommet etter at et hotell i Kina som er blitt brukt til å holde personer i karantene i forbindelse med coronaviruset, kollapset.» Kilde: vg.no.

SpaceX skal fly turister til ISS neste år
«Det private romfartsselskapet Axiom har inngått et samarbeid med SpaceX, der målet er å fly turister til Den internasjonale romstasjonen (ISS) allerede neste år.» Kilde: itavisen.no.