Siste reiselivsnytt fra Midt-Norge

Børge sikret lederjobben i Frosta bobil og caravan
«Sist mandag startet Børge Nilsen som daglig leder for Frosta bobil og caravan, etter flere års arbeid innen reiselivs og transportbransjen.» Kilde: s-n.no.


Store planer for nabotomta til Royal Garden
Trondheim: «Om planene godkjennes, kan hotellet få en ny nabo. – Det kan jo umulig være negativt. Bryggepromenaden vil ha en positiv virkning på ferdsel i Kjøpmannsgata ved at den gir et spennende tilbud til å komme ned til vannflaten for alle,» heter det i plandokumentet.» Kilde: nidaros.no.

Nasjonal utbygger planlegger klatrepark i Oppdal
«Den landsomfattende kjeden «Høyt og Lavt» ønsker å etablere en klatrepark i Oppdal. Planene ble kjent da formannskapet i Oppdal mandag behandlet søknaden fra Oppdal idrettslag om å etablere en discgolfbane i skogsområdet ved idrettsanleggene i Oppdal.» Kilde: opp.no.


Rock City Namsos AS er historie +
«Rock City er fortsatt et synlig og sentralt innslag i bybildet i Namsos, selv om selskapet som skulle stå for mye av innholdet nå er historie. Styret oppløser selskapet.» Kilde: nt24.no.

Ingen Rørosmartna i år heller: Utsatt til neste år +
«Et enstemmig formannskap i Røros kommune har vedtatt at Rørosmartnan ikke skal gjennomføres i 2022, men utsettes til 2023.» Kilde: fjell-ljom.no.

Nå blir det full lading på hotellet +
«Mens Røros hotell har ventet på gjenåpning etter å ha vært nedstengt som følge av korona siden før jul, har hotelldirektør Terje Lysholm fått opp et etterspurt tilbud. ..ti ladere nå er på plass.» Kilde: retten.no.


Uværet stopper flere flygninger
«Stormen har ført til flere kansellerte flyavganger på hele Vestlandet. Søndag kveld ble Trondheim lufthavn Værnes stengt.» Kilde: e24.no.

Suksessrestaurant åpner i Trondheim: – tilpasset norske ganer
«Trondheim er en spennende destinasjon og ikke minst en spennende by, sier Nick Kiosses som til våren satser med nyåpning. Brasilia åpner dørene i Ferjemannsveien 10.» Kilde: nidaros.no.

Et skritt i riktig retning +
«Nå er det tillatt for serveringsstedene å skjenke alkohol fram til klokka 23. – Det hjelper på i en krevende situasjon, sier administrerende direktør i Røros Hotell-gruppen, Terje Lysholm.» Kilde: fjell-ljom.no.


Konkurs: – To knallharde år
«Bare timer før skjenkestoppen ble opphevet, gikk Staffan Karlsson til skifteretten med ett av sine tre utesteder i Trondheim.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Måtte evakueres fra campingvogna i robåt
«Hun var den eneste gjesten på Meråker Camping i Trøndelag. Men natt til torsdag hadde det kommet så mye vann rundt vogna hennes, at brannvesenet måtte hente henne i båt.» Kilde: nrk.no.

Direktør Terje Lysholm: Glad for full lading på hotellet
«Røros hotell har fått satt opp ti elbil-ladere på parkeringsplassen til hotellet i samarbeid med REN Røros.» Kilde: nearadio.no.

Ny rapport uroer: – Økonomisk katastrofe med full hyttestopp +
«Hytteveksten i Oppdal og Rennebu har vært enorm siden årtusenskiftet. .. Næringslivet i Oppdal og Rennebu skjelver før den politiske behandlingen..» Kilde: opp.no.


Luksushotellet har brukt skjenkestoppen til kursing
«Like før jul besluttet Britannia i Trondheim å trekke tilbake permitteringsvarslene for nesten 300 ansatte. Nå er de mer enn klare til å åpne.» Kilde: e24.no.


Flere fløy til og fra Værnes i 2021
«Trondheim lufthavn Værnes var blant flyplassene med mest vekst fra 2020 til 2021.» Kilde: mn24.no.

Venter fulle hus og håper på få restriksjoner
«Aldri har Fredrik Johannesson og Gurvikdal Havfiskesenter hatt så mange bestillinger som før sesongen i år. Sesongen til havfiskesenteret er fra mars og ut oktober.» Kilde: froya.no.

Ny rapport: Mener full hyttestopp ville være det beste +
«Nerskogen har fått flere hundre hytter siden årtusenskiftet, men er også kjerneområdet for tamreindriften i fjellregionen i Oppdal og Rennebu.» Kilde: opp.no.


Hotellet i Midtbyen skal gjenoppstå +
Trondheim: «Prosjektleder Lisa Johansen ved E.C. Dahls Eiendom gleder seg stor til det nye hotellet neste år står ferdig. Spesielt mye betyr det for å henne å bevare byggets historie. De gamle hybelhusene skal nå bli til et nytt lite byhotell, opplyser administrerende direktør Svein Erik Nordbotten.» Kilde: nidaros.no.


Det smakte likestilling
«Ida sitter med førerhunden sin Ella på Egon City Lade i Trondheim. Her har hun endelig fått muligheten til å bestille mat helt selv. Nå har det kommet en løsning på problemet for synshemmede personer.» Kilde: nrk.no. 

Nå kan hele Namsosbanen bli tursti +
«..men bare så lenge svillene og skinnene kan ligge til «evig tid». Nå gir Bane Nor grønt lys til kommunene om å gjøre om hele togstrekninga mellom Grong og Namsos til tursti.» Kilde: namdalsavisa.no.

Debatten om skjenkestopp: Dette sier restaurantdriverne i Namdalen +
«Rune Fortunato ved Tino»s restaurant og hotell i Namsos, påpeker at januar ikke er den verste måneden å ha skjenkestopp. Samtidig håper han ikke forbudet varer lenge.» Kilde: namdalsavisa.no.


Innlegg: Vi trenger næringsinitiativ utafor Namsos sentrum også
«På Jøa har vi startet et reiseliv- og kulturprosjekt med ca 10 aktører med navnet «Jøa – Landet i eventyret», skriver leder Torger Strøm i interimstyret hvor målsettinga er å skape 15-20 nye arbeidsplasser.» Kilde: namdalsavisa.no.

Innlegg: Hva vil Røros? Utvikling eller verning?
«Det spør utflyttet rørosing Andreas Kokkvoll (31), som nå håper rørosingene vil dra i gang en skikkelig framtidsrettet utviklingsdebatt.» Kilde: retten.no.


Når skjenkestoppen er over: – Vis samfunnsansvar, gå mer på byen
«Daglig leder Arild Klokkehaug I Næringsforeningen i Levanger mener utelivsbransjen ofres av regjeringen.  I verste fall vil skjenkestoppen bety at en rekke småbyer vil miste sitt eneste sosiale samlingspunkt..» Kilde: t-a.no.


Stor smitteøkning i Åre i jula (over grensen) +
«I uke 52 ble det meldt om 900 nye smittetilfeller i regionene Jämtland og Härjedalen melder Sveriges Radio. Det er den kraftigste økningen vi noen gang har sett. Hun sier også at man ikke kan fastslå at smitten er knyttet til skiturismen.» Kilde: namdalsavisa.no.


Visit Namdalen søker Prosjektleder-/koordinator 
«Som vår nye ansatt har du et utviklingsfokus som du kombinerer med faglig kunnskap, fleksibilitet og gode samarbeidsegenskaper.» Frist: 17.01.2022. Kilde: finn.no. 

Rekordår i Familieparken gir nytt millionoverskudd
«Det er 32 år siden Namsskogan familiepark åpnet – og aldri før har det vært så mange besøkende som i år. – Vi passerte 55.000, noe som er ny rekord, sier parkleder Sarah Wyss. – Det gir oss muligheten til å videreutvikle produktet.» Kilde: namdalsavisa.no. 

Visit Trondheim søker Markedssjef
«Visit Trondheim (forretningsområde i Midtbyen Management AS) søker en strategisk markedssjef og en god kommunikator som brenner for byen vår og løfter frem de beste og unike historiene.» Frist: 05.01.2022. Kilde: finn.no.

Skal lære bort kunsten å lage mat
«Fondet til NHO Reiseliv Midt-Norge delte ut sin første pengepremie til Geitmyra Credo i Trondheim.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Vil overta alle aksjene i Gaula Natursenter AS +
«Etter at Melhus kommune og Holtålen kommune begge har besluttet ikke å videreføre sitt engasjement som deleiere av Gaula Natursenter AS, er Midtre Gauldal kommune alene om eventuelt å ville videreføre driften av selskapet.» Kilde: retten.no.

Håper Frøyafestivalen lever mye lengre enn meg
«Frøyafestivalgründer Hallbjørn Stenhaug får Frøyawards hederspris for 2021 for å ha laget folkefest på Frøya i 16 år. -Dette er en pris jeg deler med mange, sier festivalsjefen.» Kilde: froya.no.


«Ørnemannen» spår tidenes sesong: Har booket for to millioner i 2022 +
«Fototurister fra hele verden har i flere år valfartet til Flatanger for å få blinkskudd av ørna – med skreddersydd tilrettelegging fra Ole Martin Dahle, som har skapt seg et navn i bransjen.» Kilde: namdalsavisa.no.

Oddvar og Elsa har lagt hotellet ut for salg +
«Etter snart 37 år som drivere har ekteparet Oddvar og Elsa Heilong lagt ut livsverket Overhalla hotell for salg. Prisantydning: 5,5 millioner kroner. – Det er tid for en annen generasjon. Jeg har passert 70 år, og da er det ikke mye å tenke på..» Kilde: namdalsavisa.no.

Johan jaktet nye moskusguider +
«Det var det alt for mange som ville bli. Johan Schønheyder i Oppdal Safari måtte stoppe hele søkeprosessen – det haglet med kvalifiserte søkere. Johan har jobbet i reiselivet i Oppdal i 50 år, nå er han moskusguide på Dovrefjell.» Kilde: opp.no.Julegave til skifolket – lover flotte løyper på Frolfjellet +
«Bjørn Heggelund er styreleder i Vulusjøen Løypekjøring AS. Nå ser det ut som selskapet har fått inn nok midler til å at sporlegging på Frolfjellet er sikret gjennom vinteren.» Kilde: innherred.no. 


Nå har overnattingsstedet fått nye eiere – og beboere +
Ogndal: «Per Kristian Kvam (68) og Bjørg Eli Gartland Kvam (64) har kjøpt Nordheim kurs- og konferansesenter i Ogndal. Men det var absolutt ikke planen. ..De skal videreføre utleie av både stuer og overnattingsrom, i tillegg til at de vurderer både kafé og matservering.» Kilde: nt24.no.

Får fem nye år som verdensarvsenter
Røros: «Miljødirektoratet har reautorisert MiST Rørosmuseet som besøkssenter for verdensarven Røros bergstad og Circumferensen for de neste fem årene. – Autorisasjonen er utrolig viktig både for rørosregionen og for oss som institusjon, sier museumsdirektør Odd Sletten.» Kilde: fjell-ljom.no.

Gir 1,5 mill. i hastestøtte til lokale spisesteder og reiseliv +
«Oppdal og Rennebu får ekstra koronamidler før jul som skal gå til nedstengningsrammede bedrifter.» Kilde: opp.no.

Åre får to nye stolheiser (over grensen)
«Skistar skal oppgradere en eksisterende skiheis og bygge en helt ny. Det ble klart i en kvartalsrapport denne uken.» Kilde: friflyt.no.


Air Leap bytter flytype på Røros
«Fra og med 3 januar setter Air Leap inn Fokker 50 på Røros i stedet for Saab 340. Det er det svenske flyselskapet Amapola som kommer til å fly for Air Leap under en periode frem til en langsiktig løsning er på plass.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Røros Hotell stenger – Bergstaden har juleåpent +
«Etter utsjekk tirsdag stenger Røros Hotell dørene og permitterer ansatte. Bergstadens Hotel har åpent, men permitterer brorparten av de ansatte.» Kilde: retten.no.

Hotelltrio på storhandel – her er planene for indrefileten +
Oppdal: «Hotelldriver-trio legger flere millioner på bordet og sikrer seg sentrumstomt der de planlegger Oppdals største leilighetssatsing.» Kilde: opp.no.


Nå satses det for å utnytte potensialet til sagaøya +
Leka: «Nå satses det for å utnytte potensialet til sagaøya: Oppretter kulturfond og planlegger nye stillinger.» Kilde: namdalsavisa.no.

Mikael Forselius nominert til Årets Trønder
«Juryens begrunnelse: – Han har løftet Britannia til et hotell i verdensklasse. Han bygger kompetanse, inspirerer og inkluderer i alle ledd. Under hans ledelse fikk Britannia sin første Michelin-stjerne, og Britannia har blitt et landemerke..» Kilde: adressa.no.

Luksushotellet Britannia trekker permitteringsvarsel
Trondheim: «Søndag kveld bekrefter hotelldirektør Mikael Forselius ved Britannia at 292 ansatte slipper å gå inn i julen som permittert.» Kilde: e24.no.

Må kaste 100 kilo lutefisk: – Jeg blir sint når jeg hører på dem +
Trondheim: «Daglig leder på Krambua har sett seg lei av politikerne og hvordan utelivsbransjen til stadighet må tilpasse seg brå endringer over natten.» Kilde: nt24.no.


Hurtigbåtene i Trondheimsfjorden kan bli utslippsfrie
«Med 16.8 millioner kroner i støtte fra Enova kan Trøndelag fylkeskommune etablere ladeinfrastruktur for utslippsfrie hurtigbåter.» Kilde: trondelagfylke.no. 

Bystyret i Trondheim åpner for bruk av koronapass
«Torsdag kveld vedtok bystyret i Trondheim at kommunen kan ta i bruk koronapass dersom det letter på inngripende tiltak.» Kilde: nrk.no.

Air-Leap sagaen:– Uholdbart
Røros: «Lufthavnrådet på Røros som inkluderer fungerende ordfører Christian Elgaaen er svært bekymret for flyruta mellom Røros og Oslo. Uholdbart sier Elgaaen.» Kilde: nearadio.no.

Hva skjer med Rørosmartnan 2022? – Avgjørelsen i januar +
«Fjorårets Rørosmartnan, nummer 168 i rekken, ble utsatt til februar 2022. Nå må arrangørene nok en gang vurdere om det er mulig å gjennomføre arrangementet om drøyt to måneder.» Kilde: retten.no.


Trøndelag – stedet å reise til i 2022
«Det anerkjente reisetidsskriftet Conde Nast Traveler har kåret Trøndelag til en av de 22 beste stedene å reise til i 2022.» Kilde: trondelagfylke.no.

Julemarkedet i Trondheim gjør koronaendringer
«Julemarkedet vil fortsette å holde åpent, men tilpasser seg nye restriksjoner.» Kilde: trd.by.

Det ser vanskelig ut for oss å holde åpent +
Trondheim: «Etter mandagens pressekonferanse er Britannia-direktøren i tvil om de klarer å holde hotellet i gang.» Kilde: adressa.no.

Et ras av avbestillinger og permitteringer +
Hitra: «Dette er kroken på døra, enkelt og greit. Vi må stenge og permittere folket, sier Ola Skjåk-Bræk, driver av Ansnes Brygger Events.» Kilde: hitra-froya.no. 

Det er fryktelig kjipt. Spesielt overfor de ansatte
Røros: «Hotelldirektør Kenneth Ericson er mest fortvilet over at regjeringa ikke har en lønnsstøtte-ordning på plass. Ansatte får nå permitteringsvarsel, men Ericson håper de slipper å gjennomføre dem.» Kilde: fjell-ljom.no.

Utålmodig lufthavnråd venter på sendrektig departement +
Røros: «Lufthavnrådet i Røros mener det er uholdbart at Samferdselsdepartementet ennå ikke har tatt en beslutning i saken om Air Leap og flyruta mellom Røros og Oslo.» Kilde: retten.no.

Innlegg: Hytteeierforening: – Blir vi ikke tatt på alvor?
«Oppdal Hytteforening har kommet med et høringsinnspill til organiseringen av skiløypeprepareringen i Oppdal. Den har ikke politikerne fått.» Kilde: opp.no.


Visit Trondheim søker Markedssjef!
«Visit Trondheim (forretningsområde i Midtbyen Management AS) søker en strategisk markedssjef og en god kommunikator som brenner for byen vår og løfter frem de beste og unike historiene.» Søknadsfrist: 05.01.2022. Kilde: finn.no. 

Vindmøllene på Fosen får stå inntil videre
«Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) vil undersøke om det kan finnes tiltak som gjør at de to vindkraftverkene på Fosen ikke må rives.» Kilde: e24.no.


Åpningsmarkering European Region of Gastronomy 2022
«Trondheim og Trøndelag er European Region of Gastronomy 2022. Dette er en hyllest til en region som tar lokal matproduksjon på alvor gjennom hele verdikjeden.» Online event idag, mandag 13.12.» Kilde: facebook.com/events/

Enorm respons på ny satsing +
«Sandra (29) og Fredrik (28) har realisert planene om et eksklusivt overnattingstilbud i spektakulære omgivelser i Skorovatn.» Kilde: namdalsavisa.no.


Satser offensivt tross avbestillinger for store summer +
Orkanger: «Magnus Lysholm ser positivt for fremtiden, til tross for at Bårdshaug Herregård ser ut til å tape flere hundre tusen kroner på koronatiltakene i førjulstida.» Kilde: avisa-st.no.

Det handler om å finne løsninger +
Rorøs: «Nye restriksjoner og innstramminger skaper utfordringer foran julebordsesongen: – Sliter veldig med driften og hvordan jeg skal løse dette.» Kilde: retten.no.

Innlegg: Krever svar på forvirring rundt brøyting i Gjevilvassdalen
Oppdal: «Det hersker full forvirring rundt lovligheten om brøyting, kjøring, personvernopplysninger (GDPR) og betaling for brøyting for hytteeiere i Gjevilvassdalen, mener Oppdal hytteforening.» Kilde: opp.no.


Hotellsjef om nye restriksjoner: – Vi blir litt slått i bakken +
Quality Skifer Hotel, Oppdal: «Bordserveringen er tilbake, alkoholserveringen må slutte ved midnatt.» Kilde: opp.no.


NHO-direktøren i Trøndelag: – Nok mange som feller en tåre i dag
«Regiondirektør Tord Lien i NHO mener de nye tiltakene igjen vil gå hardt utover restaurant- og utelivsbransjen. Samtidig kommer han med et stikk til vaksinemotstanderne.» Kilde: retten.no.

Vil bla opp tusenlapper for skiløyper i Levanger +
«Skisesongen har kommet godt i gang, og det har nå i flere helger på rad vært mange som har benyttet seg av sporene i Heståsdalen. – Det er av svært stor verdi at dette tilbudet opprettholdes.» Kilde: innherred.no.

Massiv innsats har gitt resultater i Tydal skisenter
«500 dugnadstimer er nå skitrekket klart med en helt ny løype på 1,1 kilometer, nytt lys og bedre heis i barnebakken, renovert skiutleie og mye, mye mer. – Nå gleder vi oss til å starte heisen.» Kilde: nearadio.no.

Fant stor slitasje på en av Norges eldste nasjonalparker
Femundsmarka National Park: «Uten den nødvendige kunnskapen om hvordan vi mennesker påvirker naturen, hvordan skal vi da kunne stake ut en mer bærekraftig kurs?» Kilde: norskfriluftsliv.no.


Visit Trondheim søker markedssjef
«Visit Trondheim søker Markedssjef som skal videreutvikle synligheten og markedsføringen av Trondheim!» Frist: 05.01.2022. Kilde: finn.no.

Holder pusten i frykt for omikron-viruset +
«Hoteller i Nord-Trøndelag holder pusten i frykt for at det nye omikron-viruset skal bre om seg. – Ingen toppsesong i år, heller.» Kilde: nt24.no.


Fikk næringsprisen: – De har tatt i bruk Tiktok for å nå ungdommene +
«Destinasjon Valsøya», bestående av Valsøya Fjordcamping AS og Valsøya Opplevelser AS, er tildelt næringsprisen i Heim for 2021. Denne prisen ble delt ut for første gang i fjor etter at Hemne, Halsa og deler av Snillfjord ble slått sammen.» Kilde: avisa-st.no.

Ellen går inn i sjefsjobb
Frøya: «Mangeårig lærer ved restaurant- og matfaglinja, Ellen Johansen, blir hotellsjef fra nyttår. Ellen Johansen starter i jobben som hotellsjef ved Hotell Frøya fra 3.januar. Valborg Bekken skal fortsatt være daglig leder.» Kilde: hitra-froya.n.

Gir Buchardt og Røkke grønt lys for nytt hotellbygg +
Oppdal: «Da Skifer Hotel ble godkjent i 2008, måtte politikerne gi flere dispensasjoner. Det må de også når de bygger ut hotellet. Nå skal Oppdal Hotellinvest med eierne Kjell Inge Røkke, Bjørn Ove Ansnes, Arthur og Anders Buchardt bygge en ny hotellfløy.» Kilde: opp.no.


Trøndelag – stedet å reise til i 2022
«Det anerkjente reisetidsskriftet Conde Nast Traveler har kåret Trøndelag til en av de 22 beste stedene å reise til i 2022.» Kilde: trondelagfylke.no.

Det er Røros som skal være den selvskrevne og ekte julebyen
«Julegrana er tent, julebyen er pyntet, og etter et års pause, åpnet årets julemarked på Røros i går ettermiddag. .. Julemarked Røros er et sterkt varemerke, der kvalitet går foran kvantitet.» Kilde: fjell-ljom.no.


Blir ikke enig om pengene. Det kan gå utover skisporene +
«Preparerte skiløyper på Vulusjøen og Frolfjellet er noe mange av oss setter pris på. Nå har imidlertid ikke partene på Vulusjøen blitt helt enig om hvordan løypekjøringen skal finansieres.» Kilde: innherred.no.

Sjekk utsikten fra det nye pariserhjulet på Torvet
Trondheim: «Årets julemarked blir ikke bare tidenes lengste. Gjengen i Midtbyen har også fått tak i en helt ny attraksjon, som du umulig ikke kan ha sett om du har tatt turen til sentrum i det siste.» Kilde: trd.by.

Nektes plass på den eneste flyruta til Oslo
Røros: «Reisende, næringsliv og lokalpolitikere i Røros-regionen fortviler. Det svenske flyselskapet Air Leap vant anbudet på ruta mellom Røros og Oslo fra 2020 til 2024. Nye internasjonale regler gjør imidlertid at flyene deres ikke kan operere med fulle fly.» Kilde: nrk.no.


Nå er Jørgen (22) blitt hotelldirektør +
Namsen hotell: «Jørgen Brobakken er ikke skvetten: 22-åringen har kjøpt aksjene i Namsen Motorhotell AS og gleder seg til å utvikle eiendommen på Spillum videre.» Kilde: nt24.no.

Underskriftskampanje for skuterløye på Røros +
«Med tilstrekkelig antall stemmer, vil Vinterled Røros AS ta saken til kommunestyret over nyttår. Røros Ap har sagt nei til løypeprosjektet.. blant annet på grunn av økonomisk risiko, mulig tap av omdømme og potensielle konflikter mellom skiløpere og skuterkjørere.» Kilde: retten.no.


Lokalt idrettslag vil kjøpe Hovden i Oppdal fra Wenaas +
Oppdal: «Den lokale idrettsklubben i Oppdal mener Hovden har blitt nedprioritert over tid. Nå vil de ta saken i egne hender, og har opprettet et selskap for å kjøpe skianlegget.» Kilde: friflyt.no. 


Espen til topps i europeisk lærlingekonkurranse
Trondheim: «Denne uka vant kokkelærlingen Espen Lauman på Britannia Hotel «European Young Chef Award 2021» i Portugal.» Kilde: horecanytt.no.

Ambisiøse plan for en gigantisk ny familiepark +
«Her røper Gro sin ambisiøse plan for en gigantisk ny familiepark ved E6.  Dette er så ferske planer at noen av detaljene i bildet er skjult av hensyn til rettighetshavere.» Kilde: mn24.no.

Bruker 165 000 på turistinformasjon – på to ulike steder +
Orkland: «Nå ønsker kommunen en felles turistinformasjon.» Kilde: avisa-st.no.

Må sikre at fly-operatør kan levere +
Røros: «Ordfører Christian Elgaaen har tatt kontakt med fylkeskommunen og presentert en rekke krav han mener må stilles i neste anbudsutlysning for flyruta mellom Røros og Oslo.» Kilde: retten.no.


Odd Sletten er den nye verdensarvkoordinatoren på Røros
«Ny verdensarvkoordinator for Røros bergstad og Circumferensen er tilsatt.» Kilde: roros.kommune.no.

Problemer med flyruta Røros-Oslo +
«Ordføreren presenterte Air Leap-alvoret for departementet. Så kansellerte de flyvningen hans hjem.» Kilde: retten.no.


Her ankommer det 33 meter høye pariserhjulet Torvet +
«Prosjektleder for julemarkedet Torstein Høe har drømt om pariserhjul på Torvet lenge. Skal utfordre de andre europeiske storbyene. – Vi vil markere julebyen Trondheim på et internasjonalt nivå, sier prosjektlederen.» Kilde: nidaros.no.


Det nye kunstsenterets navn skapte trøbbel for dronningen
«Nå har et kunstsenter på 3.300 kvadratmeter åpnet i Trondheim. Senteret heter K.U.K, og skal løfte frem unge kunstnere.» Kilde: nrk.no.

«Alle» vil på helgetur til Røros: – Fullt fram til mars neste år +
«Nesten alle senger ved Røros Hotell er belagt i helgene fram til mars 2022. – Folk ser ut til å ha behov for å være sammen igjen, sier direktør Terje Lysholm.» Kilde: retten.no.


Trondheim kommer til å bli satt på hodet 
«Fredag klokken 10 ble billettene til Justin Biebers konsert i Trondheim neste år lagt ut. Kun noen timer etterpå var nærmere alle de 40 tusen billettene revet bort.» Kilde: nearadio.no.

Betydelig flertall i Røros AP:- Nei til snøskuterløype
«I kveldens medlemsmøte i Røros Arbeiderparti landet et betydelig flertall av medlemmene på å si nei til å tilrettelegge for snøskuterkjøring i Røros kommune.» Kilde: nearadio.no.


Måtte repareres 32 ganger på kort tid – nå tas det grep +
Trondheim: «På sine 15 åpningsuker i år måtte Sykkelheisen Trampe repareres 32 ganger. Nå vil kommunen ta grep, og ha deg med på laget til nyåpning i 2023.» Kilde: adressa.no.

Innlegg: Snøskuterløyper på Røros?
«Visste du at det pågår arbeid for å få etablert regionale snøskuterløyper i Trøndelag? På Røros skal politikerne ta stilling til om de ønsker dette i kommunen. Er snøskuterløyper forenlig med det ansvaret Røros er pålagt; nemlig å «ivareta verdensarvverdiene»?» Kilde: tt.no.

Vil gi opp status som nasjonalparkkommune +
Oppdal: «Oppdal står seg bedre på å markedsføre Dovrefjell, Trollheimen og Nerskogen enn å profilere seg som «Nasjonalparkkommune».. Oppdal safari er blant bedriftene som driver virksomhet i nasjonalparken med guiding av turister for blant annet å se moskus.» Kilde: opp.no.


Samarbeider med flere hoteller i Bieber-helga +
Trondheim: «Hotellbransjen er framoverlent, og det er viktig for å sikre en god vertsby, sier arrangør Kristian Digre.» Kilde: adressa.no.

Nisser, marked og gratiskonserter – slik blir den store gjenåpningsfesten
Stjørdal: Da det ble klart at vi skulle gjenåpne igjen etter pandemien lovte kommuneledelsen oss en heidundrende fest. Nå avslører prosjektgruppa det omfattende programmet planlagt for folkefesten på tampen av november.» Kilde: s-n.no. 


Innlegg: Rock City som kulturarena og hotell
«Istedenfor å konsentrere seg om negative sider ved realiseringer av Rock City/hotell-prosjektet, vil jeg heller takke ideskaperne, investorer, utbygger og offentlighetspersoner som har vært bidragsytere til realisering av prosjektet.» Kilde: namdalsavisa.no.

Trondheim Sommertid presenterer Justin Bieber
«Verdensstjernen Justin Bieber kommer til Trondheim for første gang den 7. august 2022 til det som blir den største konserten i byen noensinne! .. kun ett av fire eksklusive stopp i hele Europa – og eneste stopp i Norge.» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Flytrafikken øker stadig: – Enkelte sliter med å få inn kompetent personell
«– Det har vært en betydelig økning i det siste, men vi er ikke helt tilbake på normalt nivå. Det sier fungerende lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn Værnes, Thomas Wintervold.» Kilde: s-n.no.


Storstilte planer om nytt hotell i Flatanger +
«Allerede i 2023 kan et splitter nytt hotell stå klart i sjøkanten på Lauvsnes. Bak prosjektet står Flatanger Lodge AS og styreleder Arnt-Ivar Kverndal håper hotellet kan bidra til en mer kollektiv reiselivsnæring i Flatanger og en attraksjon i seg selv.» Kilde: namdalsavisa.no.

Nå skriker mat- og serveringsbransjen etter folk som Teresa
Trondheim: «Bransjen sliter med bemanning etter pandemien. – Mange unge mennesker kunne jobbet fast, sier hotelldirektør.» Kilde: trd.by.

Dette synet møtte politiet da de ankom hotellrommet +
Clarion Grand Olav i Midtbyen i Trondheim: «To menn skal ha forlatt hotellbadet i flere timer mens dusjen sto på. Nå er de siktet for grovt skadeverk.» Kilde: tk.no.

Statsråd besøkte vindkraftverk på Fosen: en vanskelig sak
«Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen skal forsøke å løse en av Norges mest betente vindkraftkonflikter.» Kilde: nrk.no.


Jakten på fremtidens hurtigbåt er i gang
«5. november 2021 signerte fylkesdirektør for samferdsel i Trøndelag, Erlend Solem, utviklingskontrakter med seks leverandører i prosjektet Fremtidens hurtigbåt ll.» Kilde: trondelagfylke.no.

Rockehavariet +
«Rock City skulle bli tidenes næringslivssatsing i Namsos. 10 år senere koster det avviklede storprosjektet Namsos kommune over 26.000 kroner hver eneste dag.» Kilde: nt24.no.

Neste uker åpner K-U-K
Trondheim: «Den 19.november 2021 vil H.M Dronning Sonja foreta den offisielle åpningen av K-U-K. Det nye kunsthuset er initiert og finansiert av den norske billedkunstneren Kjell Erik Killi-Olsen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Glad for å få gratis ferge
«Snart kan du reise gratis med ferge til og fra øyrekka. .. Jeg kan tro flere turister og besøkende kommer utover, så det kanskje blir litt fullt på sikt. Også parkeringsforholdene på Dyrøya kan bli mer kaotisk. Men vi får se, dette blir kanskje mest positivt..» Kilde: froya.no.

Hvor i alle dager får man informasjon? +
Reagerer på manglende skilting: «Berit Leinum Prytz Hanssen fra Hessdalen mener Holtålen kommune må bli enda bedre til å synliggjøre kommunens tilbud, aktiviteter og severdigheter for forbipasserende turister.» Kilde: fjell-ljom.no.

MiST søker avdelingsleder for verdensarv og formidling
Røros: «Museene i Sør-Trøndelag AS (MiST) er en av landets største kulturinstitusjoner, og består av 12 museer og 25 besøkssteder.» Søknadsfrist: 05.12.2021. Kilde: finn.no.


Feiret høytragende pris til museum
«Trøndelags Kysthistoriske Museum på Mausundvær ble nylig fylt av feirende entusiaster fordi museet fikk Norges Fiskarlags Kystkulturpris for 2021.» Kilde: froya.no.


Legg ned museet og la NTE overta
Meråker: «Kommunedirektør Arne Ketil Auran sin innstilling er å legge ned museet i den første kraftstasjonen i Meråker, og si opp leieavtalen. Da vil NTE som eier få ansvaret for bygningen i forfall.» Kilde: s-n.no.

Hotellene ringes ned:– Fullbooket frem til jul 
«De siste ukene har mange hoteller blitt fullbooket. På Røros Hotell er det ikke annerledes, sier direktør Terje Lysholm.» Kilde: nearadio.no.


Hytterenovasjonen er blitt 40 prosent dyrere i Namsos +
«Foreslår å sette opp avgiftene med ytterligere 7,5 prosent fra nyttår.» Kilde: namdalsavisa.no.

Dykkere på Frøya med på globalt arrangement
«140 dykkesteder i 21 land var med på årets «Divers night». En av dem var Frøya sportsdykkerklubb. De møttes ved Aune Marina ved Svellingen, for å være med på det globale arrangementet som arrangeres hvert år.» Kilde: froya.no.


Sliter med å få tak i nok servitører og kokker +
Trondheim: «Etter en brå gjenåpning har flere restauranter meldt at de mangler arbeidskraft. Kvilhaugen gård prøver ny arbeidsfordeling og ansetter mindreårige.» Kilde: nt24.no.

Fikk Norges Fiskarlags Kystkulturpris
Mausund: «Trøndelag Kysthistoriske museum får kystkulturprisen 2021 for arbeidet med å ta vare på kystkultur, formidle kystkultur og skape aktivitet og liv i lokalsamfunnet på Mausund.» Kilde: hitra-froya.no.

Hotellet får hjelpende hender i julebordsesongen +
Røros: «Nå er julebordsesongen snart her. Røros Hotell, som mange andre i bransjen, sliter med rekrutteringen av ansatte. I julebordsesongen i år er det idrettslaget som stiller opp på dugnad.» Kilde: retten.no.

Innlegg: Nå må vi slenge oss med og ta en for laget
«Oppdal vil miste sin status som Nasjonalparkkommune om det ikke søkes innen utgangen av året. Her kan Oppdal skaffe seg en grønnere, mer bærekraftig og mer tidsriktig merkevarebygging, mener debattant.» Kilde: opp.no.


MiST søker Markeds- og arrangementskoordinator
«Museene i Sør-Trøndelag AS (MiST) er en av landets største kulturinstitusjoner, og består av 12 museer og 25 besøkssteder. Frist: 30.11.2021.» Kilde: finn.no.


Audi starter julebordsesongen tidligere i år +
Trondheim: «Flere restauranter i Trøndelag varsler allerede om fulle lokaler foran julebordsesongen. På Kvilhaugen Gård arrangeres det første til helgen.» Kilde: nt24.no.

Kari planlegger årets julemarked og elsker når det koker rundt henne +
Røros: «Kari Sivertsen Haugen (41) er i sving med å forberede Julemarked Røros. – Utvidelsen fra fire til tolv dager er en heftig forskjell! Folk skal få samme følelse enten de er her en onsdag eller en lørdag, smiler hun.» Kilde: retten.no.

Avviser trusler om søksmål: Åpner Gjevilvassveien for hytteeiere +
Oppdal: «Styreleder i Gjevilvassveien, Narve Hårstad, sier det nå er opp til partene i jordskiftesaken å avgjøre om de vil la hytteeiere kjøre til sine eiendommer på brøytet vei.» Kilde: opp.no.


Siste tog har gått – nå blir nedlagte spor turistattraksjoner
«Kultursjefen nekter å la gamle sviller gro igjen. Nå jobber hun for å gjøre en fem mil lang nedlagt jernbane til et attraktivt turistmål.» Kilde: nrk.no.

Øyna Kulturlandskapshotell et av de beste i Europa
«Sammen med slott i Versailles og luksushotell i Sveits er det nyetablerte hotellet på Inderøy i Trøndelag et av 15 europeiske hotell som er blant «The 101 Most Incredible Hotels in the World» ifølge det anerkjente reisemagasinet Fodor’s Travel.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Jakt på stolper – jakt på kulturopplevelser og folkehelse
«Tusenvis av nordmenn jakter på stolper. Men oppdalsregionen er en svart flekk på stolpekartet. Det vil Oppdal Høyre gjøre noe med.» Kilde: opp.no.


Endelig kan reiselivsnæringa samles for å legge nye planer +
«Mange har allerede meldt sin ankomst til den første reiselivssamlinga for bransjen i Namdalen på lenge. Og trua på framtida er større enn noen gang. Vi har store ambisjoner.» Kilde: namdalsavisa.no.

Øyna Kulturlandskapshotell et av de 15 beste hotellene i Europa
«Øyna Kulturlandskapshotell på Inderøy er som eneste hotell i Norden kåret til et av de 15 beste hotellene i Europa. .. er blant «The 101 Most Incredible Hotels in the World» ifølge det anerkjente reisemagasinet Fodor’s Travel.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Din tur AS søker direktør!
«Din Tur AS søker strategisk og operativ ledelse av sterk merkevare innen reiseliv. ..et reiseselskap som er spesialisert på sjøfisketurisme langs vår unike kyst.» Frist: Snarest. Kilde: finn.no.

Vassfjellet Vinterpark får millionstøtte til utbygging +
«Det er jubel hos Vassfjellet Vinterpark etter at bystyret i Trondheim onsdag vedtok å gi anlegget en omfattende millionstøtte.» Kilde: friflyt.no. 

Lover magisk julemarked på Røros +
«Julemarkedsansvarlig Lillian Sandnes lover et magisk julemarked når det braker løs onsdag 1. desember.» Kilde: fjell-ljom.no.


Nå skal det vrimles i ni kommuner
«25. oktober – 15.november arrangeres kunst- og kulturfestivalen Vrimmel – både nord og sør i fylket. I år utvides nemlig festivalen geografisk, og i tillegg til Indre Namdal, blir det også Vrimmel i Rennebu, Midtre Gauldal og Holtålen.» Kilde: trondelagfylke.no.


Skal gjøre det enklere å oppleve Frøya og Hitra
«Bjørnar Johansen og Maciej Karpinski mener at vi bare har sett starten på populariteten til Frøya og Hitra. Nå starter de nytt selskap. – Vi skal presentere trøndelagskysten på en måte det aldri er gjort før, sier Bjørnar Johansen.» Kilde: froya.no. 


Populært område: Kan bli nødt til å kreve turist-stengt vei +
«Toppturer og randoneekjøring på fører til mye ferdsel i fjellet på senvåren. Saanti Sijte reinbeitedistrikt kan komme til å kreve at veien innover til Mannlibekken blir stengt for turister når det er kalvingstid for reinen.» Kilde: bladet.no.


Gå med en guide hvis du vil se etter moskus
«Hvis du også er blant dem som har lyst til å oppleve moskus på nært hold, bør du tenke deg om før du drar ut og leter på egenhånd.» Kilde: vg.no. 

Lever hyttedrømmen hver helg i Møssingdalen
«Sist vi var inne på Møssingdalen traff vi på to glade hytteeiere. Disse ba oss med inn på kaffe, noe vi naturligvis takket ja til.» Kilde: s-n.no.

Mener Røros Ap må si nei til snøskuterløyper +
«Arbeidsgruppa i Røros Arbeiderparti som har utredet snøskuterløype i Røros kommune, anbefaler ikke at Ap går inn for å opprette skuterløyper mellom Røros og Vauldalen.» Kilde: fjell-ljom.no.

Britisk festivalsjef: – Hva har skjedd med Oppdal? +
«Det er fire år siden britiske Alan Jones besøkte Oppdal. Mye har skjedd på de årene. Nå skal han sørge for store stjerner hit til neste år.» Kilde: opp.no.


European region of gastronomi Trondheim og Trøndelag 2022 
«Trondheim og Trøndelag er nå i godt driv for å bære tittelen European Region of Gastronomy 2022 (ERG) med stolthet. Fortløpende vil aktiviteter og nyheter bli presentert på deres hjemmeside.» Kilde: regjeringen.no,

Pilegrimsleden trenger mer arbeid med infrastruktur
«De siste årene har det vært en pilegrimsrenessanse i Norge som har bidratt til en stor økning i folk som bruker pilegrimsledene. Dette er bra for folkehelsen og gir vandrerne viktige natur- og kulturopplevelser. Men det er ikke bare positivt.» Kilde: nationen.no.


Frosta vil legge begrensninger på campingvogner 
«Et enstemmig formannskap på Frosta sa nei til å tillate villavogner på campingplassene. Det vil si større og mer huslignende vogner enn de som trekkes langs vegene.» Kilde: s-n.no.

Hjelper bedrifter som ble rammet av korona
«Frøya havfiskecamp er én av bedriftene som får støtte, når Frøya kommune deler ut sin koronapott på nesten én million. Her får du oversikten.» Kilde: froya.no.

Vil feire Norges høyeste fyr
«Sletringen fyr på Titran fyller 100 år i 2024. Det må markeres, mener Frøya kommune. Nå ber de Kystverket om å bli med på et løft.» Kilde: froya.no.


Skal gjøre slutt på app-kaos: Nå finner du «alt» på ett sted
«Nå kan du få elsparkesykkel, leiebil og buss på samme app i Trondheim. En åpenbart god idé, mener Transportøkonomisk institutt.» Kilde: nrk.no.

Eventyrpark tas ut av arealplan
Frøya: «Motstand mot planene for Jendorgråbjørn`s Familiepark førte til at prosjektet ble lagt på is. Nå tas parken ut av kommunens arealplaner.» Kilde: froya.no.


Natt på museet!
«Nå er det mulig å booke de første overnattingene på Trondheim kunstmuseum! Hver overnatting har plass til åtte gjester. Hver gjest får tildelt hver sin seng i Sovesalen, med en god og varm dyne og dynetrekk fra selveste Britannia Hotell.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Friluftsliv, formidling, foto og å formidle gode naturopplevelser?
«Oppdal Safari søker Guide og friluftsambassadør. Oppdal Safari har drevet med safari – og turguiding siden 1995, og er i dag en av de største aktørene i regionen.» Frist: Snarest. Kilde: finn.no.

Megleren om hotellinteressen: – Det tikker inn jevnt nå +
Oppdal: «Eiendomsmegler Olav Granheim regner med at samtlige 27 hotelleiligheter er revet vekk før bygget står ferdig. Fem år etter at det ble lansert, er 17 av 27 leiligheter i Skifer Signatur solgt.» Kilde: opp.no.


Opptur for reiselivet i høst: – Vi er svært optimistiske +
«Etter en rekordsommer får reiselivet ekstra fart inn mot høsten og vinteren. Erik Sæther møter OPP utenfor hotellet i en hverdag som har blitt travel igjen. Bak han går en av de stadig tilstrømmende gjestene ut fra hotellet.» Kilde: opp.no. 


Islandske Play starter flyruter fra Trondheim
«Det islandske flyselskapet Play etablerer direkteruter fra Stavanger og Trondheim lufthavn til Reykjavik, Island. Rutene starter opp i mai 2022.» Kilde: abcnyheter.no.

Tror vindkraftdommen også får følger for hytteutbygging +
«Dommen fra Høyesterett mandag vil føre til at både hytteutbyggere og vindkraftselskap må ta mer hensyn til samene, tror Karl Olav Mærk. Karl har vært sentral i motstanden mot vindkraft i Rennebu.» Kilde: opp.no.


Etter 25 år med fisketurisme er campen lagt ut for salg +
«Helt nede i sjøkanten på Austafjord ligger fiskecampen Angelcamp Austafjord.. For ett år siden døde eieren av fiskecampen på Austafjord. Nå håper sønnen at noen vil drive farens drøm videre.» Kilde: nt24.no.

Flyr lanserer to nye ruter fra Trondheim +
«Trondheim er en viktig by for oss og vi ønsker å utvikle Værnes videre fremover. Derfor lanserer vi to nye ruter denne uken, sier Thomas Ramdahl, kommersiell direktør i Flyr.» Trondheim til Tromsø og til Alicante. Kilde: nt24.no.

I år kan du prøve en helt ny attraksjon på julemarkedet i Trondheim +
«Gjengen i Midtbyen har en god nyhet til alle uten høydeskrekk.» Kilde:

Godt i gang med forberedelsene til vinteren
«Om noen få måneder er alpinsesongen i gang, og Meråker Alpinsenter er godt i gang med forberedelsene til vinteren.» Kilde: s-n.no.


Stor oppslutning i Rørosregionen om Trøndelag som Europeisk gastronomiregion
«Destinasjon Røros har hatt gleden av å være vertskap for European Region of Gastronomy på Røros. Trøndelag er kåret til European Region of Gastronomy 2022, forkortet ERG, og det er første gang en region i Norge mottar denne utmerkelsen.» Kilde: retten.no.

Engasjement på folkemøte om hytter i Galåen +
Galåen: «Rundt 50-60 personer var til stede da planene til Steinar Skjerdingstad for Fruhaugen i Galåen ble presentert torsdag kveld. Han ønsker å regulere området på 375 dekar til bolig- og fritidsboligbebyggelse og drømmer også om en restaurant i området. – Prøver du å gi oss et hjerteinfarkt?» Kilde: fjell-ljom.no.

Turistattraksjon full av møkk: – Sauen gjør en viktig jobb +
Oppdal: «En perle for Oppdal er iferd med å bli ødelagt av saumøkk, mener hytteoppdaling. Sauene er avgjørende for at vi kan holde gravfeltet åpent, svarer kommunen. – Det har virkelig blitt et praktfull sted som Oppdal har all grunn til å være stolt av.» Kilde: opp.no.


Arctic Race of Norway til Nordland og Trøndelag
«Trøndelag Fylkeskommune ønsker å ta del i Arctic Race of Norway i 2022, og har bestemt seg for å tilrettelegge for at deler av neste års sykkelfest går gjennom fylket. Det betyr at Arctic race i 2022 vil gå gjennom Trøndelag og Nordland.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Busscharter med magre koronaår: – Nå ser vi sultne cruiseturister i det fjerne +
«Busselskapet med hovedkvarter i Levanger har fått to turistsesonger fullstendig ødelagt av pandemien. Omsetningen ble halvert i 2020, og forventet nedgang er enda større i 2021. – Vi gleder oss til neste år, sier daglig leder Hans Eirik Svepstad.» Kilde: nt24.no.

Strategisk og operativ ledelse av sterk merkevare innen reiseliv
«Din Tur AS søker direktør. Din Tur AS er et reiseselskap som er spesialisert på sjøfisketurisme langs vår unike kyst. Frist: Snarest.» Arbeidsted: Trondheim. Kilde: finn.no.

Innlegg: Endelig folkeliv og leven!
«I dag går startskuddet for en tre uker lang gjenåpningsfest i Trondheim. Sammen med kommune, frivillighet, kultur og næringsliv inviterer vi blant annet til gratis konserter, kultur- og idrettsarrangementer.» Kilde:

Væktarstua i Stugudal stenger dørene
«Væktarstua Hotell AS har meldt oppbud, og både kafé, restaurant og hotell stenger dørene. – Vi er både fysisk og mentalt utslitt, sier styreleder Helge Kvithammer.» Kilde: nearadio.no.

Ti år med Wenaas i heisen: Har gått 125 mill i overskudd +
Oppdal: «Feirer med åpning av ny heis 15. desember. .. Overskudd i ti år har gitt nesten like mye i overskudd som det skiheiseieren bruker på ny ekspressheis.» Kilde: opp.no.


Får millionstøtte: Lover sykkelfest i flere trønderske kommuner +
«Fylkeskommunen legger tre millioner kroner på bordet til arrangørene av det internasjonale sykkelrittet Arctic Race of Norway neste år. Men det var slett ikke bare jubel over arrangementet under fylkesutvalgets behandling tirsdag.» Kilde: namdalsavisa.no.

Rekordlang sesong gir tidenes campingår: – Eventyrlig +
«Koronaårene gir svært gode resultater for den kommunale campingplassen på Moan. Og de er ikke alene om rekorder i 2021.» Kilde: nt24.no.

Vil bygge opplevelsessenter til 70 millioner +
Agdenes: «Arne Jørrestol har i årevis jobbet for å realisere planene om et laksesenter. Målet er å tilrettelegge for etablering av et laksesenter for opplevelsesbasert turisme og sjørelaterte aktiviteter.. i ytre del av gamle Agdenes.» Kilde: avisa-st.no.

Vil gi Frøya et raskere og bedre båttilbud
«Axel Wold vil bygge Norges raskeste passasjerbåt og kjøre folk direkte mellom Frøya og Trondheim. – Kongstanken er å knytte Frøya nærmere Trondheim – og resten av Norge, sier Axel Wold.» Kilde: froya.no.

Turistinfo med Sara på Frøya ble en suksess
«Sara Meyer har fått mye besøk av turister i sommer. – Sara har vært en viktig suksessfaktor, sier Elin Karpinski Strandheim, leder for kultur og idrett i Frøya kommune.» Kilde: froya.no.


Bedre for Trøndelag i år +
“Trøndelag hadde 177.500 flere gjestedøgn i sommer sammenliknet med fjoråret. – Det gjør meg optimistisk.” Kilde: namdalsavisa.no.

Brannskader for mer enn tre millioner på sagbruksmuseet +
“Det blir nok vår før vi er ferdig.” Kilde: namdalsavisa.no.


Satser 10 millioner kroner på nytt hotell på Lund +
“Neste år åpner et nytt hotell i Namdalen, når den gamle skolen på Lund står klar til å ta imot gjester.” Kilde: namdalsavisa.no.


Sliter de med å få tak i nok folk
“Hotellbransjen måtte permittere nesten alle ansatte. Nå sliter de med å få tak i nok folk. .. Det er dessverre en mangel på arbeidskraft i bransjen, og det berører også oss. Spesielt merkes mangelen på kokker, sier Reidun Beate Thorsen ved Scandic Rock City i Namsos.” Kilde: nt24.no.

Emil (23) fra Scandic Nidelven til topps i VM for unge kokker
“Den talentfulle kokken ble første nordmann i historien til å vinne den prestisjefulle Jeune Chef Rôtisseurs-konkurransen i Paris.” Kilde: hsmai.no.

Orkland kan få nytt hotell +
“Orkland trenger et hotell som supplement til Bårdshaug herregård, ikke som en konkurrent. – Vi ser for oss to mulige plasseringer.” Kilde: avisa-st.no.

Sier ja til større ferge til øyrekka 
Frøya: “Fylket vil øke kapasiteten på ferga i øyrekka og øke kapasiteten i sommerhalvåret. – Vi er veldig godt fornøyd, sier ordfører Kristin Strømskag (H).” Kilde: froya.no.


Sliter de med å få tak i nok folk
“Hotellbransjen måtte permittere nesten alle ansatte. Nå sliter de med å få tak i nok folk. .. Det er dessverre en mangel på arbeidskraft i bransjen, og det berører også oss. Spesielt merkes mangelen på kokker, sier Reidun Beate Thorsen ved Scandic Rock City i Namsos.” Kilde: nt24.no.

Emil (23) fra Scandic Nidelven til topps i VM for unge kokker
“Den talentfulle kokken ble første nordmann i historien til å vinne den prestisjefulle Jeune Chef Rôtisseurs-konkurransen i Paris.” Kilde: hsmai.no.

Orkland kan få nytt hotell +
“Orkland trenger et hotell som supplement til Bårdshaug herregård, ikke som en konkurrent. – Vi ser for oss to mulige plasseringer.” Kilde: avisa-st.no.

Sier ja til større ferge til øyrekka 
Frøya: “Fylket vil øke kapasiteten på ferga i øyrekka og øke kapasiteten i sommerhalvåret. – Vi er veldig godt fornøyd, sier ordfører Kristin Strømskag (H).” Kilde: froya.no.

September

Trønderske bedrifter har fått mer enn en halv milliard i koronastøtte +
“555 millioner statlige kroner har holdt liv i mange trønderske bedrifter gjennom koronapandemien. Nå trappes koronastøtten ned. .. I løpet av koronapandemien har Røros Hotell mottatt 10,5 millioner kroner i koronastøtte..” Kilde: nt24.no.

Strålende fornøyd med nystartet bedrift +
Osen: “Signe Lillian og Jørn Nordmeland driver Nordmeland Gårdshotell. – Vi er ikke bare et stopp på veien, vi er målet til mange.” Kilde: fosna-folket.no.

Nå starter bygging av høyhus ved havna +
Ørland: “Det vil bli stor byggeaktivitet ved Ørland kysthotell framover. – Det er bare å stå på og ta litt risiko.” Kilde: fosna-folket.no.

Har valgt kunst som kler hotellet
Frøya: “Dronning Sonjas favorittkunstner og Norges fremste samtidskunstnere står bak utsmykkingen i restauranten på Hotell Frøya. Det er ikke tilfeldig.” Kilde: froya.no.


Jeune Chef 2020 og 2021 ble heltrøndersk
“Chaîne des Rôtisseurs har i helgen gjennomført to års kokkekonkurranse, Jeune Chef 2020 og 2021 ble slått sammen, og det var duket for tøffe konkurranser for unge kokker (under 27 år) i Paris.” Kilde: reiseliv1.no.

Kan pilegrimer bidra til stedsutvikling?
“NTNU deltar i et EU-prosjekt som tar for seg et tilsynelatende «svakt punkt» ved at stedene i tilknytning til pilegrimsledene ikke drar nytte av den jevne strømmen av passerende pilgrimer.” Kilde: oa.no.

Lover folkefest i Trøndelag +
“Lover folkefest i Trøndelag med verdens beste syklister neste år – hvis fylkeskommunen legger tre millioner kroner på bordet.” Kilde: namdalsavisa.no.

Sterk økning i antall reisende på Røros-Oslo (Trøndelag)
“Responsen på forbedringen i timeplanen har vært god, og vi ser en jevn salgsøkning for hver uke som går. På seks uker fra uke 32 i midten av august til uke 38 i september har kabinfaktoren på ruten økt med 75%..” Kilde: hangar.no.

Debatt om sherpatrapp (Trøndelag)
“Debatten om sherpatrapp rett opp på framsida av Allmannberget vekker debatt. Odd Nyberg mener folk ser problemer i stedet for løsninger.” Kilde: opp.no.


Rekordutleie av enkle hytter
Namdalen: “Leif Magnus Rogstad og kameratene i jaktlaget, har valgt seg enkel hyttestandard for jaktturen sin i Namdalen. .. Folk vil bort fra oppvaskmaskin og TV, sier utleier som nok en gang setter rekord.” Kilde: nrk.no.

Hotellkokkenes signaturretter: -Det beste Hitra har å by på +
“I sommer lanserte Dolmsundet hotell sin nye signaturrett «En smak av Hitra». Den har på kort tid blitt en suksess og over 500 tallerkener med det beste Hitra har å by på har blitt sendt ut fra kjøkkenet denne sommeren.” Kilde: hitra-froya.no.


Engasjert administrasjonsmedarbeider søkes – unik mulighet! (Trøndelag)
“Namsskogan Familiepark & Hotell er under stadig utvikling. De siste to sesongene har vært travle hos oss og vi skal nå styrke administrasjonen. Er du glad i å være pådriver og skape noe? Da er du riktig hos oss!” Søknadsfrist: 09.10.2021. Kilde: arbeidsplassen.nav.no.

Prisbelønte stab til Trondheim for å drive Havfruen (Trøndelag) +
Trondheim: “De driver en av Romanias beste restauranter – nå er de headhuntet til Trondheim: – Vi har veldig høye forventninger til dette teamet. Vi legger lista høyt, sier daglig leder, Tone Klomsten ved Havfruen.” Kilde: nt24.no.


Vinneren av Årets Lokalmatgründer er Vuku gårdsmeieri
Verdal: “Vuku gårdsmeieri kombinerer de gode råvarene fra egen gård med norske ystetradisjoner .. en meget god representant for utviklingen av det osteeventyret Norge har opplevd de siste 15 årene.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Inntektene til restauranten Fagn stupte i koronaåret +
Trondheim: “Etter flere måneder med stengte dører og permitteringer, er det full trøkk i lokalene til Fagn. Gründer Jonas Andre Nåvik (34) stortrives i sin nye rolle, og er sikker på ny millionsuksess.” Kilde: nt24.no.


Reagerer på stigmatisering av kjønnsroller. Slik svarer Destinasjon Røros
“Siri Beate Gellein la tirsdag ut et innlegg på sin private Facebook-side, der hun viser til Destinasjon Røros sin reklamekampanjer for henholdsvis jente- og gutteturer til rørosregionen. Tove Martens svarer på kritikken.” Kilde: retten.no.

Slik svarer skiheissjefen på priskritikken +
“Skiheissjef Arnulf Erdal er åpen for å se på nye prisløsninger, men mener kritikere ikke kan sammenligne prisene i Oppdal og Vassfjellet. Oppdal skiheiser har startet heiskortsalget, og kunder reagerer på det de opplever som høy pris.” Kilde: opp.no.


Innlegg: Hotell i øst ingen trussel for Midtbyen
Trondheim: “Hotellplanene på Falkenborg i Trondheim er neppe noen trussel for handel og vandel i Midtbyen.” Kilde: midtnorskdebatt.no.

Reagerer på reklame: – Utdaterte kjønnsrollemønster +
Rorøs: “Siri B. Gellein reagerer på Destinasjon Røros reklameartikler om aktiviteter for jenter og gutter på Røros.” Kilde: fjell-ljom.no.

Innlegg: En aktivitet for de få, eller for folk flest?
Oppdal: “Vi har et fantastisk skiområde med en flott beliggenhet her i Oppdal. I tillegg får vi ny heis i år, det er skikkelig stas. Men prisen da, Oppdal Skiheiser.” Kilde: opp.no.


Søndagsåpne butikker, gratis buss og gratis parkering +
Trondheim: “..Slik kan gjenåpningsfesten bli. Midtbyen har blødd gjennom pandemien. Nå sees det på hvordan sentrum skal få en ekstra dytt når det blir gjenåpningsfest.” Kilde: nt24.no.


Mener Trondheim mangler denne typen hotell +
“Britannia-direktør Mikael Forselius etterlyser mer bredde i hotelltilbudet i Trondheim.” Kilde: adressa.no.

Er usikker på om dette er klokt for byen +
“Østbyen i Trondheim kan få tre nye hotell. SVs Mona Berger er spesielt skeptisk til nye hotell på Falkenborg.” Kilde: adressa.no.

Vil skape yrende liv i gjestehavna
Mausund: “Odins Eiendom vil skru tiden tilbake til da det var yrende liv og mange gjester på gjestehavna på Aursøya på Mausund. Nå får de støtte fra næringsfondet.” Kilde: froya.no.


Heftig debatt om gondolbane til Våttakammen +
“«Halve» Trondheim vil vrake omstridte planer: – De skal bygge en turistfelle. Planer om gondolbane til Våttakammen har allerede skapt rabalder. Nå har 1000 innbyggere i Trondheim gitt svar på hva de mener bør skje med banen.” Kilde: nt24.no.

Røros kommunestyre om turistskatt: Dette er status nå +
“I budsjettbehandlingen i fjor bestilte kommunestyret en sak om turistskatt. Kommunedirektør Kjersti F. Jensås har levert og konkluderer med at det krever et omfattende og tidkrevende arbeid.” Kilde: retten.no.

Et slikt fly har ikke vært på Røros siden mars 2020 
“Røros lufthavn melder om at 679 passasjerer reiste over Avinor Røros lufthavn med rutefly i august 2021, det er en nedgang på om lag 70 prosent målt mot august i 2019, men opp ca. 30 prosent fra samme måned i fjor.” Kilde: retten.no.

Minskad nedskräpning i fjällen trots besöksrekord (over grensen)
“När fjälldestinationerna Lofsdalen, Vemdalen och Funäsfjällen satsade på en gemensam informationskampanj om fjällvett, lyckades de stävja skräpet trots besöksrekord i Härjedalens fjällområde.” Kilde: besoksliv.se.


Verdiskapingen av reiselivet har stor betydning for Ørland kommune
“Randi Wenche Haugen, styreleder ved Roret Ørland kulturforetak, og Hanne Falstad, daglig leder Ørland kulturforetak, har sendt inn dette leserbidraget.” Kilde: fosna-folket.no.


Michelin-utmerkelser til Trondheim
“I Trondheim ble Henrik Dahl Jahnsen, head sommelier ved Speilsalen på Britannia, er kåret til årets Michelin-sommelier (vinekspert). Credo, Fagn og Speilsalen en Michelin-stjerne fra tidligere. Nå har også Fagn fått utmerkelsen Bib Gourmand for bistroen i andreetasjen.” Kilde: nt24.no.


Innlegg: Oppdal så klart og masterplanen
“Tidligere markedssjef i Oppdal booking, Klaas van Ommeren utløste stor debatt i kritikken av masterplanarbeidet. Noen fakta var basert på en gammel nettside for Oppdal, og fikk da det svært dårlige inntrykket som jeg kommenterte, skriver van Ommeren i dette oppdaterte innlegget.” Kilde: opp.no.


Villaksen kan dø ut – slik skal den reddes
“Innsiget av villaks er halvert siden 80-tallet og kvaliteten har blitt dårligere. Nå legger regjeringen fram en rekke tiltak for å redde villaksen.” Kilde: nrk.no.

Over egg og stokk med reisende Edgar
“- Kommer du fra en reise med en gruppe jenter med livet i behold, er du god. Reiselivskongen Edgar Skjønhals fra Frøya flirer. Nå har humørbomben skrevet bok om sitt fantastiske liv.” Kilde: froya.no.

Høsttur til Røros?
“Nå har roen senket seg over Røros, men kanskje du skal ta høstturen i bobil til den verdensberømte byen. Alt er der, hele året.” Kilde: bobilverden.no.


Stor koronasmell for suvenirselgere: 45 millioner ble bare borte + 
“Svenn Tyrone Wiseth og kona Eva Holan Wiseth startet Nord Suvenir AS for 40 år siden. Bedriften fikk et brutalt møte med pandemien, og opplevde et fall i omsetningen på 80 prosent i 2020.” Kilde: nt24.no.

Innlegg: De kan skilte med ski, vandring og sykkel. Men de har ikke moskus
“Tidligere markedssjef i Oppdal booking, Klaas van Ommeren, kaster seg inn i debatten om slagordet Oppdal så klart og er meget kritisk til signalene som har kommet om revideringen av masterplanen.” Kilde: opp.no.


Da pandemien kom måtte han si opp mange ansatte, men nå..+
Hell: “Under pandemien ble hotellbransjen hardt rammet av restriksjoner og mindre reisende. Nå begynner hotellsjef ved Scandic Hell å se konturene av den nye hverdagen.” Kilde: nt24.no.

Trondheims beste områder for stisykling +
“Trønderhovedstaden har utallige fine sykkelstier på alle sider av byen. Her er også sykkelpark uten heis i Nilsbyen og planer om sykkelpark med heis i Vassfjellet 30 minutter fra sentrum.” Kilde: friflyt.no.


Skyver på gjenåpningsfesten
“Gjenåpningsfesten i Trondheim er skjøvet med to uker, opplyser kommunedirektør Morten Wolden under tirsdagens formannskap.” Kilde: nidaros.no.

Innlegg: Norske tog er fullstendig akterutseilt
“Togene mellom Trondheim og Oslo tar fortsatt omkring 6 timer og 45 minutter. Tilsvarende distanse i nærliggende land kommer seg på rundt fire timer.” Kilde: midtnorskdebatt.no.


En verden av luksus
“Hotelldirektør Mikael Forselius brukte et år på å reise og oppleve det beste innen hotellverdenen for å hente inspirasjon til renoveringen av Britannia Hotel.” Kilde: abcnyheter.no.

Innlegg: Oppdalssola bør bevares uforandret
“..og benyttes som opprinnelig tenkt. Skaperen av Oppdalssola, nå avdøde Valdis Schønheyder, var tidligere leder av Oppdal kunstlag. Nå kaster kunstlaget seg inn i debatten om logoen.” Kilde: opp.no.


Vil legge ned Gaula natursenter så fort som mulig +
“Det handler da særlig det som går på markedsføring av turisme og reiseliv utover det som dreier seg om Gaula og laksenæringen, skriver rådmannen i..” Kilde: tronderbladet.no.

Er du den neste hotellsjefen på Hotell Frøya?
“Som hotellsjef-trainee vil du få mye ansvar. Sammen skal vi drive et hotell med høy standard og med mange muligheter framover. Du vil få tett oppfølging og opplæring. Frist: 19.09.2021.” Kilde: finn.no.

Når vil du rydde opp i anbudsrotet Hareide?
Røros: “Når vil Hareide sørge for at flyruten Oslo – Røros får den samme standard som andre ruter innenlands?” Kilde: retten.no.

Blir den nye stolheisen landets beste for frikjøring? +
Oppdal: “Den nye ekspressheisen til topps på Vangshøa i Oppdal gir effektiv tilgang til enorme frikjøringsområder – og heisen åpner i desember.” Kilde: friflyt.no.


Ville ikke være med da statsråden lanserte nytt hybridtog
“Tirsdag ble landets første hybridtog offisielt åpnet av samferdselsministeren. Fylkesordføreren i Trøndelag ville ikke være med.” Kilde: nrk.no.

Sprengt kapasitet på isolasjonshotell i Trondheim
“230 personer var tirsdag på isolasjonshotell i Trondheim, og over 30 står på venteliste.” Kilde: itromso.no.

Innlegg: Derfor ble det Oppdal smak av fjell
“Hvordan smaker fjell?, spurte Bård Jystad. Her får han svar av prosjektlederen om hvorfor navnet på matsamarbeidet i fjellregionen ble «Oppdal smak av fjell».” Kilde: opp.no.

August

Bobil- og campingvogn-salget har tatt helt av +
Bobilsenteret i Namsos: “Vi kjøpte inn 60 nye vogner – nå har vi kun seks igjen.” Kilde: namdalsavisa.no.

Røros kommune søker verdensarvkoordinator
“Vi har ledig en 100 % fast stilling som verdensarvkoordinator for verdensarvområdet Røros bergstad og Circumferensen. Frist: 20.09.2021.” Kilde: finn.no.


Innlegg: Pandemien åpner for store muligheter for reiselivet
“Kombinasjonen av endrede reiselivsmønster og sykdomsutbrudd over hele verden, er en stor mulighet framover. Reiselivsaktørene bør i løpet av kort tid utvikle flere tilbud og ta større del av en næring som er i sterk vekst.” Kilde: bladet.no.

Gullfeber i «Norges beste gullelv» – lista fullbookes på et kvarter
“Ikke i noen andre norske elver har det blitt funnet så store gullklumper som i Gisna. For dem som vil jakte nye rekorder der, er det om å gjøre å være raske.” Kilde: nrk.no.

Se! Et cruiseskip i Trondheim +
“Det er et sjeldent syn på Turistskipkaia i Trondheim søndag. Et internasjonalt turistskip ligger til kai.” Kilde: adressa.no.

Innlegg: Oppdal så klart!
“Oppdalssola og slagordet «Oppdal så klart» må brukes mer, ikke mindre. Det mener Bård Jystad, mangerårig næringskonsulent og leder for næringshagen.” Kilde: opp.no.


Fantastiske råvarer fra Trøndelag
“Jeg har tatt med meg det beste vi har å tilby fra Trøndelagskysten. Det sier kokk Thomas Borgan. Denne uka står han på Trøndelags stand på havbruksmessa AquaNor i Trondheim.” Kilde: trondelagfylke.no.

Evakuerer gjestene på Bergstadens Hotell
Røros: “Like etter klokka 21 kom det melding om sterk røyutvikling på kjøkkenet ved Bergstadens Hotel på Røros. Et branntilløp skal ha blitt slukket, men det meldes fremdeles om stor røykutvikling.” Kilde: nearadio.no.

Vil opprettholde statusen som nasjonalparkkommune +
Midtre Gauldal: “Forollhogna nasjonalpark ligger blant annet i deler av Midtre Gauldal.” Kilde: tronderbladet.no.


Innlegg: Ski-VM trenger et sterkt destinasjonsselskap
Tanja Holmen, tidligere reiselivsdirektør i Trondheim: “VM på ski er helt avhengig av et sterkt og fremoverlent destinasjonsselskap .. Det haster derfor med å tilføre Norges nest største kongressby midler slik at selskapet som jobber på vegne av alle, kan få de musklene og den kraften som må til.” Kilde: midtnorskdebatt.no.

Familieaktiviteter og unike overnattinger slo an i sommer
“En rekke trønderske reiselivsaktører melder om en svært god sommer, selv sammenlignet med rekordsommeren i fjor. Familieaktiviteter og unike overnattinger slo spesielt godt an.” Kilde: frostingen.no.

Ga grønt lys til hotell i Trondheim
“Onsdag gikk ti av bygningsrådets elleve medlemmer inn for å sette i gang detaljregulering for bygging av hotell på tomta som ligger mellom Svartlamon og Dora.” Kilde: nidaros.no.

Oppdalssola kan forsvinne i ny masterplan +
“Per Lund foreslår å skrote oppdalssola, men måtte humre da han oppdaget at den dukket opp i presentasjonen han, Stein Mellemseter og Harald Sundseth hadde laget om masterplanarbeidet.” Kilde: opp.no.

Klart for Oppdal fjellmaraton
“Slik blir årets utgave av det populære fjelløpet i Oppdal, i år også med deltakerrekord til tross for koronarestriksjoner.” Kilde: utemagasinet.no.


Tapte nesten to millioner i fjor – bedre i år +
Åfjord: “Stoksund Seapark tapte nærmere to millioner i omsetning i 2020, men august i år har vært «bedre enn normalt».” Kilde: fosna-folket.no.


Blir sjef for ski-VM i 2025: – Tiårets sjanse
Trondheim: “Næringslivstopp Berit Svendsen skal styre skuta for å etablere det som har som mål å bli en heidundrende og nyskapende folkefest.” Kilde: nrk.no.

Klart for gigantmesse i Trondheim – venter over 20.000 besøkende +
“Hoteller over hele byen har vært fullbooket i flere måneder. – Viktig å vise vi kan få til dette uten store katastrofer, sier arrangøren. .. Tirsdag åpner messen Aqua Nor dørene i Trondheim Spektrum.” Kilde: nt24.no.


Skal kåre «Årets midtnorske kokk»
“Nå inviteres det til «Årets midtnorske kokk». Den skal kåres i forbindelse med storhusholdningsmessen Meny 2021 i Trondheim i slutten av september. Konkurransen er åpen for alle faglærte kokker med fagbrev fra Midt-Norge.” Kilde: horecanytt.no.

Innlegg: Forslaget til kystsoneplan truer viktig reiselivssatsing
“Reiselivsaktørene på Jøa – inkludert Jan Tranaas ved Jernaldergården «Janheim» på Tranås – mener de vil miste sitt grunnlag for satsing på naturbasert reiseliv om forslaget til kystsoneplan går gjennom.” Kilde: namdalsavisa.no.

Innlegg: Svar til innspill fra reiselivsaktørene på Jøa 
“Reiselivsaktørene på Jøa bør tenke at «nye ting må ha lov å skje dei og», slik Olav Duun ville ha sagt det.” Kilde: namdalsavisa.no.

Nå har Terje parkert bussen for godt +
“Tusenvis av namdalinger har en eller annen gang vært passasjer hos Terje Trones i Namdalslinjen. Og turene har omfattet alt fra en reise mellom to stoppested i Namsskogan til turer til reisemål over det meste av Europa. Nå har han kjørt sine siste passasjerer.” Kilde: nt24.no.

Flere politikere ønsker hotell på denne tomta +
Trondheim: “Hotellplanene på Nyhavna like ved Svartlamon i Trondheim er skalert ned. Nå skal politikerne avgjøre om detaljreguleringen kan starte.” Kilde: adressa.no.

Walter forlenger sesongen på Titran
“Walther Hakkebo har brukt sommeren til å fortelle Titranhistorie til turistene. Nå åpner guiden på Stabben fort opp for omvisninger også i høst.” Kilde: froya.no.

Gir seg som hytteverter på Snøheim +
Oppdal: “Ekteparet har vært verter for fjellfolk helt siden flaggskipet ble gjenåpnet i 2012.” Kilde: opp.no.


Koronapermisjon førte Britannia-kokk Olav hjem +
Grong: “Mens han sto og laget middag til laksefiskerne i Namsen, tikket beskjeden inn om at han var permittert fra jobben på Britannia. Det har ført til et nærmere samarbeid mellom kokk Olav Svarliaunet og Jørem gård.” Kilde: nt24.no.

Moskussafari har fenga nordmenn i sommar
“Nordmenn har for alvor fått opp auga for moskussafari. Ein av aktørane seier interessa er meir enn tredobla sidan i fjor. – Det har blitt litt galskap.” Kilde: nrk.no.


Knallår for namdalsk reiseliv +
“Namdalen er blitt godt besøkt i sommer. Namsskogan familiepark melder om skyhøye besøkstall, mens Langnes camping i Grong notert seg sitt beste år etter 30 års drift.” Kilde: nt24.no.


Rekordsommer for flere reiselivsbedrifter +
“Flere overnattingssteder på Innherred har vært fullbooket i hele juli. Blant hotellene som har hatt rekordbesøk er Scandic Stiklestad, som har hatt tilnærmet fullt belegg i hele juli. – Turte ikke håpe på at det skulle gå så bra.” Kilde: nt24.no.

Knallår for namdalsk reiseliv +
Langnes Camping: “Denne campingen har hatt sitt beste år på 30 års drift.” Kilde: namdalsavisa.no.

En hær av besøkende ga gode tall +
“Stiklestad  er strålende fornøyde med 22 prosent økning på daglige sommertilbud med Vikingsommer.” Kilde: innherred.no.

Starter konsert-selskap på Røros +
“..etablert Røros Konserter, et selskap som skal gi Røros og Fjellregionen et større tilbud innen musikk og arrangementer med tanke på både sjanger og publikumsgrupper. – Vi vil gi Rørosregionen konsertopplevelser som ikke finnes her fra før, forteller daglig leder Thomas Ryjord.” Kilde: nt24.no.


Melder om en svært god sommer i Trøndelag
“Flere trønderske reiselivsaktører kan skilte med gode tall for sommeren 2021. – Resultatene har ikke kommet av seg selv.” Kilde: mn24.no.

Innlegg: Fra fjøs til glamorøs
“Målet er å skape en destinasjon, forteller Lysklett, som allerede er godt igang med å realisere drømmen. Hun har tatt utgangspunkt i gårdstradisjoner hun selv er oppvokst med, og det er de opplevelsene hun ønsker å dele med gjestene sine.” Kilde: avisa-st.no.


Selger campingplassen etter 25 år +
“Erling Trygve Severinsen har bestemt seg for å selge Stiklestad camping: – Folk fra hele landet er interessert i å kjøpe, så er det er litt spennende.” Kilde: nt24.no.

Bobilturister kan ha lagt igjen millioner
Røros: “Bobilparkeringen på Øra har blitt svært godt besøkt i sommer. Anslag Røros IL har utført, tyder på at turistene har lagt igjen flere millioner kroner til næringslivet i Røros så langt.” Kilde: retten.no.

Da månedsrekorden ble knust +
Oppdal: “I juli slo Quality Hotel Skifer alle rekorder og havnet på nesten 10 millioner kroner i omsetning. Det er 2 millioner over den gamle månedsrekorden, ifølge hotelldirektør Michael Thomson.” Kilde: opp.no.


Fredet sagbruk – levende museum i Namsos
“Spillum Dampsag & Høvleri i Namsos er et kjempestort levende museum. Nå er sagbruket fredet av Riksantikvaren. – Det sikrer vårt unike anlegg for fremtiden. Dette er et kvalitetsstempel.” Kilde: kulturarv.no.

Nå kommer cruiseturister til Trondheim
“Torsdag 19. august ventes cruiseskipet World Voyager å legge til kai i Trondheim. Det blir Trondheims første cruisebesøk siden mars 2020, skriver Trondheim havn.” Kilde: nidaros.no.


Med Atlanterhavet på dørstokken
“En smak av Middelhavet, et glimt av Skagen og en følelse av Tolkiens Hobbit-tun. Hvem sa at Trøndelag ikke kan være eksotisk?” Kilde: vi.no.

Vi trenger ikke Topcamp når vi har 15 bønder som eiere +
“Mandag ble det kjent at en stor kjede vil kjøpe opp campingplasser i Trøndelag. Det er foreløpig uaktuelt på Øysand.” Kilde: tronderbladet.no.

Hotellsjefen etter rekordsommer: – Ungdommene reddet oss +
Oppdal: “Hotellsjef Erik Sæther ved Oppdal Turisthotell gir teamet av unge sommervikarer mye av æren for at de har klart å ta unna arbeidet gjennom tidenes hotellsommer.” Kilde: opp.no.


Settes på kartet med Smaker fra Øyriket
“Innovasjon Norge mener at samarbeidet Smaker fra Øyriket, virkelig vil sette Frøya og Hitra på kartet som lokalmatregion. – Positivt for turister og lokale, sier Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.” Kilde: froya.no.


Mener lokalmat bidrar til økt verdiskaping i regionen +
“Gjør Trøndelag til en attraktiv destinasjon i Europa. Nå skal arrangøren vurdere om den desentraliserte matfestivalen i Trøndelag skal fortsette neste år.” Kilde: nt24.no.

Inn på den europeiske menyen +
“Trøndelag og Namdalen har mye å by på når det gjelder mat. Så mye at i 2022 er Trøndelag matregion utvalgt som European Region of Gastronomy (ERG), sammen med den spanske øya Menorca. – Jeg vil si til alle namdalske småskalaprodusenter: Fram med brystkassa.” Kilde: namdalsavisa.no.

Brynhild sluttet i museumsjobben og satser på landhandel +
“Med utsyn over hele Overhalla og halve Namdalen finner vi Tødåsen landhandel. I helga er det møteplass for små og store i forbindelse med åpen gård og Trøndersk matfestival i Namdalen.” Kilde: nt24.no.

Har gjort prestegården til historisk perle, ølbryggeri og campingplass +
“I sju generasjoner fra 1851 har familien Dille eid den tidligere prestegården i Fosnes. Et besøk på prestegården hos Solveig og Åge Ivar er som en kulturhistorisk tidsreise med aner helt tilbake til den gangen man ofret til andre guder.” Kilde: nt24.no.

En eventyrlig campingsesong +
Langnes Camping, Gring: “Etter å ha hatt en vanvittig god sesong i fjor, trodde ikke Per Arne Lynum at det kunne toppes. Men årets campingsesong har slått alle rekorder.” Kilde: namdalsavisa.no.

Bekymret eier er redd kjedene presser ham ut av campingkampen +
“Geir Arthur Kalseth på Koa Camping..  Mindre campingplasser i Trøndelag er redde for å bli presset ut av markedet når selskapet Topcamp nå kikker etter oppkjøpskandidater i Midt-Norge. … Fremtidens camping kan preges av kjeder som tilbyr hotellstandard på campingplassene.” Kilde: innherred.no.

Landets største festival: 200 syklister inntar bygda +
Oppdal: “Syklister fra hele landet kommer i helga til Oppdal – og sykkelfestivalen er den største i sitt slag i landet. Kommende helg .. arrangeres nemlig Oppdal sykkelfestival for andre året på rad.” Kilde: opp.no.


Visit Namdalen forsterker laget og ansetter traktorpikene-grynder +
“Grynder Ine Kristiansen Bye Rossetnes har de siste årene jobbet for både Traktorpikene AS og i barnevernet. Til høsten skal grongningen være med å utvikle Namdalen som reisemål.” Kilde: nt24.no.

I normalår er kapasiteten sprengt +
“..en gjeng som ønsker å gjøre en tusen år lang tradisjon kjent for innbyggerne i byen … Og resten av verden. – Pilegrimsferd i Trondheim har lange røtter, sier Ingeborg Collin. Hun er daglig leder på Pilegrimsgården, og tar imot Nidaros sammen med prosjektleder for «Pilegrimsbyen Trondheim», Tor Inge Eikrem.” Kilde: nidaros.no.

Laget musikkfest for flere tusen
Frøya: Det ble solgt over 3000 billetter til de åtte arrangementene under årets Frøyafestival. Årets festival er en av de mest vellykkede, og koronatiltakene kan ha vært med på å endre festivalprofilen for alltid.” Kilde: froya.no.


Måla hakekors ved tysk familie si rorbu
“Familien Menz meiner tagginga like ved rorbua deira er laga av nokon som prøver å stemple dei som nazistar.” Kilde: nrk.no.


Hotelldirektør beskylder Adressa for klikkhoreri
Mikael Forselius, direktør ved Hotell Britannia i Trondheim: “Det skaper store ringvirkninger når ting blir tatt helt ut av sammenheng.” Kilde: kom24.no.


Erna fikk smake Li-bab i Namdalsteltet +
“Ikke nok med at Fredrik (18) fra Lierne har ansvar for en egen stand under Trøndersk Matfestival i Trondheim – han fikk også besøk av statsminister Erna Solberg, som skrøt av Liernes signaturrett. – Er det reinkjøtt som er i denne? Det er ikke bjørn, altså?” Kilde: namdalsavisa.no.


Trondheim og Trøndelag utpekt som European Region of Gastronomy 2022
“Trøndelag og Trondheim vil gjennom tittelen European Region of Gastronomy bidra til et mer komplett bilde av Norge som reiselivsdestinasjon.” Kilde: business.visitnorway.com.

Skal løfte fram trøndersk mat og opplevelser
“Trøndelag er den første norske regionen som kan smykke seg med tittelen Europas gastronomiregion. Fredag fikk de første bedriftene i Trondheim beviset på sin sertifisering.” Kilde: nidaros.no.

Besseggens tøffe veslebror har vorte for populær
“I mange år var fjellet Knutshøe fast hekkeplass for kongeørn. Men nå har turistane tatt over.” Kilde: nrk.no.For tidligere nyheter se nyhetsbrevene i arkiv her 🙂

Tips en kollega om dette!