Det blir nok et vekstår for turistnæringen, og alt tyder på videre vekst i årene fremover. En utdanning innen reiseliv vil derfor være en god investering i fremtidig karriere.

Populært med norgesferie

I sommer har sosiale medier flommet over av naturbilder fra vårt vakre, langstrakte land. Stadig flere velger å ta hele- eller deler av ferien sin i Norge, og interessen for Norge som reisemål øker stadig. De siste årene har antall gjestedøgn økt for hvert år, og nå melder Den Norske Turistforening om nok et rekordår. I Virke Reise sin befolkningsundersøkelse for sommeren 2018, oppga 35 prosent at hytta i Norge blir en del av sommerferien. Dette er en økning fra 2017. ­­­Ferie på hotell, camping eller privat utleie økte fra 14 til 17 prosent.

– Vi ser at flere og flere nordmenn velger norgesferie, og det å kunne oppleve Norges fantastiske natur i slikt vær som vi har hatt i sommer er jo helt unikt, sier direktør Line Endresen Normann i Virke Reise Norge til NTB. – Når vi gjør våre spørreundersøkelser og spør nordmenn om ferieplaner for kommende sommer, har de ofte den forrige sommeren friskt i minne. Derfor forventer vi at enda flere vil velge å feriere i Norge i 2019 på bakgrunn av den fantastiske sommeren vi opplever nå, avslutter hun.

Reiselivskoordinator

På Treider har vi mange års erfaring med reiselivsstudier og fagskoleutdanningen, Reiselivskoordinator, er svært ettertraktet hos arbeidsgivere.

– Vår reiselivsutdanning har et kvalitetsstempel i bransjen, noe som bidrar til at våre studenter kommer seg raskt ut i jobb etter fullførte studier, sier utdanningsdirektør i Treider, Arild Sætre. – Med en utdanning innen reiseliv, har du hele verden som arbeidsplass og mulighetene for jobb er mange. Du kan jobbe hos flyselskaper, turistkontorer, turoperatører, reisebyråer, hoteller og restauranter. Her er det bare fantasien som setter grenser, avslutter han. Som en del av utdanningens andre semester gjennomfører studentene en praksisperiode i en relevant bedrift. Dette gjør dem godt forberedt til å gå rett ut i jobb som reiselivskoordinator etter fullførte studier.

Reiseliv – en næring i vekst

Regjeringens perspektivmelding fra 2017 viser at Norge trenger en million nye arbeidsplasser innen 2060. Reiseliv er en voksende næring som har potensiale til å skape mange nye arbeidsplasser fremover, og de siste 10 årene har sysselsettingen innen overnatting og servering økt med 30 prosent iflg. tall fra SSB. I 2017 var reiseliv, representert i SSBs statistikk ved overnatting og servering, næringen med nest høyest vekst i sysselsettingen. og alt tyder på at dette er en utvikling som vil fortsette i flere år fremover. Reiselivsnæringen vil med andre ord være en solid bidragsyter til økt sysselsetting i fremtiden. En utdanning innen reiseliv vil derfor være en god investering i fremtidig karriere.


Kilde: Treider

Treider tilbyr korte praktiske utdanninger innen mange ulike bransjer og yrker gjennom både hel- og deltidsstudier, samt som rene nettutdanninger. Gjennom korte, praktiske kurs og studier, og tette bånd til næringslivet er vi skolen for alle som vil raskt ut i jobb, eller trenger kompetanseheving innenfor nytt eller eksisterende fagfelt. På denne måten bidrar vi til livslang læring.