I dag går Norwegian Digital Travel Conference av stabelen i Kristiansand. Konferansen får store internasjonale eksperter til byen, som blant annet den kjente sosiale medier-eksperten Martin Stoll fra USA.

Trine Knudsen-Dabaddie, digital rådgiver i NHO Reiseliv. Foto: Katrine Lunke

Norges største digitale reiselivskonferanse går av stabelen 24 og 25. september i Kristiansand. Konferanser handler om digitale trender og muligheter for norsk reiseliv, og arrangeres for 7. gang av USUS, en næringsklynge for reiselivsbedrifter på Sørlandet og Telemark, i samarbeid med Visit Norway og NHO Reiseliv.

Det er et spennende program under NDTC i år, med mange store navn fra både inn- og utland som gjester konferansen.

– Personlig ser jeg spesielt frem til foredraget til Martin Stoll fra amerikanske Sparkloft Media. Han er en størrelse innen sosiale medier i USA, og det skal bli spennende å høre hans syn på hvordan de sosiale kanalene vil utvikle seg videre i kjølvannet av Cambridge Analytica og krav om økt gjennomsiktighet. Sosiale medier har jo endret hverdagen vår totalt over de siste 10 årene, og vil nok fortsette med det i lang tid fremover. Spørsmålet er bare hvordan, og i hvilken grad, de vil forme fremtiden vår, sier Trine Knudsen-Dabaddie, digital rådgiver i NHO Reiseliv, som er medarrangør av konferansen.

Bruk av digitale løsninger på veien mot et bærekraftig reiseliv

En annen spennende foredragsholder er britiske Anna Pollock. Hun skal holde et innlegg om hvordan reiselivsnæringen kan bli bedre til å bruke digitale løsninger på veien mot en mer bærekraftig utvikling.

– Hun er en pioner innen digitale løsninger i reiselivet, og var blant de første som så verdien av internett og strategisk implementering av digitale løsninger som nødvendige verktøy i reiselivsbransjen allerede på 1990-tallet. Mange av våre medlemsbedrifter bruker allerede teknologi som et aktivt verktøy for bærekraftig drift. Det blir spennende å høre hennes tanker om hvordan vi, og norsk reiseliv generelt, kan bli enda flinkere til å tenke digitalt for en bærekraftig fremtid, fortsetter Knudsen-Dabbadie.

Les mer om konferansen her!

 

.