RØROS: Flere gjengangere står på startstreken til Femundløpet i jubileumsåret, deriblant Robert Sørlie, Ralph Johannessen og Lars Monsen. Én som enda ikke har rukket å kjenne på nervene, er førstegangskjører Jens Kvernmo.

Friluftsmannen og den nyfrelste hundekjøreren har de siste ukene vært å se på TV-skjermen i serien Jens i villmarka på NRK, etter å ha gjort stor suksess med serien Vinterdrømmen i fjor. Når startskuddet går på Røros neste fredag, har han ett mål;

– Jeg skal fullføre med god stil før banketten starter, humrer Kvernmo, rett fra hundetrening i Skjækerfjella i Trøndelag.

Ingen nerver

– Det verste er vel kanskje at jeg ikke har noen nerver enda. Jeg kjørte jo nettopp Gausdal maraton, som er et relativt kort løp. Å kjøre løypene blir ikke noe problem, det er rutinene rundt jeg ikke har inne enda, understreker han. Både Bamse og Tarzan, som var med på langturen fra Finnmark til Trøndelag, er med i spannet under Femundløpet, og de øvrige hundene er også lånt fra Arnt Ola Skjerve.

– Jeg hadde ikke hatt sjans uten ham og hundene hans, han har veldig gode hunder. Det hadde vært morsomt å hevde seg selvsagt, men mange av de andre har drevet med dette i mange år, og så kommer Jensemann og surrer på tur, ler Kvernmo, som sto bak et hundespann første gang for knappe 13 måneder siden.

Helst på tur

TV-serier, bokutgivelse og foredrag er bare blitt en liten del av hverdagen, tross at nærmere 400.000 fulgte første episode av serien Jens i villmarka.

– Det tar heldigvis ikke så mye tid. Det gode livet er jo når jeg er ute på tur, enten med eller uten hundespann! 


Kilde: Femundløpet AS