Tall fra BankAxept viser at andelen som brukte kontaktløst på OverOslo var på 45%. På Trondheim Rocks var den på 38 % , mens på Idyllfestivalen i Fredrikstad valgte 41 % av festivaldeltakerne å tæppe kortet.

– Idyllfestivalen kjørte på sitt tredje år med byfestival, og hadde 11.000 gjester og to utsolgte dager. Vi oppfordret alle til å tæppe betalingskortet hos oss, og dette resulterte i rask betjening, mindre kø og mer omsetning, sier festivalansvarlig Terje Olsen i Idyllfestivalen.

Går raskere

BankAxept skal være tilstede på 24 festivaler og konserter rundt omkring i Norge, og så langt viser bruken en sterk vekst i folk som tæpper kortet.

– Hele festivalopplevelsen blir bedre fordi folk får brukt mer tid på musikk og hygge fremfor å stå i kø. Folk synes det er enklere å tæppe kortet. De frivillige er også glade for den nye betalingsmetoden, fordi folk slipper å skjule pinkoden sin, og kjøpene gjøres fort unna, sier markedssjef Johannes Øvland i Espos som leverer betalingsløsninger til konserter og festivaler.

Vekst av kontaktløse kort

Hver dag bruker de fleste nordmenn betalingskortet opptil flere ganger. Da flyttes penger fra en konto til en annen, og 8 av 10 kjøp gjøres i dag med BankAxept.I dag er 90 prosent av alle betalingsterminaler teknisk klargjort for å kunne håndtere kontaktløse betalinger. Nå er det omtrent tre millioner kontaktløse bankkort med BankAxept i omløp i Norge. Innen utgangen av 2018 er det ventet at dette vil øke til fire millioner.

– Vi forventer at veksten i antall kontaktløse betalingstransaksjoner vil fortsette med økt styrke, og at flere utsalgssteder vil aktivere sine betalingsterminaler for kontaktløs betaling, sier Heir i BankAxept.


FAKTA: I de fleste butikker, utsalg og kafeer trenger du ikke lenger taste kode eller «dra kortet» når du skal betale småbeløp. Teknologien som ligger bak heter «near field communication». Og fra nå av kalles kontaktløs betaling å tæppe.

Kilde: BankAxept