Ukategorisert

Unni Myklevoll ny studierektor ved Lofoten Reiselivfagskole


Unni Myklevoll

Unni Myklevoll, Studierektor Lofoten Reiselivfagskole

Lofoten Reiselivfagskole, den nye modulbaserte utdanningen for besøks- og opplevelsesnæringene, har fått studierektor.

Lofoten Reiselivfagskole skal sikre reiselivsnæringen kvalifiserte medarbeidere med relevante kunnskaper og ferdigheter, sier styreleder for utdanningen og rektor ved Aust-Lofoten videregående skole, Hugo Bjørnstad. Studentene skal kunne gå direkte ut i arbeid i reiselivsbedrifter, eller starte egne foretak.

25 uteksaminerte studenter årlig skal gi reiselivsnæringen i Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms kunnkapsrike, engasjerte medarbeidere og vertskap som kan bidra til kvalitetsheving og kontinuerlig produktutvikling. Nordland fylkeskommune finansierer studietilbudet.

Unni Myklevoll er tilsatt i stillingen som studierektor og starter i jobben 1. august. Første kull studenter skal være på plass i januar 2015, sier Bjørnstad. Siden studiet er modulbasert kan tas ved siden av jobb.

Myklevoll har sin bakgrunn hovedsakelig fra reiselivsbransjen. På 90-tallet kom Unni til Svolvær til stillingen som daglig leder for Norsk Reiselivsinstitutt (NRI) og Norsk Hotellhøgskoles studie innen hotell- og reiselivsadministrasjon. Senere jobbet hun med blant annet med sykkelturisme i Lofoten og var reiseleder i Hurtigruten i 5 år før hun begynte som reiselivssjef på Svalbard. Nå kommer hun fra stillingen som daglig leder i Blilyst, et distriktsutviklingsprosjekt i Sør-Trøndelag.

Myklevoll har hotellfag og serviceledelsesutdannelse. I tillegg tok hun i 2012 eksamen i Prosessledelse i lokalsamfunnsutvikling og våren 2013 eksamen i opplevelsesdesign ved Univeritetet i Nordland. Myklevoll har også en spennende, variert og relevant yrkesbakgrunn som Lofoten Reiselivfagskole vil ha god nytte av, sier Bjørnstad.

 

Nasjonalt
Skandinavia opplever stor vekst av asiatiske besøkende
Nasjonalt
De feiret den europeiske nasjonalparkdagen!
Nasjonalt
Clarions nye miljøsatsning