Kongressen World Conference on Timber Engineering (WCTE) kommer til Oslo og Clarion Hotel The Hub i 2022. Jubelen stod i taket hos VisitOSLO da gladnyheten kom.

– Å vinne WCTE 2022 er helt fantastisk for Oslo og tilfører byen en verdi på over 17 millioner kroner. Fagmiljøet gjorde en fantastisk innsats i Seoul, og vi er stolte av samarbeidet vi har hatt med dem i denne prosessen. Vi gleder oss til å ønske WCTE velkommen til Oslo og vise dem byens vakre trekonstruksjoner, sier VisitOSLO sin kongressjef Annie Kristi Korsmo.

I sylskarp konkurranse mot seks andre europeiske byer gikk Oslo av med seieren da avgjørelsen ble tatt under årets WCTE i Sør-Korea.

– Jeg opplever en stor glede over at vi klarte å få WCTE til Oslo i 2022. Konferansen er kjempebra for Oslo, som blir European Green Capital i 2019, sier Kristine Nore, forsknings- og utviklingssjef ved massivtrebedriften Splitkon, som var initiativtaker til Oslos søknad.

– Jeg er så glad på vegne av den norske byggenæring, skog- og trenæringen og oss i Innovasjon Norge, for at vi sammen nå skal vise verden de norske løsningene i Oslo i 2022. Ikke bare skal dette bli en konferanse for verdenseliten av ingeniører, men det skal bli en smeltedigel mellom ulike fag og ikke minst en skikkelig folkefest i Oslo by, forteller administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth.


Bildet: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), med professor Anders Q. Nyrud i spissen, står som vertsinstitusjon bak søknaden sammen med Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU), Bergen Arkitekthøgskole (BAS), OsloMET, NIBIO, Treteknisk, Splitkon og VisitOSLO. 


NB! Dette innlegget er ett av mange utvalgte reiselivsnyheter du finner i nyhetsbrevet Dagens reiselivsnyheter. Les mer om nyhetsbrevet her!