Snarveier:
Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet


Visual Boost – nytt konsept til reiselivsbedrifter!
Visual Boost er et nystartet firma som leverer websider, foto, innhold & tekst for små og mellomstore reiselivsbedrifter. Visual Boost leverer en helhetlig løsning for bedriften inkludert reiselivskompetanse.

Innlegg: Cruise på rett kjøl!
«Ordfører Arne Sandnes i Norddal kommune har skrevet et godt innlegg om turisme i Nationen 21. september. Mye er jeg enig i, men når Sandnes karakteriserer lovlig turistvirksomhet som «kulturell voldtekt», melder jeg pass.» Kilde: nationen.no.

Reiselivet mangler kompetanse
«NHOs kompetansebarometer: Reiselivsbedriftene taper kunder som følge av manglende kompetanse.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Det koker i denne delen av hyttemarkedet
«Fjellhytter som ligger minst 800 meter over havet har høyere prisvekst, ifølge ferske tall fra Prognosesenteret.» Kilde: dn.no.

Slanket balansen og tredoblet resultatet (KB)
«Salg av hoteller var med på å gi et historisk godt resultat for Rica Eiendom.» Kilde: estatenyheter.no.

Skal samarbeide for sårbare kvinner
«Gjennom en ny avtale mellom Røde Kors og Nordic Choice Hotels skal ofre for menneskehandel og æresrelatert vold få praksis og opplæring i hotell- og restaurantdrift.» Kilde: travelnews.no.

Uber åpner for comeback i Norge
«Taxiformidlingstjenesten Uber kan komme tilbake til Norge når den nye taxilovgivningen trer i kraft neste år.» Kilde: travelnews.no.

Fleire og fleire vel tog på jobbreise
«20 prosent fleire nordmenn har tatt tog i staden for fly på jobbreise i år. Hilde Chapman tok toget da ho skulle på konferanse i Cremona i Italia.» Kilde: nrk.no.


NORD-NORGE:

Vant italiensk pris for nordlyskampanje
«Visit Norway Italia – har sammen med turoperatøren Giver Viaggi Crociere, NordNorsk Reiseliv og Avinor – vunnet gull for beste integrerte kampanje med nordlyskampanjen 2018/2019 «Aurora Boreale. Ny sesong».» Kilde: business.visitnorway.com.

Scandic og folket på Nordkapp krangler om inntektene (Finnmark)
«Striden om det er Scandic-kjeden eller kommunen som skal kontrollere inntektene på Nordkapp har resultert i politisk jordskjelv og «krig» i sosiale medier. .. Dette sier hotellansatte.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Offroads Finnmark oppretter stifond (Finnmark)
«Rittarrangøren vil sikre bærekraftig utvikling av stisykling i hele Nord-Norge.» Kilde: terrengsykkel.no.

Naturvernforbundet klager på Målselvs skuterløyper (Troms)
«I påska åpna Målselvs første snøskuterløyper. Nå har Naturvernforbundet klagd på dem.» Kilde: nye-troms.no.

Helt fantastisk at det skjer noe slikt i Sortland! (Nordland)
«Siden onsdag kveld har cruiseskipet Black Watch ligget til havn i Sortland. Det første overnattingscruiset noen sinne har satt preg på byen.» Kilde: vol/no.


FJORD-NORGE:

Første cruisesesong med svovelkrav over
«Færre klager på utslipp. Havnesjef ønsker strengere krav.» Kilde: tu.no.

Rom til leie i konkursrammet hotell (Rogaland)
«Seksjonseierne har startet utleie av rom i det konkursrammede Spa-hotell Velvære på Hjelmeland.» Kilde: aftenbladet.no.


ØST-NORGE:

Nå er Scandic Hafjell best (Oppland)
«Hotelleierne og eiendomsselskapet bak det tidligere OL-hotellet ved Hafjell ønsket å legge ned. De ansatte hadde imidlertid en drøm om å overleve. – Vi gikk fra bunn til topps, takket være pågangsmotet til de ansatte, sier hotelldirektør Erik Fostervoll.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Vant arkitektkonkurransen for Sukkerbiten (Oslo)
«Prosjektet «Trelett» stakk av med seieren i arkitektkonkurransen for Fotografihuset på Sukkerbiten.» Kilde: estatenyheter.no.

160 svært ulike kulturinnslag (Oslo)
«4000 fakler lyste opp langs Akerselva.. Som en hyllest til høstjevndøgn, ble alt elektrisk lys langs Akerselva i Oslo slukket torsdag kveld og levende lys overtok.» Kilde: aftenposten.no.


SØRLANDET:

Leder Norges sørligste hotell
«De første månedene har gått over all forventning for ett av Norges nyeste – og landets sørligste hotell. Mandal Hotel. – Det har til tider vært helt «vilt», forteller gründer, deleier og hotelldirektør Lotte Fredriksen Syltevik.» Kilde: horecanytt.no.

Innlegg: Saman for eit vindkraftfritt Setesdal (KB)
«Rv 9 med ladestasjonar på rekke og rad – og gul stripe på det næraste fullført opp Setesdal gjer det stadig greiare for ”hyttefolket” å kome seg fort til sine ulike destinasjonar og nyte dei gledene fjellheimen har å by på.» Kilde: fvn.no.


ANNET:

Amsterdam innfører Europas høyeste turistskatt
«Med en ny overnattingsavgift på tre euro kan Amsterdam bli den byen i Europa som krever høyest turistskatt, melder CNN.» Kilde: dagsavisen.no.