650 ledige stillinger i norske og svenske fjell til vinteren

løpet av de siste ti årene har over 11.000 unge mellom 18 og 24 år fått jobb hos reiseselskapet SkiStar. Hvert år får selskapet inn tusenvis av nye søknader. Å søke jobb i norske og svenske fjell er populært, og akkurat nå pågår rekrutteringen av vinterens nye medarbeidere. På grunn av den rådende koronapandemien jobbes det for fullt for at destinasjonene kan åpne på en trygg og sikker måte, både for gjester og personale. SkiStar følger naturligvis folkehelsemyndighetenes anbefalinger og årets rekrutteringsprosess vil derfor foregå digitalt.

– Vi er stolte over å kunne skape arbeidsplasser for de unge. I Sverige er vi en av landets største arbeidsgivere i aldersgruppen 18-24 år. Jobben hos oss er for mange en viktig førstegangsjobb og mange arbeider i flere sesonger. Derfor er vi ekstra glade for at vi i år, tross rådende omstendigheter, kan gjennomføre rekrutteringen gjennom en digital prosess, sier Camilla Sundqvist, HR-sjef i SkiStar.

Tidligere har rekruttering av nye arbeidere skjedd i august, men er i år utsatt til september. Søknadsperioden er fra 1. september til 20. september. Via nettsiden skistar.com kan du søke stillinger som for eksempel skilærer i Hemsedal, resepsjonist i Trysil, heisvert i Sälen eller heistekniker i Åre.

Utvalgsprosessen foregår i september og alle søkere som matcher SkiStars tjenester og verdigrunnlag innkalles deretter til intervju. Nytt i år er at intervjuene gjennomføres med digitale verktøy. Intervjuperioden er mellom 26. september og 11. oktober. Totalt vil om lag 1.000 personer kalles inn til intervju, av disse vil om lag 650 få tilbud om jobb.

– For mange er vi en attraktiv arbeidsgiver. Ikke minst blant unge, og opp mot 65 prosent kommer tilbake etter sin første sesong. Oppdraget vårt er å finne ambisiøse og serviceinnstilte medarbeidere til SkiStar, og jeg er overbevist om at vi også i år lykkes selv om intervjuprosessen blir annerledes. I disse tider håper vi alle har forståelse for endringen, og at vi hele tiden må tilpasse virksomheten med fokus på trygghet og sikkerhet, avslutter Camilla Sundqvist.


Foto: Ola Matsson / SkiStar

Tips en kollega om dette!