Første søndag i advent tennes Oslo Treet i Trettenparken på Filipstad i Oslo. – Jeg håper det blir et samlingspunkt til glede for mange, sier Stein Erik Hagen.

Søndag 1. desember kl. 18 holdes åpningsseremonien for den 14 meter høye kunstinstallasjonen Oslo Treet. Med 125.000 programmerbare LED-lamper skal treet lyse opp den nye Trettenparken på Filipstad i Oslo.

– Oslo Treet er en trollbindende kunstinstallasjon, som jeg håper blir et samlingspunkt til glede for folk i alle aldre. Jeg ser frem til å dele opplevelsen med Oslos befolkning og andre skuelystne, sier Hagen.

Oslo Treet ble kjøpt av Stein Erik Hagen i 2017, som en gave til Oslos befolkning.

– Treet representerer Oslos kjerneverdier: kjærligheten til skogen, naturen og miljøet. Jeg er veldig fornøyd med at det skal stå i Trettenparken og lyse opp et område der mange vil ferdes, sier Hagen, som takker Oslo Havn og Oslo kommune for det gode samarbeidet.

Treet skal i første omgang stå på Filipstad i fem år, etter avtale med Oslo Havn og Oslo kommune. Byrådsleder Raymond Johansen ser frem til at Oslo Treet endelig blir tent.

– Kunsten i Oslo binder oss sammen, og vi er heldige som har flott kunst i våre felles offentlige rom. Jeg er glad for at Stein Erik Hagen kom til oss med denne ideen. Nå deler han en kunstopplevelse med alle i byen. Jeg er sikker på at det blir en attraksjon. Treet er med å lyse opp en del av byen som er i støpeskjeen og del blir synlig fra mange steder. Det er et verk som gir identitet til en helt ny del av byen. På vegne av Oslos befolkning vil jeg si takk for gaven, sier Johansen.

Åpningsseremonien søndag 1. desember starter kl. 18 i Trettenparken på Filipstad. Julestemte gjester får se tenningen av Oslo-treet, førjulskonsert med Herborg Kråkevik og noe godt å drikke og bite i.

Program søndag 1. desember kl. 18-19:

Velkommen v/Ingvar M. Mathisen, havnedirektør, Oslo Havn

Tale v/Carl Erik Hagen

Tale v/Raymond Johansen, byrådsleder, Oslo

Åpningsshow – treet vekkes til liv med musikk fra Nøtteknekkeren av Tsjajkovskij

Herborg Kråkevik synger julen inn sammen med pianist Helge Lilletvedt og Majorstuen barne- og ungdomskor

Det blir servert gløgg, pepperkaker, kakao og julemarsipan.

Faktaboks, Oslo Treet:

  • Treet er 14 meter høyt og 12 meter bredt
  • Kunstinstallasjonen er et unikt bestillingsverk fra selskapet Symmetry Labs
  • Det skal stå i Trettenparken, ved Skur 13 på Filipstad
  • De 125.000 LED-lampene lager et fargerikt, datastyrt lysspill. Lyset vil dimmes om natten.
  • Oslo Treet er tilpasset norske forhold, slik at det tåler frost og snø
  • Stein Erik Hagen dekker kostnader for drift og vedlikehold av Oslo Treet