Dagens reiselivsnyheter 01.10.2020

Nasjonalt:

Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo uke 40-2020
«Norges første digitale caravanmesse, norske reisebøker, Oslo trenger bilistene – og bilistene trenger Oslo sier KNA-president Geir A. Mo, samt refusjon av flybitter når destinasjonen plutselig er blitt “rød”. Dette er stikkordene for denne ukens utgav..» Kilde: dfly.no.

Innlegg: Design thinking, innovasjon og reiseliv post Covid
«Selv om vi allerede er temmelig bra sammenlignet med mange andre mener jeg vi må legge lista enda høyere. Hvis man ønsker å skape innovative produkter og tjenester som folk faktisk har bruk for, så er Design Thinking en fantastisk måte å jobbe på.» Kilde: travelopment.com.

Norske Parker med innspill til ny nasjonal reiselivsstrategi
«Sekretariatsleder Kristian Bjørnstad deltar i en rundebordsamtale om ny nasjonal reiselivsstrategi. .. Nye typer parker (regionalparker, geoparker) og UNESCO-områder er underutviklet i Norge i forhold til den status de har i reiselivet internasjonalt.» Kilde: norskeparker.no.

7 digitale tips fra Norwegian Digital Travel Conference
«Koronaepidemien gjør at konkurransen om gjestene er større enn noen gang. Smart bruk av digitale kanaler kan utgjøre forskjellen som frister gjestene til din bedrift, er budskapet fra Norwegian Digital Travel Conference 2020. Her får du ekspertenes tips.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Kloke oppmykninger som vil ta oss et skritt videre mot gjenåpning
«På en pressekonferanse i dag presenterte Helseminister Bent Høie flere nasjonale normaliseringstiltak som er relevante for reiselivet. Følgende tiltak trer i kraft fra 12. oktober:..» Kilde: nhoreiseliv.no.

Oslo-hotella hardast ramma av koronapandemien i august
«Etter en betring i juni og juli for overnattingsverksemdene, var det eit steg tilbake for overnattingar i august. Det er framleis hotella som slit mest under pandemien. Særleg gjer det seg gjeldande i byar, der Oslo har den største nedgangen i overnattingar.» Kilde: ssb.no.

Tre av fire hotellrom står tomme hver natt +
«Kun 22 prosent av hotellrommene på Gardermoen ble utleid i september. Særlig bedre er det hverken i Oslo eller i Bergen. Og det er ingen bedring i sikte.  – Kun en vaksine som kan redde næringen.» Kilde: dn.no.

Nordic Choice tilbyr fleksibel møtebooking
«Møter eller konferanser på Nordic Choice-hoteller i Norden kan nå endres kostnadsfritt frem til syv dager før møtedagen. Antall deltagere kan endres helt frem til dagen møtet eller konferansen finner sted.» Kilde: hrrnett.no.

Høstlige opplevelser fra Varanger til Jæren og Kristiansand
«Høstlige opplevelser i langstrakt land inviterer deg til de store og små, de høye og de unike opplevelser. Her har vi 10 temaer med mange forslag hva du kan gjøre når det fortsatt er høstferie og fine høstdager.» Kilde: reiseliv.no.

Denne båten blir verdas første i sitt slag +
«Den full-elektriske hurtigbåten skal gå med ein fart på 23 knop og frakta 147 passasjerar. Arbeidet med båten byrjar i mai neste år.» Kilde: e24.no.

Hegnar om smitten på Hurtigruten: – Mye slurv
«Slurv, uklarheter og enkle feil som kunne vært unngått, var det styreleder i Hurtigruten synes var verst ved håndteringen av koronautbruddet på MS «Roald Amundsen».» Kilde: nrk.no.

Dette er Norwegians krise-program i vinter
«Norwegian har nå gjort klar for selskapets satsing gjennom vinteren. Selv om man beholder mange utenriksruter, er det en åpenbar satsing på norsk innenriks.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Hvordan får vi nordmenn til å reise nordover i vinter?
«InnOpp ønsker å bidra slik at alle står best mulig rustet for det neste halvåret. Det investeres derfor i en ny stor markedsanalyse om nordmenns syn på Nord-Norge som reisemål det neste halvåret. Det første tiltaket blir nå ”rullet ut” med 6 webinarer..» Kilde: innovativeopplevelser.no.

Innlegg: Bli med og berg arbeidsplasser!
«Det er derfor avgjørende at bedriftene brukes i så stor grad som mulig. For smittevern er viktig, men bruk kan faktisk være det beste vern. Også når det gjelder korona.» Kilde: vol.no.

Ny skuterløype til Gjesvær (Finnmark)
«Nordkapp kommune har startet en prosess med utredning og fastsetting av både nye og eksisterende løyper.» Kilde: radionordkapp.no.

Er du vår nye produkt- og salgssjef (Troms)
«Visit Lyngenfjord AS søker etter produktutvikler og salgsmedarbeider. 100% stilling, 12 måneder med mulighet for forlengelse. Søknadsfrist 09.10.2020.» Kilde: Visit Lyngenfjord / FB

Fjord-Norge:

Innlegg: Tenn fyrlys for Stad (Vestland)
«Verdifullt og ikonisk landskap vert øydelagt. Kven vaktar Stadlandet mot irreversible inngrep?» Kilde: ba.no.

Koronaviruset har gitt rekordsesong for dette skianlegget (Vestland)
«Det har vært en dyster sommer for reiselivet. Men skianlegget på Folgefonna skiller seg ut. – Folk fikk ikke fikk stå på ski under utbruddet og tar det igjen nå.» Kilde: nrk.no.

Rogalands turistmagneter gikk på en korona-smell (Rogaland)
«Besøkstallet for Norges mest populære topp stuper som skurken i «Mission: Impossible – Fallout». Både Tom Cruise-effekten og cruisetrafikken forsvant i kjølvannet av koronapandemien.» Kilde: aftenbladet.no.

Nå blir det gang på Bjergsted-hotell (Rogaland) +
Stavanger: «Seks og et halvt år er gått siden Petter Stordalen og Alfred Ydstebø vant tautrekkingen med Arthur Buchardt om hotelltomten i Bjergsted. Utviklingen av havneområdet omfatter nå ny kai, hotell med 252 rom, samt et næringsbygg.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

I villmarka med eget e-verk, vannverk og flust med teknologi (Innlegg)
«Ikke vann eller avløp, ei heller 230 volt er tilgjengelig på tomtene i det nye høytliggende hyttefeltet Envola i Rendalen Østfjell. Men tro ikke det legger noen demper på interessen for å bygge.» Kilde: hytteavisen.no.

Via Ferrata på Andersnatten (Buskerud) +
«Det skal bygges en via ferrata på Andersnatten som planlegges å være ferdigstilt i 2021. For klatrere er Andersnatten et kjent sted, med den klassiske ruta den Hvite Stripa som plommen i egget.» Kilde: norsk-klatring.no.

Nytt underskudd for Dr. Holms på Geilo: – Uaktuelt å selge (Buskerud) +
«Det ville vært langt billigere for eierne av sagnomsuste Dr. Holms på Geilo å leie ut hotellet helt gratis enn å drive det selv.» Kilde: dn.no.

Hotellet klart til bruk – utsetter likevel åpningen (Akershus) +
«Miklagard hotell på Kløfta: «Det første byggetrinnet, med blant annet 300 hotellrom, står klart. Likevel vil ikke rommene fylles opp før på nyåret. ..skulle etter planen åpne nå i oktober. Som for mange andre har koronapandemien ført til endring i planene. – Vi vil at gjestene skal føle seg trygge.» Kilde: eub.no.

Slik blir det på Sommerro (Oslo)
«I rekken av stilige hoteller i hovedstaden de siste årene havner etter alle solemerker Stordalens Sommerro på topp når det står ferdig i 2022. Her er de første bildene.» Kilde: way-2-go.no.

77 prosent mener det er for mange turister i Kragerø (Telemark) +
«I sommer ble det gjennomført en gjesteundersøkelse i Kragerø. Nå er resultatene klare, og det er flere ting som vekker oppsikt.» Kilde: kv.no.

Smekkfullt hotell og fire års venteliste i Tuddal (Telemark) +
«Mens en rekke byhoteller kan bli stengt som følge av koronapandemien, har lille Tuddal Høyfjellshotel i Telemark aldri hatt så stor pågang av gjester. – Det er helt vilt.» Kilde: dn.no.

Annet:

Franske skisportssteder forventer flere turister
«Der kan i en coronatid blive kamp om skituristerne. ”Frankrig er nok bedre stillet. Vi har ikke vild, smitterisikofyldt afterski, som i nogle nabolande,” hævder den franske skisportssammenslutning..» Kilde: standby.dk.

Amerikanske flyselskaper permitterer 32.000
«American Airlines og United Airlines starter torsdag permittering av til sammen 32.000 ansatte fordi Kongressen ikke har klart å få på plass en hjelpepakke.» Kilde: e24.no.

Amazon launches virtual tours and activities for destinations
«Perhaps not the move some might have expected initially from Amazon – but the e-commerce giant is making another foray into the travel, tourism and hospitality industry.» Kilde: phocuswire.com.

 

Tips en kollega om dette!