Dagens reiselivsnyheter 02.10.2020

Nasjonalt

Fjord Norge AS søker PR- og kommunikasjonssjef
«Fjord Norge AS søker kommunikasjonssjef som skal bidra til å posisjonere Vestlandet som reisemål gjennom nasjonale og internasjonale medier og influensers. Fast stilling. Arbeidsted Bergen. Søknadsfrist 19.10.2020.» Kilde: finn.no.

Lanserer bærekraftig reise
«Up Norway og The Discovery Route mener tiden er inne for å posisjonere Norge som verdens mest bærekraftige reisemål.» Kilde: travelnews.no.

Innlegg: Opplevelser å bli oppslukt av
«Hvordan kan du finne ferieopplevelser og aktiviteter som river deg med og gjør deg oppslukt. Kronikken er skrevet av reiselivsforsker Veronica Blumenthal.» Kilde: gd.no.

SSB-tall bekrefter svært tøff start på høsten
«Nye SSB-tall viser bekrefter at krisen igjen rammer hele reiselivet i alle deler av landet.» Kilde: nhoreiseliv.no,.

Hotellene fortsatt hardt rammet av pandemien
«Etter en bedring for hotellene i sommer er det igjen en tilbakegang i august. Årsaken er at de utenlandske turistene uteblir. Særlig gjelder det byene, der Oslo har den største nedgangen i overnattinger.» Kilde: travelnews.no.

Camping økte med 33 prosent i august
«Reisemønsteret har endret seg i koronaåret. Campingplasser gjør det langt bedre enn ventet, men får likevel en nedgang for manglende utenlandske gjester.» Kilde: bobilverden.no.

Norges digitale caravanmesse … nå er den endelig åpen
«Når ikke folk kan komme til caravanmessen, så kommer vi til dem, sier generalsekretær Geir Holm i Norges Caravanbransjeforbund.» Kilde: caravanbransjen.no.

Håper skianlegg kan kjøre fulle stolheiser i vinter
«Alpinanleggenes Landsforening håper Folkehelseinstituttet gjør unntak fra kravet om et sete mellom gjestene i stolheis til vinteren, og vil fylle opp stolheisene for å unngå køproblemer.» Kilde: friflyt.no.

Skogen er for alle
«Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) og Den Norske Turistforening (DNT) ønsker at alle får anledning til fantastiske opplevelser ute i naturen. .. har laget Jaktvettregler og Fjellvettregler for å forebygge og forhindre ulykker.» Kilde: dnt.no.

Norske konkurransekokkers betydning for utviklingen av det norske kjøkken
«De norske kokkelandslagene har siden 1968 utviklet unge kokketalenter til å bli vinnere i de store og mest prestisjefylte kokkekonkurransene i verden. Den formidable innsatsen har hatt, og har fortsatt, enorm betydning for det norske kjøkkens utvikling.» Kilde: horecanytt.no.

Hotels.com lanserer verdens beste jobb — for kjæledyret ditt
«Hotels.com™ har startet jakten på et team med dyreanmeldere som skal vurdere verdens mest kjæledyrvennlige hoteller..» Kilde: dfly.no.

Norwegian-veteran Lasse Sandaker-Nielsen slutter
«Informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen har spilt en sentral rolle i Norwegian i en årrekke. Etter over 10 år i selskapet takker han snart for seg og varsler samtidig overgang til PR-bransjen og First House.» Kilde: e24.no.

Reisebyråer savner refusjon fra SAS 
«Flere reisebyråer må låne penger for å betale sine kunder det SAS skylder for avbestilte reiser under koronapandemien. SAS lover at alle skal få refundert billetter, men har flere hundre tusen krav som ennå ikke er behandlet.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Dette er konsekvensene av koronapandemien
«Inntektstap på 8,5 mrd kroner for reiselivet i Nord-Norge, mister 1/3 av alle sysselsatte i 2020.» Kilde: arctic-365.no.

Nå samler reiselivsnæringa seg
«Reiselivsnæringa i nord ruster seg nå til å kapre norske vintergjester. Og din bedrift er invitert med på laget – helt kostnadsfritt.» Kilde: arctic-365.no.

Auguststatistikken i nord ble som forventet
«..en nedgang på 22 prosent, mens Norge totalt hadde en nedgang på 29 prosent. Utenlandstrafikken til Nord-Norge har gått ned med 58 prosent i august måned sammenlignet med fjoråret, mens Norge som helhet har hatt nedgang i utenlandstrafikken på 70 prosent.» Kilde: reiselivinord.no.

Innlegg: Kina vil feste grepet om Svalbard
«Skal Norge unngå at suvereniteten på Svalbard svekkes, må politisk motiverte kinesiske oppkjøp stanses. Det kan bli dyrt, men helt nødvendig.» Kilde: nrk.no.

Kan bli storsatsing i Kvalhornet (Nordland) +
«300 millioner kroner er investeringsrammen på skianlegg i Kvalhornet i Valnesfjord. Det kan bli både tre stolheiser og en gondolbane til toppen av Kvalhornet dersom det gedigne alpinprosjektet kommer i mål. saltenposten.no

Midt-Norge:

Innlegg: Skiløypa i Gjevilvassdalen
Oppdal: «Dette er ikke en hvilken som helst skiløype i Oppdal – det er den viktigste skiløypa.» Kilde: opdalingen.no.

Hotell satser 5 mill. på spillsenter +
Oppdal: «Hotelldrivere investerer fem millioner innenfor disse veggene. Det skal bli et helt nytt aktivitetstilbud i Oppdal.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Kulturlandskapsprisen 2020 (Møre og Romsdal)
«Kristian Austigard og brorsonen Stein Kåre Austigard får Kulturlandskapsprisen 2020, for å halde i hevd kulturlandskapet på Hoem i Eikesdalen på ein framifrå måte.» Kilde: regjeringen.no.

Øst-Norge:

Drømmer du om sol og varme? Her får du feriefølelsen i Norge
«Dra til fjells for 36 grader i vannet året rundt.» Kilde: kk.no.

Hva skjer i BOR i høst (Innlandet)
«Prosjektet Bærekraftige Opplevelser i Reiselivet er i sluttfasen og det er grunnen til at det er litt stille rundt oss. Dette betyr bare at arbeidet foregår bak kulissene. Les her hva du kan forvente de neste månedene.» Kilde: reiselivsforskning.org.

Vil sette prisrekord i Valdres med luksushytte (Innlandet)
«Hvis prakthytta blir solgt til prisantydning, vil den bli den dyreste noensinne solgt på Beitostølen. – Innstilt på at det kan ta tid å få solgt, sier selger.» Kilde: dn.no.

På jakt etter de gode opplevelsene? (Innlandet)
«Det er morgengry i Gudbrandsdalen. Sola skinner allerede over store deler av Øyer kommune, to mil nord for Lillehammer. Men jeg er foreløpig alene med kaffekoppen på den store verandaen på Nermo Hotel.» Kilde: thetravelinspector.no.

Innlegg: Dette må det bli slutt på. Det er våre områder (Innlandet)
«..det må være slik som intensjonene var med disse områdene i starten; forvaltning gjennom bruk isteden for det vi ser nå forvaltning gjennom bevaring og fredning. De må forvaltes lokalt, og det må tas hensyn til lokale avveininger og skjønn.

Sterk etterspørsel foran vintersesongen (Innlandet/Buskerud)
«I forbindelse med årsrapporten september 2019 – august 2020 kommer konsernsjef Stefan Sjöstrand med en kommentar om dagens situasjon i SkiStar.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Munnbindkrav på Oslo lufthavn (Akershus)
«Ullensaker kommune har besluttet å innføre munnbindkrav på Oslo lufthavn i situasjoner der det ikke er mulig å opprettholde én meters avstand.» Kilde: travelnews.no.

Manglende inntekter får konsekvenser for hotellet (Telemark) +
«Hotellet har vært veldig dyrt for oss å drive, bekrefter hotelldirektøren. Norsjø Hotell vil holde stengt fram til 1. mai neste år.» Kilde: varden.no.

Si din mening om turisme i Tinn (Telemark)
«Visit Rjukan inviterer alle som bor i Tinn til å si hva de mener om reiseliv og turistme. Bli med på innbyggerundersøkelse.» Kilde: radiorjukan.no.

Går det mot den siste ville tundrarein i Norge? (V/B/T)
«Turistløyper, bygging av hytter og økning av menneskelig trafikk på Hardangervidda får skylden for at villreinen blir presset sammen på et lite område.» Kilde: Innleggsforfatteren skriver om villreinbestanden i Norge.» Kilde: itromso.no.

Annet:

Hello, Amazon — Online Travel Is Harder Than It Looks
«In the school of online travel hard knocks, new entrants have learned that barriers to entry can be substantial. Amazon, Google, and Airbnb should realize that the devil is in the details, and the complexities.» Kilde: skift.com.

Tips en kollega om dette!