Dagens reiselivsnyheter 02.12.2020

Nasjonalt:

Filmen om BIOTOUR
«Lurer du på hva BIOTOUR har forsket på? I denne filmen får du vite mer om de viktigste funnene fra BIOTOUR-prosjektet. .. BIOTOUR utforsker nøkkelbetingelser for videreutvikling av naturbasert reiseliv i norsk bioøkonomi.» Kilde: nmbu.no.

Skianlegg venter på nye reiseråd
«Uvanlig mild november har forsinket skisesongen, men nå er snøkanonene i gang. Skianleggene sier det er krevende å planlegge sesongåpning når hovedrådet fra myndighetene er å holde seg hjemme. – Ønsker ikke at folk skal dra på juleferie med skam.» Kilde: nrk.no.

Cruise Norway konferansen 18.11.2020 – oppsummering
«For dei som ikkje hadde anledning til å delta på konferansen til Cruise Norway «Cruiseturismens framtid i Norge – varsellampene blinker» digitalt eller fysisk, her er referat frå innlegga..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Blir luftfarten noengang som før?
«Trafikken tar seg sakte med sikkert opp igjen, men det stilles et stort spørsmålstegn ved om forretningstrafikken vil komme tilbake til gamle høyder.» Kilde: hrrnett.no.

SAS snur – stanser planen om servering på fly i Norge
«SAS skulle fra i dag av, tirsdag 1. desember, ha startet med servering om bord i sine fly på rutene i Norge. Det blir det ikke noe av. Samme dag som tiltaket skulle settes i verk, snur selskapet.» Kilde: flysmart24.no.

Norwegian stanser billett-refusjoner: – Dette er uheldig +
«Flyselskapet Norwegian har igjen stanset utbetaling av refusjoner for billetter kjøpt gjennom reisebyråene. Det fører til at kundene velger andre flyselskaper, mener reisebyråtopp.» Kilde: dn.no.

Se – Widerøe er større enn KLM, BA og Lufthansa
«Det er ikke ofte et norsk flyselskap kan vise til større trafikk en de europeiske flygiganter som British Airways, Lufthansa eller KLM. Det skjer imidlertid nå.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Mener man må fronte det eksotiske Nord-Norge
«Reiselivsgründer mener kritikken om at man ikke skal fronte det eksotiske nord faller på sin egen urimelighet.» Kilde: nrk.no.

Vern eller bruk – og for hvem? (Troms)
«Reisadalen nasjonalpark og Lyngsalpan landskapsvernområde brukes av ulike interessegrupper. Reindrift, landbruk og turisme benytter naturområdene, men med ulik innfallsvinkel. Så kanskje, ja takk, begge deler, både vern og bruk er bra.» Kilde: uit.no.

Erlend Rian er død (Troms)
«Den folkekjære ordføreren ble 79 år gammel. .. Etter den politiske karrieren var Erlend Rian administrerende direktør i Destinasjon Tromsø fra 1996 til 2003 og daglig leder i Tromsø 2014 og Tromsø 2018.» Kilde: itromso.no.

Elin fikk sjokk da hun åpnet hotelldøra (Troms)
«Da Elin Pettersen fra Lofoten reiste til Tromsø for en sykehuskontroll, var hotellrommet som ventet ikke av det koselige slaget. Da det også viste seg å være et karantenehotell, fikk hjertesyke Pettersen panikk.» Kilde: nrk.no.

Reiselivet i Nordland får 10 ekstra millioner (Nordland)
«Fylkesrådet bevilger 10 millioner kroner til Innovasjon Norge som skal gå til å hjelpe et koronarammet reiseliv i Nordland i det nye året.» Kilde: nfk.no.

Vil gjøre Lofoten til grønt turistmål (Nordland)
«Fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland bevilger 300 000 kroner til Lofotrådet til et forprosjekt som skal definere mål og tiltak for hovedprosjektet «De grønne øyene».» Kilde: nfk.no.

Staten kjøper flyruter fra neste år (Nordland)
«Stokmarknes lufthavn får endelig FOT-rute i neste års statsbudsjett. Vil gi billigere flybilletter og flere avganger, forsikrer Frp-politiker. – Dette er vår trikk, tog og buss.» Kilde: nrk.no.

Comfort Hotel Bodø har fått sin første hotelldirektør (Nordland)
«Bodøværingen Kenneth Stensland flytter fra Oslo og stillingen som salgssjef ved Clarion Hotel The Hub for å bli hotelldirektør i sin egen hjemby på det nye Comfort-hotellet som åpner 2021.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Advarer kommunen mot å trekke seg ut (Nordland)
«Fire reiselivsbedrifter ber kommunen fortsette sitt medlemskap i Visit Bodø og Salten. Bedriftene på Nordskot i Steigen er blitt kjent med at kommunen vurderer å avslutte medlemskapet. – Det mener vi ville være uklokt.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Innlegg: Hva skal man gjøre på hytta når det ikke er skiløyper?
«Her er det total mangel på informasjon, skriver leder Helge Stabursvik i Gjevilvassdalen hytteeierforening i dette åpne brevet til ordfører Geir Arild Espnes. Bruken av hyttene vil gå drastisk ned i vinter, spår Stabursvik.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Det er ein svært tung situasjon
«I Geiranger blir julepynten plukka ned og hotellet stenger. I heile landet gjer overnattingsbedrifter det same for å unngå konkurs.» Kilde: nrk.no.

Sju gode grunner for å reise hit (Rogaland)
«Fredag den 4. desember 2020 åpner WizzAir en ny rute mellom Tromsø og Stavanger. Det blir dermed enklere for de som bor i nord å besøke Stavanger!» Kilde: dfly.no.

Øst-Norge:

En merkedag for Scandic Victoria (Innlandet)
«Hotellet ble første gang åpnet i 1872. Tidligere i år gjenåpnet hotellet etter en totalrenovering. Nå er en fløy åpnet. Med 56 splitter nye rom har Scandic Victoria Lillehammer i sentrum av byen nå en total kapasitet på 161 rom og 450 sengeplasser.» Kilde: horecanytt.no.

NHO Reiseliv ber Oslo-byrådet følge Bergens modell (Oslo)
«I et intervju med TV2 oppfordrer NHO Reiseliv-direktøren Oslo kommune til å gå over til Bergens modell med skjenking frem til kl. 21.30.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Se Oslo og norsk hverdagsliv gjennom russiske øyne (Oslo)
«Denne episoden av reiseprogrammet «The Life of Others» ble vist på den russiske statskanalen TV1 forrige søndag.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Oslo Badstuforening vil ha badstue på Sognsvann (Oslo)
«De hopper i havet sommer som vinter. Nå har Oslo Badstuforening fått én million kroner til flytende badstu på Sognsvann.» Kilde: aftenposten.no.

Straand Hotel søker salgs- og markedssjef (Telemark)
«Vil du være med å utvikle vårt spennende reiselivsprodukt? Søknadsfrist: 10.12.2020.» Kilde: straand.no.

Sørlandet:

Skisentrene forbereder seg til ny sesong: Hovden åpner på lørdag +
«Flere av skisentrene på Sørlandet er i gang med snøproduksjonen og gjør seg klar til åpning. Aller først ut er Hovden alpinsenter som åpner hovedløypa til helga.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Airbnb børsnoteres – søker verdsettelse til 310 milliarder
«Airbnb går endelig på børs og vil nå i forbindelse med noteringen hente 22,1 milliarder kroner i en emisjon.» Kilde: finansavisen.no.