Dagens reiselivsnyheter 03.02.2021

Nasjonalt:

Vil du bli en Varde Rådgiver?
«Invitasjon til kvalifiseringskurs for Rådgivere til det nasjonale kvalitetssystemet for reiselivet! Det første kurset gjennomføres digitalt og går over 5 dager, der 22.02 er første kursdag. Påmelding innen 12. februar! Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sjokktall for cruise-turismen – Norge vil tape milliarder
«Cruisetrafikken i Norge utgjør over 20 milliarder kroner i årlig omsetning, men pandemien satte en brå stopp for utviklingen. En fersk prognose fra Kystverket viser at årets cruisetrafikk vil falle kraftig.» Kilde: tv2.no.

Innlegg: NHO på ville veier
«Mitt ønske er at NHO, som en toneangivende stemme i samfunnsdebatten, bretter opp ermene og inviterer til en redelig debatt hvor de selv spesifiserer hvilke aspekter ved virkeligheten disse økonomene tar feil av eller overser.» Kilde: dn.no.

Kun 13 konkurser i serveringsbransjen i januar
«Tross en svært utfordrende situasjon for mange norske selskaper, lar konkursene fremdeles vente på seg – selv i de mest koronautsatte bransjene.» Kilde: horecanytt.no.

Denne ukens Reiselivsavisa presenterer..
«Bonuspoeng til besvær, resultatene av Virke Reise sin årlige undersøkelse foreligger, samt gode sykkeltips og restaurant Under på Båly i Lindesnes. Det er noen av stikkordene for denne ukens (uke 5-2021) utgave av Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo.» Kilde: dfly.no.

Varm badstue, hopp i kaldt vann, 11 gode forslag
«Varm badstue med et påfølgende bad i kjølige fjorder eller innsjøer kan gi en følelse av energi og oppvåkning. Reiseliv viser deg nye, superkule badstuer. Det dukker til stadighet opp slike over hele Norge.» Kilde: reiseliv.no.

Norge vurderer vaksinepass: – Kan bety at vi kan reise på ferie
«Helsedirektoratet har fått i oppdrag å vurdere innføringen av et vaksinepass i Norge, som kan bety at vaksinerte slipper karantene etter en reise til utlandet.» Kilde: nettavisen.no.

Frykter han har tapt 40.000 kroner etter Norwegian-endring
«Norwegian setter bonusprogrammet CashPoints på pause og det har fått passasjerene til å reagere. Sinte mennesker frykter at poengene er tapt.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

550 kroner for hurtigtest om du skal til Svalbard
«Frå tysdag kostar det 550 kroner for å ta ein hurtigtest for covid-19 og attest på negativt prøvesvar for dei som skal reise til Longyearbyen.» Kilde: nrk.no.

Gratis parkering ved Nordkapplatået (Finnmark)
«Nytt slag for Scandic i den bitre striden om turisttrafikken på Nordkapp. Kommunen får nå medhold i at hotellkjeden Scandic ikke skal få lov til å ta parkeringsavgift fra turistene.» Kilde: nrk.no.

Kunstig intelligens skal vekke sovende nordlysturister (Troms)
«Mens nordlysturistene i glassigloene sov søtt, flammet det rødt og grønt over himmelen. Da skjønte Ola at han måtte finne på noe lurt. .. Satser på at kunstig intelligens skal vekke sovende nordlysturister.» Kilde: nordlys.no.

Jonny har trettitre hunder, men ingen kunder (Troms) +
«Først kom koronaen og ødela det meste. Så kom snømangelen og tok resten. Senja Husky Adventure er eventyret som ble snudd til mareritt.» Kilde: nordlys.no.

Reiselivssatsing med hjertet (Troms) +
«Under navnet Senja by Heart som en del av Wilsgård skal reiselivssatsingen som sjømatbrødrene Fredd og Vidkun Wilsgård er i gang med i Torsken markedsføres.» Kilde: folkebladet.no.

Innså at stedet er en perle flere skal kunne besøke (Troms) +
Målselv: «Nå vurderer Tor Arne Antonsen å starte jobben med å utvikle eiendommen på Diviåsen til en villmarkslodge og fritidsboliger.» Kilde: nye-troms.no.

Innlegg: Vern om verdens råeste bakgård (Nordland)
«Futurum har denne uken kommet med innspill til kommunens overordnede planverk der flere scooterløyper samt frikjøringsområde totalt blottet for hensyn til vern av naturen. Narvik SV mener også innspillet ikke spiller på lag med etablert reiselivsoppratører og vil ødelegge verdens råeste bakgård.» Kilde: fremover.no.

Ferda styrker seg i Nordland
«Denne uka åpnet Ferda sin 11. avdeling. Denne gangen var det intet oppkjøp, men en ren nyetablering. Til høsten flytter avdelingen inn i et nybygg.» Kilde: bobilverden.no.

Midt-Norge:

Wizz Air legger ned på Værnes (Trondheim)
«Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air har besluttet å avvikle sin base på Trondheim Lufthavn Værnes. All virksomhet i Norge skal nå skje ut fra basen selskapet har på Oslo Lufthavn.» Kilde: flysmart.no.

Fjord-Norge:

Kloakken går rett i sjøen (Møre og Romsdal) +
«I dag går kloakk frå mindre fartøy og ferjer rett i fjordar. Etter nye lovendringar skal Stranda hamnevesen KF finne ei løysing på kloakkutsleppa i Geirangerfjorden. Rita Berstad Maraak, hamnesjef i Stranda, er i full gang med å finne ei mellombels løysing..» Kilde: nyss.no.

Så mye betaler kommunen for å leie hele hotellet (Vestland) +
«Citybox på Danmarks plass har vært offentlig koronahotell siden våren 2020. Alle de 144 rommene er reservert covid 19-formål. .. Bergen kommune tar hele regningen, som er på flere titalls millioner kroner.» Kilde: ba.no.

Øst-Norge:

Bygger svevande hotellsuite i bergveggen (Innlandet)
Sel: «Trass i krisa i reiselivet vil Ingrid og Geir satse på å lage «noko sinnssjukt». Innovasjon Noreg har fått mange slike søknadar i 2020.» Kilde: nrk.no.

Vil ha med alvdølene på utviklinga (Innlandet) +
«Seterveien AS jobbet i fjor sommer og høst med å utvikle hjemmeside for sykkelprosjektet mellom Røros og Alvdal.» Kilde: alvdalmiv.no.

Det verste koronascenarioet har slått til (Innlandet) +
«Koronaeffekten på besøket i Trysilfjellet er verre enn Destinasjon Trysil (DT) fryktet. – Vi har mistet 70–80 prosent av de kommersielle gjestene våre. Det viser seg at de verste spådommene har holdt stikk, sier Gudrun Sanaker Lohne. – Nå kjenner flere på grensa.» Kilde: ostlendingen.no.

Planlegger Utflukt i Trysil i sommer (Innlandet)
«Stisykkelfestivalen Utflukt planlegger comeback i Trysil til sommeren, og nå slippes snart billettene.» Kilde: terrengsykkel.no.

Gratis rådgivning til bedrifter i Hamarregionen (Innlandet)
«Er du usikker på om du kvalifiserer for kompensasjonsordningen? Trenger din bedrift rådgivning innen juss eller økonomi? Du kan søke om inntil 5 gratis rådgivningstimer.» Kilde: hamarregionen.net.

BBC: Dra til Frognerparken! (Oslo)
«Frognerparken får oppmerksomhet av britiske BBC. – Kjempefint å få oppmerksomhet i en tid som dette, sier lederen for Vigeland-museet.» Kilde: ao.no.

Han hadde ideen: Nå kan det ende med mesterskap (Telemark) +
Lunde: «Det startet som en idé og en liten skifestival. Nå kan det ende med VM på rulleski, og det blir helt sikkert tv-bilder fra Lunde sluse i beste sendetid på TV2. – Det er klart jeg er stolt, sier prosjektleder Tormod Hynne i Telemarksveka.» Kilde: ta.no.

Annet:

James Bond locations.. Norway
«We map out Bond’s undercover locations – including those featured in the upcoming release ‘No Time to Die’ – so you can follow in his agile footsteps.» Kilde: cntraveller.com.

Committed to Making a Difference as Travel Returns
«Travellers Globally are Committed to Making a Difference as Travel Returns. New survey shows 73% of people want their travel dollars to benefit local people.» Kilde: adventuretravelnews.com.