Dagens reiselivsnyheter 04.12.2020

Nasjonalt:

Sjekk de opplevelsene!
«Akkurat nå kan være et godt tidspunkt for norske reiselivsbedrifter å kvalitetssikre sine opplevelser.» Kilde: business.visitnorway.com.

Nye 300 millioner kroner til omstilling av reiselivsnæringen
«..en ekstraordinær likviditetsmessig situasjon for reiselivsbedriften. De samme utfordringene gjelder også for messe- og konferansearrangørene som ofte er tett knyttet opp mot reiselivsvirksomhet.» Kilde: innovasjonnorge.no.

Else Palmgren er gjest hos Reiselivsministeren
«Hvordan står det til med eventbransjen under pandemien? Else Palmgren gir oss svaret på dette og mye annet i denne episoden av podcasten Reiselivsministeren.» Kilde: travelnews.no.

Innlegg: Vi som jobber med reiseliv, blir møtt med fordommer og uvitenhet
«Nils Krister Larsen er reiseleder, men står uten oppdrag nå under pandemien. Han mener mange har fordommer mot reiselivsnæringen og dem som jobber der.» Kilde: bt.no.

Fleire hotell riggar seg for storinnrykk i jula
«Onsdag opna regjeringa for at ein kan invitere heim inntil ti gjester to gonger i jula. Men kva gjer ein dersom storfamilien framleis ikkje får plass?» Kilde: nrk.no.

Petter Stordalen har tapt 6,5 mrd i omsetning siden koronakrisen startet
«Hotelleier Petter Stordalen tror konsernet kommer til å tape mye penger i månedene fremover også.» Kilde: dn.no.

Stordalens Strawberry Group bikker 200 millioner i kontantstøtte
«Få bransjer har kjent coronakrisen så hardt som hotell- og reiselivsnæringen, og få andre selskaper har fått mer i kontantstøtte fra staten enn Petter Stordalens Strawberry Group i forbindelse med pandemien.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Bør myndighetene stille statlig reisegaranti?
«Jeg mener at det er viktig at myndighetene sørger for enten å få pakkereiseloven endret, eller at de stiller med en garanti – mot en kostnad – for å dempe den urimelige nedsiden for pakkereisearrangørene..» Kilde: dn.no.

Nye Reiselivsavisen på RadioRiks
«Nyheter om en mulig coronavaksine førte til flere reisebestillinger sommeren 2021, ikoniske Sola Strand Hotel solgt til Team Hotels, ukens reisemiks med både Nissetog på Flåmsbanen, og .. sju grunner til å besøke Stavanger ! Dette er noen av stikkordene for denne ukens (uke 49 -2020) utgave..» Kilde: nyereiselivsavisen.no.

Alpinsesongen er igang
«Det har vært uvanlig mildt og lite snø i november, men endelig ser vi at en del alpinanlegg kan tilby åpne heiser og bakker. Anleggene som holder åpent er:..» Kilde: hrrnett.no.

Solberg: – Stenger ikke skianlegg i julen, men..
«Regjeringen og FHI lover åpne skianlegg i romjulen, men vil ikke love noe om hva som skjer etterpå.» Kilde: friflyt.no.

Ni av ti nordmenn føler seg mindre bekymret ute i naturen
«Ute i frisk luft har vi det bedre. I en ny Ipsos-undersøkelse svarer ni av ti at de føler seg mindre bekymret når de er ute i naturen.» Kilde: norskfriluftsliv.no.

Stortinget styrker ikke naturhensyn i fremtidige vindkraftsaker
«Natur- og friluftslivshensyn veier ikke tungt nok i Stortingets behandling av den nye meldingen om vindkraft på land, mener Norsk Friluftsliv.» Kilde: norskfriluftsliv.no.

Regjeringen møtte Wizz Air-sjefen: – Stiller klare krav
«Næringsminister Iselin Nybø (V) hadde torsdag ettermiddag et digitalt møte med toppsjefen for lavprisselskapet Wizz Air. Der fikk selskapet klar beskjed om at det må holde seg til norske krav når det gjelder behandling av egne ansatte.» Kilde: flysmart24.no.

Jobber for å gjøre Norwegian «investerbart»: – Gjelden skal ned
«På mandag må Norwegian klare å overbevise en irsk dommer om at selskapet har en fremtid. Deretter må selskapet overbevise investorer om å sette pengene sine i denne fremtiden.» Kilde: e24.no.

SAS vil søke Norge om lånegaranti likevel
«SAS har lenge vegret seg for å låne mer penger enn nødvendig for å komme seg gjennom coronapandemien. Situasjonen er likevel så krevende at selskapet nå vil banke på døren til den norske stat.» Kilde: e24.no.

SAS-sjefen: Mange år til vi får normal flytrafikk igjen
«SAS-sjef Rickard Gustafson sørger for en skikkelig kalddusj for som jubler over at de seneste vaksine-nyhetene skal gi et flyrutetilbud som det vi hadde før korona-krisen. En gjenopphenting til det nivået vil ta mange år, advarer han.» Kilde: flysmart24.no.

Vil ikke oppheve karanteneplikten
«Det europeiske smittevernkontoret (ECDC) anbefaler nå å oppheve karanteneplikten av flypassasjerer innen Europa. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad mener det er helt feil.» Kilde: way-2-go.no.

Hurtigruten skal seile langs kysten med fem skip neste år
«Nå er det klart: Hurtigruten skal seile kystruten med fem skip til neste år, bekrefter samferdselsministeren.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Det haster med å få pengene ut til bedriftene (Svalbard)
«Endelig er Svalbardpakken kommet. Mange bedrifter har ventet og håpet på at disse 25 millioner kronene skal bidra til at de klarer å holde hjulene i gang til den verste krisen er over.» Kilde: svalbardposten.no.

Krever svar til næringa: – Skal man stenge dørene? (Troms)
«Selv om hvalsafari er noe av det siste mange tenker på i en tid med reiserestriksjoner, holder knølhval og spekkhogger sitt daglige show i havgapet. Nesten uten publikum.» Kilde: nrk.no.

Bøs nye mangemillionærer har trukket seg fra prosjektet (Nordland) +
«Bø-ordfører Sture Pedersen krever at millionærene som melder flytting til «Norges Monaco» investerer og skaper arbeidsplasser. Nå har noen av dem trukket seg fra et prosjekt om å bygge 16 nye sjøboder.» Kilde: dn.no.

Båtkonsertvideo som lar oss drømme om bedre tider! (Nordland)
«Hva skjer når et band, en festival og et elektrisk fjordcruise går sammen om å skape sommerens beste konsertopplevelse i Lofoten? Øystein Falch Alsos fra Lyse Netter forteller her litt om dette prosjektet!» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Midt-Norge:

Markedsplan Trøndelag Reiseliv 2021
«Med et turbulent reiselivsår i ryggen ser vi frem til et nytt år fullt av nye friske muligheter!» Kilde: bransje.trondelag.com.

Fjord-Norge:

Hotellsjefen ber moldensere bli turister i egen by (M&R)
«Hotellsjefen Anne Lie Myklebostad håper på en bedre vår for hotellbransjen. Nå har hun en klar oppfordring til moldenserne. – Masse ledige hotellrom.» Kilde: rbnett.no.

High Camp Turtagrø avlyses (Vestland)
«I mai til neste år skulle High Camp Turtagrø feire 20 år med en noe redusert utgave. Nå avlyses den tradisjonsrike toppturfestivalen.» Kilde: friflyt.no.

Kongen vil framleis vera beskyttar for ONS (Rogaland)
«Dette oppmuntrar oss til å jobba hardare for å nå måla våre, seier ONS-generalen. .. ONS-messa samlar aktørar frå olje- og energibransjen annakvart år i Stavanger.» Kilde: e24.no.

Frykter konkursras om få uker: Ser ett grep som kan redde (Rogaland)
«Sigurdur Runar Ragnarsson er daglig leder i Spiseriet, som ligger i Stavanger Konserthus. Egentlig hadde han vært økonomisk tjent med å holde stengt fram til tiltakene knyttet til koronapandemien er over. Men det kan han ikke.» Kilde: nettavisen.no.

Salget av gavekort har eksplodert i førjulstiden (Rogaland)
«Sentrumsforeningen i Stavanger tror de rause pengegavene fra bedrifter til ansatte, og private gavekort under juletreet, vil hjelpe mange sentrumsbutikker og restauranter langt inn i neste år.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Atle Hovi fikk næringspris – og ros fra statsministeren (Innlandet)
«Direktør i Beitostølen Resort, Atle Hovi fikk Øystre Slidre sin næringspris med gratulasjoner fra statsministeren.» Kilde: oa.no.

Nordmenn er ikke født med ski på beina, så Trysil.. (Innlandet)
«I en kundeundersøkelse gjennomført av Opinion for Destinasjon Trysil svarer hele 25 prosent av nordmenn over 18 år at de aldri har stått på alpinski eller brett. Dette vil Trysil gjøre noe med og søker nå etter nordmannen – eller dama – som ikke er født med ski på beina.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Det går helt fint med ski in/ski out fra bobilen (Innlandet
«Campingferie er ikke lenger et andrevalg – heller ikke om vinteren. Skal vi tro daglig leder ved Fagernes Camping i Valdres går det helt fint med ski in/ski out fra bobilen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Flytoget taper 40 millioner kroner i måneden (Akershus/Oslo)
«Hittil år har Flytoget mistet 550 millioner i billettinntekter og har 3,6 millioner færre passasjerer enn samme tid i fjor.» Kilde: e24.no.

Ny hotelldirektør på Gaustablikk (Telemark)
«John Kristian Stubban er ny hotelldirektør ved Gaustablikk Høyfjellshotell. Han har hatt lang fartstid i Clarion Collection, der han blant annet var kjededirektør i nærmere fire år.» Kilde: horecanytt.no.

Sørlandet:

Vi gleder oss til å utvikle Hovden Resort videre +
«Vi gleder oss til å utvikle hotellet videre i samarbeid med Anders Holding AS, sier Ann Torill Briksdal, som vil stå for driften av hotellet Hovden Resort.» Kilde: fvn.no.

Forteller i ny podkast: Slik fikk hun bygget et hotell i hjembyen +
«Lotte Fredriksen hadde så lyst til å vise vennene fra Oslo det beste av Mandal. Hun trengte bare å få bygd et hotell først. Nå er hun hotelldirektør og medeier i Mandal Hotel.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Neste års ITB i Berlin blir heldigital
«Reiselivsmessen ITB er verdens største reiselivsmesse og arrangeres hvert år i Berlin. På grunn av Covid 19-situasjonen blir ITB 2021 derimot gjennomført kun digitalt – og er for anledningen døpt om til «ITB 2021 NOW».» Kilde: business.visitnorway.com.