Dagens reiselivsnyheter 06.10.2020

Nasjonalt

NHO Reiseliv: Positivt at avgiftssatsen videreføres
«Videreføringen av lavmomsen og skroting at flypassasjeravgiften ut året er positive nyheter for reiselivet.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Ny rapport: Skader formuesskatten norske arbeidsplasser?
«En ny forskningsrapport viser at bedriftseierens formueskatt ikke har en negativ effekt på arbeidsplasser og investeringer. Snarere tvert imot.» Kilde: nmbu.no.

Ny rapport om formueskatt får strykkarakter
«Mandag publiserte Frischsenteret sin nye rapport om formueskatt. Den gir et fullstendig skjevt bilde av virkeligheten og får strykkarakter fra hverdagsnæringslivet, konstaterer SMB Norges administrerende direktør Olaf Thommessen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Gir bedre lønnsomhet under koronaen
«Koronapandemien har rammet hotellbransjen hardt. Fremover er det derfor viktig å finne distribusjonsløsninger for bransjen som sikrer god lønnsomhet og gir troverdighet. Et videreutviklet hotelstars.no kan være den løsningen.» Kilde: travelbusiness.no.

Ny utdanning i kjøkken- og restaurantledelse
«Fagskolen Vestfold og Telemark tilbyr nå en ny utdanning innen kjøkken- og restaurantledelse. Planlagt oppstart er nå i oktober/november 2020.» Kilde: horecanytt.no.

Ny doktorgrad i BIOTOUR
«Thomas Haraldseid vil forsvare sin ph.d.-avhandling «Kreative prosesser i møtet mellom naturbasert reiseliv og lokal utvikling. Fellesskapende motiv som bidrag til omstilling i lokalsamfunn», den 14. oktober 2020. Dette er den andre doktorgraden med tilknytning til BIOTOUR.» Kilde: nmbu.no.

Norge holder SAS på vingene
«Norsk innenriks står for rundt halparten av de nærmere 1200 ukentlige flyvningene i SAS sitt månedsprogram for oktober. Oslo er største flyplass på selskapets rutekart, fulgt av København-Kastrup med Stockholm på tredjeplass.» Kilde: dfly.no.

Wizz Air varsler overraskende satsing i Norge
«Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air skal i morgen, tirsdag, offentliggjøre planer om en ny og overraskende satsing i det norske markedet.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge / Midt-Norge:

Nå åpner enda et spektakulært turistveganlegg på Senja (Troms)
«Torsdag 15. oktober åpner Statens vegvesen en ny rasteplass med toalett, venterom, bobilfasiliteter og nye møbler i Mefjordvær på Senja. Ordfører Tom-Rune Eliseussen i Senja kommune står for den offisielle åpningen.» Kilde: nasjonaleturistveger.no.

Vil ta Vesterålen ut til turistene (Nordland)
«En bedrift fra Vestvågøy i Lofoten har fått 585.000 kroner i støtte for å ta Vesterålen ut til turistene.» Kilde: vol.no.

Vil rive «Porten til Nord-Norge» (Nordland)
«Porten som skiller Nord-Norge fra Norge bør rives, mener Erlend Bullvåg ved Handelshøgskolen Nord universitet. Han synes den er stigmatiserende og symboliserer annerledeshet. – Skaper et kunstig skille mellom nord og resten av landet.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Porten til ødemarka? Takk for komplimentet (N/T)
«Ordfører Stian Brekkvassmo i Namsskogan vender tommelen ned for forslaget om å fjerne landemerket Nordlandsporten.» Kilde: namdalsavisa.no.

Ny tilskuddsordning til kulturfeltet (Trøndelag)
«Vi vil at det skal finnes arrangement og festivaler i hele Trøndelag. I tillegg er det viktig å være med og støtte utvikling hos kunstnerne og kulturinstitusjonene våre, sier hovedutvalgsleder for kultur, May Britt Lagesen.» Kilde: trondelagfylke.no.

Hevder skiløypa gir store utleietap (Trøndelag) +
Oppdal: «Per Henrik Vognild foran hytta han i sin tid leide ut til Statoil, og som han hevder kun er mulig å leie ut på helg- og ukesbasis fordi det ikke er adkomst til hytta med helårsvei. .. Avviser at hyttebygging er stridens kjerne i Gjevilvassdalen.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Cruisehamnene forventar nedgang i 2021 +
«Det kan utgjere om lag 300.000 passasjerar viss skipa er fulle. Forventar kanselleringar, men håp i Tyskland.» Kilde: sunnmoringen.no.

Norges fineste utsikt etter bare fire minutter (Møre og Romsdal)
«Her kommer et turforslag med fabelaktig utsikt som krever kun fire-fem minutters fottur fra (den den svært lille) parkeringsplassen.» Kilde: thetravelinspector.no.

Oscarshaug langs turistveg Sognefjellet blir oppgradert (Vestland)
«Stålkonstruksjon på 16 tonn skal beskytte toalettbygg på Sognefjellet mot vær og vind. Arbeidet skjer som ledd i Statens vegvesens restaureringsarbeid på rasteplassen Oscarshaug langs Nasjonal turistveg Sognefjellet.» Kilde: nasjonaleturistveger.no.

Stavanger ikkje automatisk ein «berikelse» for Ryfylke IKS (Rogaland)
«Hvis årets korona blir eit unntak, er reiseliv etter mi meining eit skuleeksempel på at samarbeid i praksis betyr at det er Stavanger sine interesser som gjeld, meiner Arvid Jøssang i dette leserinnlegget.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Beinhardt i reiselivet (Buskerud) +
«Me har eitt hundre årsverk på hotellet, no er 40 av dei tilsette på jobb, seier hotellsjef Lars Nibstad på Storefjell på Golsfjellet. – Me stengde frå 13 mars til 3 juli.» Kilde: hallingdolen.no.

Klagar på UNN-vedtak om Storefjellstølen (Buskerud) +
«Det skal byggast leilegheiter på Storefjellstølen som ligg rett framfor Storefjell Resort Hotel. Utbyggjar Knut Brusletto vil sleppe utleigeplikta, men UNN godkjende ikkje søknaden. No klagar han på vedtaket.» Kilde: hallingdolen.no.

Tilstandsrapport om næringslivet i Vestfold og Telemark
«En undersøkelse fra august blant 706 bedrifter i Vestfold og Telemark viser at korona-pandemien har rammet hardt, men at enkelte bransjer likevel er optimistiske med tanke på framtida.» Kilde: vtfk.no.

Sørlandet:

Overnattingsstistikk Sørlandet august og sommeren 2020
«Sørlandet hadde en økning på 13% gjestedøgn i august 2020. I Norge var det i samme måned en nedgang på 29% gjestedøgn. Ser vi på hele sommersesongen var Agder eneste fylket i Norge med økning i antall overnattinger.» Kilde: usus.no.

Annet:

Lufthansa taper 7 millioner kroner i timen
«Flysjef Carsten Spohr sier han vil være fornøyd med 20 prosent fulle fly gjennom vinteren. Mer enn det dobbelte kreves dersom Lufthansa skal unngå å brenne mer cash.» Kilde: e24.no.

Tips en kollega om dette!