Dagens reiselivsnyheter 09.12.2020

Business team in video conference

Nasjonalt:

To gull og diplom til Visit Norway i ‘The European Excellence Awards’
«Visit Norway skal bidra til å posisjonere Norge som attraktivt reisemål så fort det er mulig å reise igjen. Da er det godt at anerkjente fagmiljøer vurderer at jobbene våre står til gull! Det sier en glad Katrine Mosfjeld, leder for forbrukermarkedsføring i Innovasjon Norge reiseliv.» Kilde: business.visitnorway.com.

Second Homes i Norge – bidrag til en nordisk utredning
«Innholdet er på mange måter en statusoppdatering over både eksisterende statistikk, andre studier og undersøkelser, samt aktuelle problemstilinger i forbindelse med utvikling og bruk av fritidsboliger i Norge.» Kilde: distriktssenteret.no.

Reiselivsmedlemmene: – Gjenåpningsfasen vil bli utfordrende
«NHO-sjef Ole Erik Almlid og NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold holdt 7. desember et innspillmøte med representanter fra flere bransjer i reiselivet.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Fortsatt millionlønninger for arbeidslivstoppene
«Flere av toppene i norsk arbeidsliv innkasserte millionlønninger også i fjor, viser skattelistene. Dagsavisen har spurt flere av dem om de vil gå inn for å kutte eller fryse egen lønn.» Kilde: dagsavisen.no.

Scandic har 46.000 tomme hotellrom hver natt
«Scandic, Nordens største hotellkjede, melder om kun 20 prosent belegg i november. Det betyr at i gjennomsnitt 46.400 av kjedens 58.000 hotellrom sto tomme hver natt.» Kilde: dn.no.

Varsler endringer i karantenereglene
«Erna Solberg bekrefter overfor TV 2 at det kommer endringer i karantenereglene med egenerklæring, slik at du slipper karantenehotell dersom du kan sitte i karantene på en egnet plass.» Kilde: tv2.no.

Nordic Choice skal skape enda tryggere gjesteopplevelser
«Nordic Choice Hotels har i samarbeide med den norske oppstartsbedriften Ordr tatt i bruk en digital løsning for bestilling og betaling på sine hoteller. Løsningen vil bidra til færre kontaktflater og en smidigere gjesteopplevelse for hotellgjestene.» Kilde: dfly.no.

Vil redde restaurantbransjen etter stor nordisk fusjon
«Mads Wederkopp og Andy Chen ønsker å redde restaurantbransjen. Nå fusjoneres norske Weorder og danske QuickOrder i historisk stor restaurant tech-fusjon til kvart milliard norske kroner.» Kilde: horecanytt.no.

Eksposiv vekst i elbil- lading på hoteller
«Mange hotelleiere har allerede tatt investeringen med å tilby lademuligheter til sine gjester og besøkende. Nå viser en ny norsk analyse at et ladeanlegg for elbil i gjennomsnitt betaler seg selv i løpet av kun 11 måneder.» Kilde: hrrnett.no.

Norwegian søker konkursbeskyttelse også i Norge
«Norwegian vil kjøre parallelle rekonstruksjonsforhandlinger i Norge og Irland. – Det vil øke sannsynligheten for et vellykket utfall, sier Norwegian-sjefen.» Kilde: e24.no.

Over 4.600 svensker har kjøpt Norwegian-aksjen den siste uken
«Norwegian-aksjen skyter opp etter konkursbeskyttelse i Norge og Irland, en oppgang eksperter skjønner lite av. – Du kan ikke regne hjem noen verdi, sier forvalter.» Kilde: e24.no.

Nei til kabotasje i norsk luftfart!
«Det må være et unisont krav fra opposisjonen på Stortinget, fra fagbevegelsen og et samlet folk at Wizz Air kun får operere mellom destinasjoner i Norge og utlandet.» Kilde: neitileu.no.

Tomme fly – nå reduseres tilbudet enda et hakk
«Konsernsjefen i SAS, Rickard Gustafson, har allerede satt bremsene på for fullt. Tidligere rutereduksjoner etter korona-krisen har ikke vært nok etter nedgangen i høst, nå nedjusteres tilbudet enda et hakk..» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Skal bli så miljøvennlig som mulig (Nordland)
«Innen 2030 skal Norge være et av verdens mest bærekraftige ferieland. På designhotellet Manshausen i Steigen kler de tak og vegger med solcellepanel midt i mørketida.» Kilde: nrk.no.

Ina Therese fikk pris som årets nykommer
«Ina Therese Trælnes ble i dag tildelt Nykomlingsprisen for 2019 av Nordland fylkeskommune for sitt arbeid med å bygge opp opplevelsesbedriften Visit Plura AS i Rana – verdens første arktiske grottedykkesenter.» Kilde: nfk.no.

Fjord-Norge:

Her er de offisielle ambassadørene for Visit Nordvest! (Møre og Romsdal)
«For en tid tilbake søkte vi etter ambassadører som kan være med og vise frem hva Nordmøre og Romsdal har å by på. .. Bli litt bedre kjent med Nordvestambassadørene 2021 her:» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Slik skal Bergen unngå cruisebåt-smitte (Vestland)
«Rødne Fjord Cruise måtte innstille sin rute til Modalen som følge av koronapandemien i sommer. Nå jobber næringslivet med en smittevernplan for å kunne lose turistene trygt rundt i Bergen. Så fort koronakrisen avtar.» Kilde: ba.no.

Nav og NHO med felles varsku for nedbemanning i reiselivsbransjen (Rogaland) +
«På Moi hotell er alle de ni ansatte permitterte.. På Grand hotell sendte de i november ut permitteringsvarsler til alle ansatte, og Sogndalstrand kulturhotell har nettopp sendt ut permitteringsvarsler.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Prosjektet Bærekraftige Opplevelser i Reiselivet avsluttet (Innlandet)
«Det næringsrettete forskningsprosjektet Bærekraftige Opplevelser i Reiselivet (BOR) ble nylig avsluttet. BOR har vært et samarbeid mellom Høgskolen i Innlandet, NINA og Østlandsforsking, samlet i Senter for Reiselivsforskning. Prosjektet har gått i nesten tre år..» Kilde: ostforsk.no.

Slik vil de sikre koronafrie alpinbakker (Innlandet)
«Til helga åpner flere alpinanlegg. De møter publikum med strenge koronatiltak.» Kilde: nrk.no.

SkiStar Trysil åpner 11. desember (Innlandet)
«SkiStar Trysil har i hele høst jobbet intensivt sammen med Destinasjon Trysil, lokale og nasjonale aktører, inkludert kommuneoverlegen og bransjeorganisasjonen ALF, for å kunne tilby gjester trygge skiopplevelser i Trysil.» Kilde: dfly.no.

De vokste mest i hele Gudbrandsdalen – så måtte de (Innlandet) +
«Reiselivsbedriften 50 Degrees North Nordic AS har hatt en eventyrlig vekst siden oppstarten, og de nådde sitt mål om å bli en gasellebedrift. ..så måtte de permittere alle ansatte.» Kilde: gd.no.

De kjører Tesla og bygger på hytta, men sniker seg unna bomavgiften (Innlandet)
«Folk som lurer seg unna bompengene, får lederen for Fåvang Østfjell Hytteforening, Haldis Stenseth, til å ta bladet fra munnen: – Det er forferdelig at folk skal drive og snike slik.» Kilde: hytteavisen.no.

Trygg skiopplevelse på Norefjell med “en stavlengdes avstand” (Buskerud)
«På Norefjell skisenter er det “en stavlengdes avstand” som gjelder. – Alle våre skigjester skal være trygge på at det er trygt å stå på ski hos oss, sier Marius Arnesen ved Norefjell Skisenter.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Fylkets første kulturstrategi på høring (Telemark)
«Forslag til kulturstrategi for Vestfold og Telemark for 2021–2024 legges i dag ut på høring. Strategien skal etablere en felles kulturplattform for det nye fylket, med mål og prioriteringer for fylkeskommunens innsats.» Kilde: vtfk.no.

Kultur- og reiselivsnæringene med enorm omsetningssvikt (Viken) +
«På grunn av bransjens sterke bekymring for framtiden, rettet reiselivet i Viken i forrige uke en henvendelse til fylkets tre stortingsbenker.» Kilde: sa.no.

Annet:

Reiselivsselskapet Solia er konkurs
«Bostyrer venter at dette er første av mange konkurser som man vil se fremover i norsk reiseliv.» Kilde: e24.no.

If: Reiselystne nordmenn tar stor økonomisk risiko
«Vaksine-optimisme gjør at mange nå vurderer å gjøre neste års feriedrøm til virkelighet. Men vet de at de fort kan bli sittende igjen med svarteper?» Kilde: bobilverden.no.

ATTA’s 2020 Adventure Travel Trends Snapshot Report
«The 2020 report reveals industry insights such as top-of-mind adventure destinations, average trip length, common operational practices, financial data and more. ..prior to global awareness of COVID-19 and shares adventure industry results from 2019. ..now available for download at no cost..» Kilde: adventuretravelnews.com.

5 reasons to feel optimistic about travel in 2021
«Wego.com pored through the latest travel information, looked into experts’ 2021 travel predictions, and analysed the trends to bring you five reasons to feel optimistic about travel in 2021.» Kilde: traveldailymedia.com.

Tips en kollega om dette!